Vejledninger

Fix: Microsoft Virtual WiFi Miniport-adapter mangler

Nogle brugere har rapporteret, at deres Wi-Fi-forbindelser ikke fungerer, fordi Microsoft Virtual Wifi Miniport-adapter mangler. De fleste brugere støder på dette problem efter at have forsøgt at oprette et hotspot på deres Windows-computere. Denne fejl opstår typisk, fordi WiFi Miniport-adapteren enten fjernes ved en fejltagelse eller deaktiveres af en tredjepartssoftware.

WiFi Miniport er i det væsentlige en virtuel enhed, der kun eksisterer, efter at brugeren med succes er lykkedes at oprette et hostet netværk. Når WiFi Miniport-adapteren mangler, holder den op med at være synlig indeni Enhedshåndtering eller den Adapterindstillinger liste.

Hvis du i øjeblikket kæmper for at fåMicrosoft Virtual WiFi Miniport-adapter tilbage, denne artikel hjælper dig med at fejlfinde problemet væk. Nedenfor har du en samling af metoder, som andre brugere har brugt til at løse problemet. Følg nedenstående metoder i rækkefølge, indtil du finder en løsning, der giver dig mulighed for at henteMicrosoft Virtual WiFi Miniport-adapter.Lad os begynde!

Metode 1: Aktivering af multimedie- / spilmiljø og Adhoc-support 802.11n

Nogle brugere har formået at løse problemet ved at ændre nogle WiFi-adapterindstillinger. Ved at aktivereMultimedia / spilmiljø ogAdhoc support 802.11n, nogle brugere har formået at stoppeMicrosoft Virtual Wifi Miniport-adapter mangler der opstår en fejl.

Her er en hurtig guide til, hvordan du aktivererMultimedia / spilmiljø og Adhoc support 802.11nfra Enhedshåndtering:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en Run-kommando. Skriv derefter “devmgmt.msc”Og ramte Gå ind at åbne Enhedshåndtering.

 2. I Enhedshåndtering skal du udvide Netværkskort rullemenu, højreklik på din Wi-Fi-netværksadapterdriver og vælg Ejendomme.

 3. I Ejendomme menu, udvid Fremskreden menu.
 4. Brug menuen under Ejendomme at vælge AdHoc 11n og indstil værdien til Aktiver. Gentag derefter den samme procedure medAdhoc support 802.11n ogMultimedia / spilmiljø.

 5. Genstart din computer og se om problemet er løst ved næste opstart.

Hvis denMicrosoft Virtual WiFi Miniport-adaptermangler stadig, gå ned til Metode 2.

Metode 2: Aktivering af WLAN-tjenesten

Selvom WLAN-tjenesten skal være aktiveret som standard, er der visse tredjepartsapplikationer (især pc-optimatorer), der vil deaktivere denne tjeneste i et forsøg på at frigøre ressourcer.

Du kan teste denne teori ved at besøge skærmbilledet Tjenester. Hvis WLAN-tjenesten er deaktiveret, kan du ændre startadfærden og ændre tjenesten til Automatisk for at sikre, at du altid har det aktiveret.

Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en Run-boks. Skriv derefter “services.msc”Og ramte Gå ind at åbne Tjenester skærm.

 2. I Tjenester skærm, rul ned gennem listen over tjenester og dobbeltklik på den kaldte tjeneste WLAN.

  Bemærk: Hvis du bruger Windows 10, får tjenesten navnet WLAN AutoConfig.

 3. I Ejendomme af WLAN (eller WLAN AutoConfig) vindue, gå til Generel fanen, og indstil Starttype til Automatisk.
 4. Luk vinduet Tjenester, og genstart computeren. Ved næste opstart skal du kontrollere Enhedshåndtering for at se omMicrosoft Virtual Wifi Miniport-adapterer dukket op igen.

HvisMicrosoft Virtual Wifi Miniport-adaptermangler stadig, gå ned til Metode 3.

Metode 3: Brug kommandoprompt til at aktivere WLAN

Hvis de to ovennævnte metoder har været ineffektive, lad os se, om kraft, der starter WLAN-tjenesten via en forhøjet kommandoprompt, vil tvingeMicrosoft Virtual Wifi Miniportadapter for at blive vist igen.

Nogle brugere har formået at løse problemet efter at have brugt en simpel kommando inde i kommandoprompt. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en Run-boks. Skriv derefter “cmd”Og tryk på Ctrl + Skift + Enter. Klik derefter på Ja ved UAC (brugerkontokontrol) prompt for at åbne kommandoprompt med administrative rettigheder.

 2. Indtast følgende kommando i den forhøjede kommandoprompt, og tryk Gå ind for at starte WLAN-tjenesten:
  netsh wlan sæt hostednetwork mode = tillad
 3. Se omMicrosoft Virtual Wifi Miniportadapter har dukket op igen blandt Netværksenheder.

Hvis denMicrosoft Virtual Wifi Miniportadapter mangler stadig, flyt ned til Metode 4.

Metode 4: Brug af et tidligere systemgendannelsespunkt

Hvis alt ovenstående har vist sig at være ineffektivt, kan du muligvis få dinMicrosoft Virtual Wifi Miniportadapter ved hjælp af Systemgendannelse for at vende din pc tilbage til en tidligere tilstand.

Systemgendannelsesfunktionen giver Windows-brugere mulighed for at vende deres maskine tilbage til en tidligere tilstand. Vi kan bruge Systemgendannelse til at vende din computer tilbage til en tilstand, hvorMicrosoft Virtual Wifi Miniportadapter manglede ikke. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en Run-boks. Skriv derefter “rstrui”Og ramte Gå ind for at åbne guiden Systemgendannelse.

 2. Først og fremmest Systemgendannelse vindue, hit Næste ved den første prompt skal du markere afkrydsningsfeltet i nærheden Vis flere gendannelsespunkter.

 3. Hvis det er tilgængeligt, skal du vælge et gendannelsespunkt dateret førMicrosoft Virtual Wifi Miniportadapteren er forsvundet fra Netværksenheder listen og tryk på Næste knappen igen.
 4. Til sidst skal du klikke på Afslut for at starte gendannelsesprocessen. Din computer genstarter, og den gamle tilstand monteres ved næste opstart. Se omMicrosoft Virtual Wifi Miniportadapteren er kommet igen. Hvis det stadig mangler, skal du gå ned til den sidste metode nedenfor.

Metode 5: Gør en Windows-geninstallation eller reparationsinstallation

Hvis ingen af ​​metoderne ovenfor har tilladt dig at fåMicrosoft Virtual Wifi Miniportadapter tilbage, er en geninstallation praktisk talt den eneste mulighed tilbage. Hvis du har Windows 10, kan du gøre processen til en hel mindre smertefuld ved at vælge en reparationsinstallation.

En reparationsinstallation geninstallerer alle Windows-komponenter, samtidig med at brugeren kan bevare deres personlige filer og applikationer.

Hvis du ikke har Windows 10, en sikker måde at rette standardadfærden påMicrosoft Virtual Wifi Miniport-adapterer at lave en ren Windows-installation.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found