Vejledninger

Actionuri oop server: Hvad er det, og hvorfor kører det i baggrunden?

Uanset om du kontrollerede Task Manager ud af nysgerrighed eller på grund af den langsomme systemydelse, kan du muligvis se en proces ved navn ActionUri OOP Server derinde. Denne proces kan have flere forekomster, der kører på samme tid (nogle brugere så 47 forekomster af denne proces i task manager). Denne proces vil forbruge betydelige mængder ressourcer i dit system. Du vil også bemærke, at afslutning af processen fjerner den fra listen over kørende processer, men den kommer til sidst tilbage på listen. Nogle mennesker kan også se en anden proces, der hedder Påmindelser WinRT OOP-server med ActionUri OOP-serverprocessen.

Årsagen til, at du ser disse processer i Jobliste er, at de er Windows egne processer. ActionUri OOP-serveren og påmindelser WinRT OOP-serveren hører til Windows 10 Cortana. Dette er de serverprocesser, der bruges af Windows Cortana til at sende oplysninger tilbage til Microsoft. Så du behøver ikke bekymre dig om en malware, når du ser disse processer i Jobliste (hvis du har mistanke om usædvanlige aktiviteter, skal du scanne pc'en, det er aldrig en dårlig idé at scanne dit system). Årsagen til, at disse processer kommer tilbage i Jobliste, er, at Windows Cortana kører i baggrunden og starter disse processer, når det er nødvendigt. Så selvom du afslutter disse processer, vil de komme tilbage til sidst.

Som vi har nævnt ovenfor, er processen ActionUri OOP Server relateret til Windows Cortana. Så du bliver nødt til at håndtere processen, der forbruger ressourcerne, hvis du vil fortsætte med at bruge Cortana. Men hvis du virkelig vil slippe af med denne proces, bliver du nødt til at deaktivere Cortana fra Windows. Der er et par andre løsninger til kontrol af systemforbruget ved denne proces, men du bliver nødt til at deaktivere eller deaktivere Cortana for fuldstændigt at slippe af med ressourceforbruget ved disse processer. Så gennemgå hver af nedenstående metoder og anvend den, der passer til dine behov.

Metode 1: Deaktiver Cortana fra Local Group Policy Editor

Cortana kan deaktiveres fra Local Group Policy Editor. Deaktivering af Cortana slipper af med alle processer relateret til Cortana inklusive ActionUri OOP-serveren. Så dette er det bedste valg for folk, der ikke er fan af Cortana.

Bemærk: Local Group Policy Editor er kun tilgængelig i Windows Enterprise, Pro og Education-udgaven. Hvis du ikke kører nogen af ​​disse versioner, skal du springe til den næste metode.

Her er trinene til deaktivering af Cortana via Local Group Policy Editor

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type gpedit.msc og tryk på Gå ind

 1. Gå denne adresse Computerkonfiguration / administrative skabeloner / Windows-komponenter / søgning. Hvis du ikke ved, hvordan du navigerer til denne placering, skal du følge nedenstående trin
  1. Find og dobbeltklik Computerkonfiguration fra venstre rude
  2. Find og dobbeltklik Administrative skabeloner fra venstre rude
  3. Find og dobbeltklik Windows-komponenter fra venstre rude

 1. Find klik Søg fra venstre rude
 2. Find og dobbeltklik Tillad Cortana fra højre rude

 1. Klik på indstillingen handicappet
 2. Klik på ansøge vælg derefter Okay

 1. Find og dobbeltklik Tillad ikke websøgning fra højre rude

 1. Klik på indstillingen Aktiveret
 2. Klik på ansøge vælg derefter Okay

 1. Find og dobbeltklik Søg ikke på internettet eller vis webresultater i Søg fra højre rude

 1. Klik på indstillingen Aktiveret
 2. Klik på ansøge vælg derefter Okay

Det er det. Dette skal deaktivere Cortana på dit system. Genstart, når du er færdig, og du skal være god at gå.

Bemærk: Denne metode deaktiverer kun Cortana den personlige assistent og ikke Cortana-processen (SearchUI.exe), der bruges af Windows Search. Så hvis du ser Windows Search eller Cortana i Jobliste, er det helt normalt. ActionUri OOP-serverprocessen bør ikke køre længere. De andre processer som Cortana bør kun forbruge meget lille mængde ressourcer.

Metode 2: Deaktiver Cortana via Registreringseditor

Du kan også deaktivere Cortana fra Registreringseditor. Den første metode guider dig om, hvordan du deaktiverer Cortana fra Local Group Policy Editor. Men Local Group Policy Editor er ikke tilgængelig i alle udgaver af Windows 10. Så for folk, der ikke kan følge trinene i metode 1, bør denne metode fungere godt for dem.

