Vejledninger

Fix: Laptoptastatur fungerer ikke

 • Intro: Laptoptastatur fungerer ikke
 • Fix 1: Power cykling computeren
 • Fix 2: Installation af standarddrivere
 • Fix 3: Ændring af adgangsindstillinger
 • Fix 4: Kontrol af hardwareproblemer
Laptoptastaturer holder normalt op med at arbejde, når driveren, der er installeret på computeren, ikke er kompatibel, eller hvis tastaturet ikke er tilsluttet korrekt til computeren gennem den interne ledning. Nogle gange løses problemet let ved bare at sløjfe din computer.

Hvis nogle taster ikke fungerer, er det muligt, at disse specifikke taster har støv eller genstande mellem den fysiske nøgle og receptoren, som muligvis blokerer signalet. I dette tilfælde anbefales det, at du rengør tastaturet, efter at du har taget det første kabinet af.

Sådan repareres Laptoptastatur fungerer ikke

Ud over titlen på denne artikel er der også nogle andre emner, der falder i samme kategori, og efter nedenstående løsninger gælder også for dem.

 • Dell Laptop-tastatur fungerer ikke på Windows 10: Når der er en systemopdatering eller en fejl, fungerer dit DELL Laptop-tastatur ikke - Brugere rapporterede hovedsageligt at have problemet på Dell Laptops, der kører Windows 10.
 • Nogle taster på tastaturet fungerer ikke:Du kan også opleve et problem, hvor nogle af tastaturtasterne ikke fungerer, dette kan især skyldes indstillinger så godt og sandsynligvis ikke en hardwarefejl. W

I alle ovenstående tilfælde vil nedenstående løsninger løse problemet.

Bemærk: Du kan prøve at tilslutte et tastatur eller en mus til din bærbare computer ved hjælp af et USB-kabel for at følge nedenstående løsninger.

Genstart laptop og fjern batteriet

Inden vi afinstallerer driverne på din bærbare pc's tastatur, vil vi prøve at cykle din bærbare computer. Når vi tænder, genstartes computeren med nye parametre, og alle hardwarekomponenter indlæses og tilsluttes fra bunden. Vi fjerner batteriet og venter et par minutter for at sikre os, at processen er afsluttet.

 1. Luk din bærbare computer helt ned. Hvis du ikke kan lukke ned, tryk på tænd / sluk-knappen i et par sekunder at lukke den kraftigt ned.

 1. Når computeren er lukket ned, skal du tage batteriet ud. Skub knapperne (hvis de findes), og når du hører en kliklyd, skub batteriet ud af den bærbare computer.

 1. Vent et par minutter for at sikre dig, at al strøm trækkes ud af computeren. Tilslut nu batteriet igen, tilslut netledningen og tænd computeren. Kontroller nu, om problemet er løst.

Installation af standarddrivere

Hvis powercykling den bærbare computer ikke fungerer, kan du prøve at installere standarddrivere på det vedhæftede tastatur. Standarddrivere er de drivere, der er gemt i BIOS og initialiseres, hvis computeren ikke finder driverne til din enhed. Denne metode hjælper dig med at foretage fejlfinding af, om problemet er driverne eller fysiske.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “devmgmt.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter. Du kan også klikke på Windows-ikonet og vælge enhedsadministrator.
 2. En gang i enhedsadministratoren skal du udvide Tastaturer, vælg tastaturet, højreklik på det og vælg Afinstaller enhed.

 1. Når du har afinstalleret enheden, skal du genstarte din computer helt. Systemet registrerer, at driveren ikke er installeret til tastaturet og installerer standarddriveren. Hvis driveren ikke vises, kan du højreklikke på et hvilket som helst hvidt område i enhedsadministratoren og vælge Søg efter hardwareændringer.

Hvis tastaturet kommer som en enhed med et gult udråbstegn, skal du højreklikke på det og vælge Opdater driver og installer driveren efter manuel download af den fra din bærbare producents websted.

Ændring af indstillinger for nem adgang

Indstillinger for nem adgang er tilgængelige på næsten alle versioner af Windows for at hjælpe brugeren med at bruge computeren. Nogle gange er disse indstillinger muligvis ikke konfigureret / fungerer ikke korrekt og forårsager problemer med at bruge den bærbare pc's tastatur. Vi kan deaktivere disse indstillinger og kontrollere, om problemet bliver løst.

 1. Klik på Windows-søgefeltet til stede i venstre side af skærmen, og skriv “Let adgang”. Åbn applikationen, som returnerer i resultatet.
 2. Når du er i Nem adgangscenter, skal du vælge kategorien “Gør tastaturet lettere at bruge”.

 1. Fjern markeringen følgende muligheder findes på skærmen:

Tænd for musetasterne

Tænd Sticky Keys

Slå vippetaster til

Tænd for filtertasterne

 1. Genstart computeren nu helt, og prøv at bruge tastaturet. Kontroller, om problemet er løst.

Kontrollerer hardwareproblemer

Hvis alle ovenstående metoder ikke virker, skal du kontrollere din computer for hardwareproblemer. Det er meget sjældent, at bærbare tastaturer ikke fungerer og skaber problemer som den, der diskuteres. Hvis softwaremetoderne ikke løses, er det sandsynligt, at der er noget hardwareproblem med tastaturet. Her er nogle ting, du skal huske på, når du fejler:

 • Sørg for, at dit tastatur er ren og der sidder ingen stoffer inde.
 • Sørg for, at der ikke er brødkrummer eller spiselige genstande inde i tastaturet.
 • Sørg for, at tastaturet er forbindelsesstrimmel er korrekt forbundet til den ønskede port.

Bemærk: Du skal også sørge for, at der ikke er nogen antivirussoftware, der er i konflikt med tastaturdriverne. Du kan midlertidigt deaktivere dem til fejlfinding.