Vejledninger

Fix: Der blev anmodet om en konfigurationsændring for at rydde denne computers TPM

Brugere oplever fejlmeddelelsen “Der blev anmodet om en konfigurationsændring for at rydde denne computers TPM”Når de nulstiller deres computer. Denne fejl opstår normalt på brugte computere sammenlignet med nye. TPM (Trusted Platform Module) er en specialiseret chip på din computer, der gemmer RSA-krypteringschips, der er specifikke for din computer til hardwareautentificering.

TPM er installeret på bundkortet på en computer og kommunikerer med resten af ​​systemet ved hjælp af en hardwarebus.

Hvad er mekanikken i hardwareautentificering?

Hver TPM-chip har en speciel RSA nøglepar kendt som Godkendelsesnøgle. Dette par opretholdes inde i chippen og kan ikke tilgås med software. En SRK (Storage Rook Key) dannes, når en administrator overtager ejerskabet af computeren. Dette nøglepar genereres af TPM baseret på godkendelsesnøglen og den ejerspecifikke adgangskode.

Der er også en anden nøgle til stede navngivet som Attestationsnøgle (AK), der beskytter enheden mod uautoriserede firmwareinstallationer og softwareændringer ved at hashing kritiske dele af software og firmware, før de udføres.

Jeg sidder fast med fejlmeddelelsen. Hvad skal jeg gøre?

Generelt sidder brugerne fast med fejlmeddelelsen “Der blev anmodet om en konfigurationsændring for at rydde denne computers TPM”. De kan ikke bruge deres tastatur eller standard trackpad til at klikke på Ja eller Nej. Dette skyldes, at fejlmeddelelsen ikke lader dit system indlæse de nødvendige drivere til inputenhederne, og du kan derfor ikke bruge dem til at vælge indstillingerne.

Det er sikkert at klikke Ja på fejlmeddelelsen HVIS du faktisk nulstiller computeren og ikke ønsker adgang til de data, der findes på drevet.

Løsning 1: Tryk på F12

Der var mange rapporter, der viste, at tryk på ESC-tasten ikke fungerede så godt som alle pil- og touchpad-tasterne. Skærmen viste den samme skærm igen og igen i en løkke. Hvis dette er tilfældet, kan du prøve at trykke på tasten “F12”Til stede i nærheden af ​​tastaturet. Dette vil angiveligt bringe dit system ud af staten og vil fungere som om du klikkede på "Ja" -knappen. Den bærbare computer genoptager nulstillingen og vender tilbage til normal.

Løsning 2: Tilslutning af USB-tastatur / mus

En anden løsning, der fungerede for mange brugere, var at bruge et USB-tastatur / en mus til at vælge de involverede muligheder. Men der er en fangst; hvis du tilslutter tastaturet, mens den blå skærm vises, registrerer computeren ikke tastaturet, og du kan ikke vælge nogen af ​​indstillingerne.

Luk din computer, tilslut tastaturet, mens computeren er slukket, og tænd computeren igen. Dit system starter sandsynligvis til den blå skærm. Brug nu tastaturet til at vælge indstillingerne, så er du klar til at gå.

Du kan også prøve denne metode i tilfælde af at eje en pc. Afbryd og tilslut tastaturet som forklaret tidligere.

Løsning 3: Brug af lydstyrkeknappen

Hvad hvis du har en touch-bærbar computer (Surface Pro) og ikke har adgang til berøringsskærmen, når fejlmeddelelsen dukker op? Efter sigende vil maskinen ignorere alle de input, du laver, når den beder dig om at træffe et valg.

Løsningen til denne fejlmeddelelse, hvis du har en berøringsenhed, bruger fysisk lydstyrke op / ned-tasterne for at vælge et valg. Lydstyrkeknapperne er permanent integreret på din enhed og er en del af selve hardwaren. Dette er grunden til, at de fungerer i stedet for det vedhæftede tastatur eller berører (da de kræver drivere fra operativsystemet for at indlæse dem).

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found