Følg trinene nedenfor for at deaktivere Cortana

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type regedit og tryk på Gå ind

 1. Naviger nu til denne adresse HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ Windows Search. Hvis du ikke ved, hvordan du navigerer til denne placering, skal du følge nedenstående trin
  1. Find og dobbeltklik HKEY_LOCAL_MACHINE fra venstre rude
  2. Find og dobbeltklik SOFTWARE fra venstre rude
  3. Find og dobbeltklik Politikker fra venstre rude
  4. Find og dobbeltklik Microsoft fra venstre rude
  5. Find og dobbeltklik Windows fra venstre rude

 1. Find klik Windows-søgning fra venstre rude. Bemærk: Hvis der ikke er nogen Windows-søgning, skal du selv oprette denne post. Højreklik på den Windows (fra venstre rude) og vælg Ny >Nøgle og navngiv det Windows-søgning. Vælg nu Windows-søgning og Højreklik i højre rude> Vælg Ny >DWORd (32-bit) værdi og navngiv det Tillad Cortana
 2. Find og dobbeltklik Tillad Cortana fra højre rude

 1. Type 0 i Værdidata sektion og klik Okay

Når du er færdig, skal du være god at gå. Genstart bare og kontroller, om problemet er løst eller ej.

Bemærk: Denne metode deaktiverer kun Cortana den personlige assistent og ikke Cortana-processen (SearchUI.exe), der bruges af Windows Search. Så hvis du ser Windows Search eller Cortana i Jobliste, er det helt normalt. ActionUri OOP-serverprocessen bør ikke køre længere. De andre processer som Cortana bør kun forbruge meget lille mængde ressourcer.

Metode 3: Afvis ActionUri indgående / udgående via firewall

Da ActionUri OOP-serveren startes, når Cortana skal sende oplysninger til Microsoft, forhindrer ressourceforbruget ved at oprette regler, der ikke tillader Cortana at sende og modtage oplysninger. Du kan oprette regler i Windows Firewall avancerede indstillinger for at forhindre ActionUri OOP Server i at oprette forbindelse til internettet. Igen forhindrer dette også, at Cortana bruger web til søgning.

Her er trinene til oprettelse af regler i Windows Firewall

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type firewall.cpl og tryk på Gå ind

 1. Klik på Avancerede indstillinger

 1. Klik på Indgående regler fra venstre rude
 2. Vælg Ny regel ...

 1. Vælg Program og klik Næste

 1. Vælg indstillingen Denne programsti:
 2. Indtast adressen % SystemRoot% \ SystemApps \ Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy \ ActionUriServer.exe i Denne programsti Du kan også klikke på knappen Gennemse og navigere til denne placering C-drev> Windows> SystemApps> Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy>Vælg ActionUriServer.exe og klik Åben
 3. Vælg Næste

 1. Vælg indstillingen Bloker forbindelsen og klik Næste

 1. Kontrollere alle kasser (Domæne, Privat og Offentlig) og klik på Næste

 1. Skriv ethvert navn, du ønsker, i Navn Dette navn bruges til at identificere reglen på listen, så vælg et navn, der kan hjælpe dig med at identificere denne specifikke regel fra regellisten (i tilfælde af at du vil slette den)
 2. Klik på Afslut. Dette skal stoppe alle forbindelser fra internettet

 1. Klik nu på Udgående regler fra venstre rude
 2. Følg trin 5-13 for at oprette den samme regel, der blokerer den udgående forbindelse fra din computer.

Når du er færdig, skal du kunne se blokreglerne øverst på listen.

Bemærk: Du kan følge trinene ovenfor for også at blokere forbindelsen til andre applikationer. For eksempel, hvis du konstant ser påmindelser WinRT OOP-server med ActionUri OOP-serveren, kan du også blokere dens indgående og udgående forbindelser. Følg blot trinene ovenfor og vælg ReminderServer.exe (eller den eksekverbare fil af det program, du vil blokere) i trin 8 og fortsæt.

Metode 4: Omdøbning af Cortana-mappe

Bemærk: Denne metode kan bryde din Start-menu eller anden funktionalitet, der afhænger af Cortana. Fortsæt på egen risiko

Hvis intet andet fungerede, og du vil slippe af med Cortana (og dens relaterede processer), vil omdøbning / sletning af Cortana-mappen gøre jobbet for dig. Dette deaktiverer Cortana og dets søgefunktioner fra Windows.

Bemærk: Når du er færdig med denne proces, skal du ikke opdatere Windows. Opdatering af Windows nulstiller denne proces. Men hvis du virkelig vil opdatere, skal du installere Windows-opdateringerne og udføre disse trin igen.

Før vi gør noget, bliver vi nødt til at tage ejerskabet af Cortana-mappen. Så de første par trin hjælper dig med at oprette en post med tag ejerskab i genvejsmenuen. Denne post hjælper dig med at overtage ejerskabet af mappen ved blot at højreklikke på den. Da processen med at tage ejerskab af en mappe er kompliceret, er det en god ide at udføre disse trin en gang og bruge kontekstmenuposten til at overtage ejerskabet, når det er nødvendigt. Du kan også fjerne posten, hvis du ikke ønsker det mere.

