Vejledninger

Hvad er dnsapi.dll og hvordan man fjerner det?

Mange brugere har rapporteret problemer med dnsapi.dll fil. Mens nogle brugere vendte deres opmærksomhed mod dnsapi.dll fil, efter at den blev markeret af deres sikkerhedssuite som en potentiel sikkerhedstrussel, får andre brugere en fejl popup, der er knyttet til dnsapi.dll fil (“dnsapi.dll mangler”Eller“dnsapi.dll kan ikke findes“.

Mens et problem forbundet meddnsapi.dllfil kan vise sig at være intet andet end en falsk positiv (en almindelig forekomst med forældede AVG-versioner), du har muligvis også at gøre med en aggressiv trojan, der ændrer den legitimednsapi.dllfil for at gøre sit eget bud.

Hvad er dnsapi.dll?

Den ægteDnsapi.dller en vigtig DLL (Dynamic Link Library) fil. En DLL-fil er en unik Windows-filtype, der indeholder foruddefinerede funktioner, som andre programmer kan bruge ved blot at kalde den respektive fil.

Det legitime dnsapi.dll er i det væsentlige et modul, der holder forskellige funktioner nødvendige af DNS-klient-API. På grund af dette skal det betragtes som en vigtig del af dit system og bør ikke slettes (så længe det er legitimt).

Imidlertid vil nogle malware specifikt målrette mod dnsapi.dll fil, og der er en hel del af dem. De fleste ondsindede filer, der går til denne bestemte fil, ser ud til at kapre og derefter erstatte den legitime fil med en inficeret version.

Potentiel sikkerhedsrisiko

Husk, at selvom de fleste virusinfektioner let kan bestemmes ved at se deres placeringer, er denne særlige sag anderledes. Nogle variationer af den malware, der angriberdnsapi.dller i stand til endda at erstatte den legitime komponent fra SysWOW64 eller fra System32. På grund af dette er det eksponentielt sværere at skelne mellem en ægte fil og en inficeret uden at bruge et specialværktøj.

Her er de mest populære malware-hændelser, der vides aktivt at målrette mod dnsapi.dll-filen:

 • RDN / Generic.dx
 • TROJ_GEN.R047C0DCB16
 • PTCH_NOPLE.SM
 • Gen: Variant.Kazy.730425
 • Trojan.GenericKD.2732606
 • Trojan: W32 / Dllpatcher

De fleste af disse malware-variationer har nøjagtig den samme tilgang til inficering af et system: når det ankommer til et nyt system, ser virussen efter sårbarheder, der gør det muligt at ændre dnsapi.dll-fil Windows modul og omdiriger det til en ondsindet værtsfil, der er indeholdt i virussen (eller oprettes efter behov). Normalt vil denne nye ondsindede værtsfil indeholde IP-adresser og værtsnavne, der er i stand til at udnytte systemet.

Fordi det er indgangsstedet via en DLL-fil (dnsapi.dll), kaldes det ofte af sikkerhedsforskere som en DLL-patcher.

Skal jeg slette dnsapi.dll?

Sletning afdnsapi.dll eksekverbar manuelt er ikke noget, vi vil anbefale, medmindre du har bekræftet, at det faktisk er en kapret fil. Men selv dem sletter bare det ondsindedednsapi.dlleksekverbar vil ikke have meget af en effekt.

Husk, at de fleste malware-programmer, der i øjeblikket lykkes med at inficere den nyeste Windows-version, har regenerative kapaciteter - det betyder, at hvis hele infektionen ikke fjernes, vil den sandsynligvis regenerere de manglende filer. Den bedre tilgang er at bruge en specialiseret sikkerhedsscanner til at afgøre, om du har at gøre med virusinfektion eller ej.

Hvis du prøver at afgøre, om du rent faktisk har at gøre med en infektion eller ej, skal du følge Metode 1 til trin, der identificerer og håndterer en malware-trussel.

Hvis du får en “Kan ikke finde dnsapi.dll”, “kunne ikke køre dnsapi.dll,“ fejl ved indlæsning af dnsapi.dll ” eller “Dnsapi.dll-specifikt modul kunne ikke findes”, følge efter Metode 2 for trin til at slippe af med problemet.

