Vejledninger

Hvad er hkcmd.exe

Nogle brugere har nået os med bekymringer vedrørende hkcmd.exe behandle. De fleste brugere udtrykker bekymring efter at have bemærket, at hkcmd.exe processen er en konstant tilstedeværelse i Opgavestyring og ser ud til at starte automatisk ved hver opstart. Det meste af tiden er hkcmd.exe en ægte Intel-signeret proces, der almindeligvis kaldes grafik genvejsinterceptor.

Selvom den legitime proces er helt sikker, anbefaler vi at undersøge den eksekverbare, da der er en masse malware, der specifikt er målrettet mod filer, der er placeret inde i System32 mappe for at undgå sikkerhedsscanninger.

Hvad er hkcmd.exe?

Det hkcmd.exe er Intels genvejstolk. HKCMD står for "Genvejskommando“. Dette genvejsmodul er typisk installeret med Intel 810- og 815-grafikdriver-chipsæt. Den eksekverbare er ikke en Windows-systemfil og er planlagt til at køre ved opstart af Windows uden synligt vindue.

På Windows 7 og tidligere versioner hkcmd.exe styrer de videorelaterede genvejstaster som en del af Intels fælles brugergrænseflade. Husk, at du længere skal støde på denne proces på Windows 8 og senere, da den er blevet erstattet afIgfxhk.exe.

Det eneste formål med denne proces er at lette hurtig adgang til Intels tilpassede grafiske egenskaber. For eksempel ved at trykke på Ctrl + Alt + F12 tager dig til Intels grafik- og mediekontrolpanel. Hvis den hkcmd.exe genvej hvor der skal deaktiveres, fungerer denne genvej (og enhver anden Intel-genvej) ikke længere.

Potentiel sikkerhedstrussel?

Som nævnt ovenfor er der noget malware, der kan camoufleres som hkcmd.exe eksekverbar. Selvom der måske er flere, lykkedes det os at identificere tre hændelser, der ofte påpeges af inficerede brugere: Virus: Win32 / Sality.ATW32.Sality.AE og TrojanDownloader: Win32 / Unruy.C. 

Hvis du har mistanke om en virusinfektion, skal du starte med at finde ud af, om du virkelig har en Intel-komponent, der ville installere genvejstastmodulet. Og husk, at hvis du bruger Windows 8 eller nyere, skal du ikke være i stand til at findehkcmd.exe i din Jobliste - modulet er blevet erstattet medIgfxhk.exepå de nyeste Windows-versioner.

Hvis fakta peger mod en virusinfektion, skal du udføre en grundig scanning af dit system med en kraftfuld malware-fjerner som Malwarebytes. Hvis du har problemer med at bruge det, skal du følge vores detaljerede artikel (her) om installation og brug af Malwarebytes for at slippe af med en virusinfektion.

Skal jeg fjerne hkcmd.exe?

Hvis du fastslog, at hkcmd.exe processen er legitim, har du et par veje fremad, hvis du vil fjerne den fra din Jobliste.

Bemærk: Sletning af den eksekverbare manuelt er ikke en acceptabel løsning, da det muligvis ender med at bryde din Intel Fælles brugergrænseflade.

Hvis du vil forhindre hkcmd.exe proces fra at blive kaldt ved opstart, kan du deaktivere den fra Intel Extreme Graphics-grænsefladen. For at gøre dette skal du åbne Kontrolpanel, gå til Intel Extreme-grafik og deaktiver afkrydsningsfeltet ud for Genvejstaster.

Hvis du har den nyeste Intel-software, kan du trykke på Ctrl + Alt + F12 for at åbne Intels kontrolpanel til grafik og medier. Gå derefter ind i Grundlæggende tilstand, vælg MulighederogSupport fanen og fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for Genvejstastfunktionalitet.

Hvis du vil afinstallere eller geninstallere hkcmd.exemodul sammen med dets overordnede ansøgning, skal du fjerneIntel (R) Graphics Media AcceleratorFor at gøre dette skal du åbne en Løb kommando (Windows-tast + R), type “Appwiz.cpl”og ramte Gå ind at åbne Programmer og funktioner.

I Programmer og funktioner,finde og afinstallereIntel (R) Graphics Media Acceleratorved at højreklikke på det og vælge Afinstaller.Med fjernet overordnet program,hkcmd.exeskal ikke længere være synlig indeni Jobliste (medmindre det er ondsindet).

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found