Så her er trinene til oprettelse af en tag ejerskabspost i kontekstmenuen

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type regedit og tryk på Gå ind

 1. Find og dobbeltklik HKEY_CLASSES_ROOT fra venstre rude
 2. Find og dobbeltklik * indgang fra venstre rude
 3. Find og dobbeltklik skal fra venstre rude

 1. Højreklik skal
 2. Vælg Ny vælg derefter Nøgle og navngiv det løb som

 1. Sørg for, at løb som tasten er valgt
 2. Dobbeltklik(Standard) -tast fra højre rude

 1. Type Tage ejerskab i Værdidata: afsnit
 2. Klik på Okay

 1. Højreklik på et tomt rum i højre rude
 2. Vælg Ny vælg derefter Strengværdi

 1. Navngiv den nyoprettede streng som NoWorkingDirectory

 1. Nu skal du oprette en anden nøgle under runerne. Højreklik på runaer
 2. Vælg Ny vælg derefter Nøgle og navngiv det kommando

 1. Sørg for, at kommando tasten er valgt

 1. Dobbeltklik (Standard) -tast fra højre rude

 1. Type cmd.exe / c takeown / f \ ”% 1 \” && icacls \ ”% 1 \” / tilskudsadministratorer: F i Værdidata: afsnit
 2. Klik på Okay

 1. Højreklik på et tomt rum i højre rude. Sørg for, at kommandoposten er valgt fra venstre rude, før du højreklikker.
 2. Vælg Ny vælg derefter Strengværdi

 1. Navngiv den nyoprettede streng som Isoleret kommando

 1. Dobbeltklik det Isoleret kommando
 2. Type cmd.exe / c takeown / f \ ”% 1 \” && icacls \ ”% 1 \” / tilskudsadministratorer: F i Værdidata: afsnit
 3. Klik på Okay

 1. Nu skal vi også udføre disse trin et andet sted.
 2. Find og dobbeltklik HKEY_CLASSES_ROOT fra venstre rude
 3. Find og dobbeltklik Vejviser fra venstre rude
 4. Find og dobbeltklik skal fra venstre rude

 1. Højreklik skal
 2. Vælg Ny vælg derefter Nøgle og navngiv det løb som. Bemærk: Hvis der allerede er en runas-post under skallen, skal du springe til trin 34

 

 1. Sørg for, at løb som tasten er valgt

 1. Dobbeltklik (Standard) -tast fra højre rude
 2. Type Tage ejerskab i Værdidata: afsnit
 3. Klik på Okay

 1. Højreklik på et tomt rum i højre rude
 2. Vælg Ny vælg derefter Strengværdi

 1. Navngiv den nyoprettede streng som NoWorkingDirectory

 1. Nu skal du oprette en anden nøgle under runerne. Højreklik på runaer
 2. Vælg Ny vælg derefter Nøgle og navngiv det kommando

 1. Sørg for, at kommando tasten er valgt

 1. Dobbeltklik (Standard) -tast fra højre rude
 2. Type cmd.exe / c takeown / f \ ”% 1 \” / r / d y && icacls \ ”% 1 \” / tildelingsadministratorer: F / t i Værdidata: afsnit
 3. Klik på Okay

 1. Højreklik på et tomt rum i højre rude. Sørg for, at kommandoposten er valgt fra venstre rude, før du højreklikker.
 2. Vælg Ny vælg derefter Strengværdi

 1. Navngiv den nyoprettede streng som Isoleret kommando

 1. Dobbeltklik jegsolatedCommand
 2. Type cmd.exe / c takeown / f \ ”% 1 \” / r / d y && icacls \ ”% 1 \” / tildelingsadministratorer: F / t i Værdidata: afsnit
 3. Klik på Okay

Det er det. Dette skal tilføje en ny post inden for ejerskab i kontekstmenuen. Det skal begynde at virke, når du lukker Registreringseditor. Højreklik på en hvilken som helst mappe, og der skal være en optagelse af ejerskab i kontekstmenuen.

Nu hvor vi har posten Take Ownership, kan vi fortsætte med at ændre navnet på Cortana-mappen.

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type C: \ Windows og tryk på Gå ind

 1. Højreklik på et tomt rum skal du vælge Ny og vælg Folder

 1. Navngiv mappen SystemApps.bag og tryk på Gå ind

 1. Dobbeltklik SystemApps folder
 2. Højreklik mappen navngivet Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy og vælg Tage ejerskab

 1. Vælg nu mappen Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy og tryk på CTRL + X
 2. Tryk på Backspace-nøgle for at gå tilbage til Windows-mappen
 3. Dobbeltklik SystemApps.bag folder
 4. Holde CTRL-nøgle og tryk på V at indsætte mappen her
 5. Hvis du ser en tilladelsesdialog, skal du trykke på CTRL, SHIFT og Esc (CTRL + FLYTTE + Esc) taster for at åbne Jobliste. Vælg exe proces og klik Afslut opgave. Gentag dette for Cortana, ActionUri OOP-server og enhver anden Cortana-relateret proces, du muligvis ser i Jobliste
 6. Når du er færdig, skal du lukke Jobliste og give tilladelse til at flytte mappen

Mappen skal med succes flytte til den nyoprettede SystemApps.bak-mappe, og dette skal deaktivere Cortana for dig. Hvis du vil have Cortana tilbage, skal du blot klippe / indsætte mappen tilbage i SystemApps-mappen.