Metode 1: Identificere og håndtere en infektion

Vi opfordrer dig kraftigt til at holde dig til de officielle kanaler, når du prøver at løse fejl i forbindelse med dnsapi.dll.Hvis du har mistanke om, atdnsapi.dllfilen muligvis er blevet kapret af en malware, skal du bekræfte denne teori ved at køre en sikkerhedsscanner.

Hvis du bruger den indbyggede sikkerhedsløsning (Windows Defender), skal realtidsbeskyttelsen automatisk registrere indbruddet og håndtere det (hvis du har de seneste sikkerhedsopdateringer).

Hvis du arbejder med et tredjeparts antivirus, skal du sørge for, at det er opdateret til den nyeste version, så du ikke løber risikoen for at slette et helt sundtdnsapi.dllfil som et resultat af en falsk positiv.

Men den bedste tilgang i denne særlige sag er at udløse en fuld scanning medMalwarebytes. Denne sikkerhedsscanner er kendt for sin pålidelighed og evnen til at fjerne alle resterende filer og dermed forhindre“Kan ikke finde dnsapi.dll”, “kunne ikke køre dnsapi.dll,“ fejl ved indlæsning af dnsapi.dll ” eller “Dnsapi.dll specifikt modul kunne ikke findes”fejl fra overfladen, når infektionen er behandlet.

Hvis du er usikker på, hvordan du udløser en fuld scanning med Malwarebytes, skal du følge vores dybdegående vejledning (her) ved download, installation og brug af Malwarebytes.

Metode 2: Løsning af dnsapi.dll med Autoruns

Hvis du oplever opstartsfejl forbundet meddnsapi.dllfil (“Kan ikke finde dnsapi.dll”, “kunne ikke køre dnsapi.dll,“ fejl ved indlæsning af dnsapi.dll ” eller “Dnsapi.dll-specifikt modul kunne ikke findes”),det er sandsynligvis fordi en ondsindet fil, der var del (eller brugt) af infektionen, blev slettet af din sikkerhedssuite.

Det er ikke ualmindeligt, at nogle sikkerhedssuiter håndterer infektioner uden at klare at fjerne alle de filer, der er involveret i infektionen. Nogle gange forbliver opstartselementer og registreringsdatabasenøgler stadig på systemet og kalder den ondsindede fil til at udføre, selvom filen blev slettet af sikkerhedspakken. Når dette sker, vil Windows automatisk udløse en pop op-fejl.

Der er flere måder at håndtere en fejl i forbindelse meddnsapi.dllfil, men lad os gå efter den nemmeste tilgang ud af bunken. Autoruns er en software, der er undersøgt af Microsoft, der er i stand til at identificere, organisere og slette ubrugt runonce, run, opstartmapper og registreringsdatabasenøgler.

Det passer perfekt i vores sag, da vi kan bruge det til at identificere og fjerne startelementer (eller registreringsdatabasenøgler), der kalder den fil, der ikke længere er der. Her er en hurtig guide til installation og brug af Autoruns til at fjerne fejl i forbindelse meddnsapi.dllfil:

 1. Besøg dette link (her), rul ned til downloadafsnittet og klik på Download linket Autoruns og Autorunsc. En gang .rar filen er downloadet, brug WinRar eller lignende hjælpeprogram til at udpakke dens fil i en mappe, du vælger

 2. Åbn mappen, der indeholder de udpakkede filer, og dobbeltklik på Autoruns eksekverbar. Når softwaren åbnes, skal du vente et stykke tid, indtil den Alt listen er fuldt udfyldt med varer.

 3. Når alle varerne er indlæst, skal du åbne søgefunktionen ved at trykke Ctrl + F på dit tastatur. I kassen nær, Find hvad, skriv “dnsapi.dll ”og ramte Find Næste knap.

 4. Højreklik derefter på hver opstartsnøgle (registreringsdatabasenøgle), der bliver fremhævet med blåt, og klik på Slet for at fjerne det. Når du har behandlet det, skal du trykke på Find Næste knappen igen og slet alle identificerede poster, der kalder pådnsapi.dllfil.
 5. Når du har behandlet alle forekomster med succes, kan du sikkert lukke Autoruns og genstarte din computer. Du bør ikke længere modtage fejl i forbindelse meddnsapi.dllfil.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found