Vejledninger

Hvad er consent.exe, og skal jeg slette det?

Nogle brugere har rapporteret om frysning og hængende perioder relateret til Samtykke eksekverbar. Andre rapporter hævder, at når som helst samtykke.exe processen bliver aktiv, det tager et stort stykke CPU-ressourcer.

Bemærk: Det samtykke.exe processen skal kun forekomme i Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10 operativsystemer.

Hvad er consent.exe?

Consent.exe er en ægte Windows-proces, der tilhører Brugerkontokontrol. Denne særlige proces indlæses automatisk, når operativsystemet starter op. Processen viser en pop op-meddelelse, der beder brugeren om tilladelse til at tillade, at et ikke-Windows-program starter med administrative tilladelser.

Ser man på den måde, Vista fungerer på, samtykke.exe processen er yderst vigtig for den måde, operativsystemet er designet på. Det Samtykke processen er ansvarlig for at bede om administrative tilladelser på vegne af en tredjepartssoftware, der har brug for det for at kunne foretage ændringer på en bestemt computer.

Afhængigt af scenariet kan medhold.exe medføre højt CPU-forbrug og langsom pc-ydeevne. Selvom denne proces er afgørende for at tillade installation af de fleste programmer, bør denne proces kun blive aktiv, mens Brugerkontokontrol fungerer.

Potentiel sikkerhedsrisiko

Selvom den ægte samtykke.exe proces er en vigtig del af nogle Windows-versioner, skal filen inspiceres korrekt. Vi siger dette, fordi der er mange malware-programmer, der vides at skjule sig selv som processer med administrative tilladelser. De gør dette for at undgå at blive opdaget ved sikkerhedsscanninger. Og siden den samtykke.exe filen har forbedrede systemrettigheder og er bosat et "sikkert" sted, det er det perfekte mål.

Lad os afgøre, om du har at gøre med en malware-tilladelse, der kan køres, ved at inspicere dens bopæl. For at gøre dette skal du åbne Jobliste (Ctrl + Skift + Esc),højreklik på samtykke.exe behandle og vælge Åbn filplacering.

Hvis den afslørede placering erC: \ Windows \ System32 mappe, du kan sandsynligvis antage, at processen er legitim. Men hvis du vil være ekstra sikker, skal du højreklikke på den eksekverbare og vælge Egenskaber. I vinduet Egenskaber skal du åbne Digitale signaturer fanen og se om Underskriverens navn er opført som Microsoft Windows. Hvis det faktisk er underskrevet af Microsoft, har du netop bestemt, at filen faktisk er legitim.

Hvis du opdagede, at proceduren toestemming.exe stammer fra en anden placering, har du sandsynligvis at gøre med en malware, der maskerer som den ægte systemproces. I dette tilfælde anbefaler vi stærkt at køre en kraftig sikkerhedsscanning på din pc. Hvis du ikke har en sikkerhedspakke klar, anbefaler vi, at du bruger Malwarebytes. Hvis du er i tvivl om, hvordan du bruger softwaren, skal du følge vores trinvise artikel (her).

Skal jeg slette consent.exe?

Som allerede nævnt ovenfor, samtykke.exe processen kaldes kun når UAC (brugerkontokontrol) er tændt. Uden denne proces bliver det umuligt for ethvert ikke-Windows-program at starte med administratorniveauadgang til filer og indstillinger.

Med dette i tankerne kan vi konkludere, at den ægte samtykke.exe filen er en vigtig del af Windows Vista og bør ikke slettes, medmindre filen bekræftes at være en virus.

Sikkerhedseksperter ser på samtykke.exe behandle som en af ​​de få effektive sikkerhedsforanstaltninger, der med succes forhindrer uautoriseret udførelse af malware. Vores råd er at undgå at deaktivere denne service, medmindre du absolut har brug for det.

Og hvis du beslutter at deaktivere det, skal du kun gøre det fra Indstillingsside for brugerkontokontrol (som vist nedenfor).

Sådan repareres fryser og hængning forårsaget af consent.exe

Der er tilfælde, hvor samtykke.exe eksekverbar beskadiges og forhindrer dit system i at installere, afinstallere eller køre software, der ikke er fra Windows. Hvis du har at gøre med det samme scenario, lykkedes det os at identificere et par potentielle rettelser, der har hjulpet brugere i en lignende situation.

Følg nedenstående metoder i rækkefølge, indtil du formår at vende tilbage til den normale opførsel af samtykke.exe:

Metode 1: Reparer katalogdatabasen med Esentutl

Nogle brugere har formået at løse problemet ved at reparere katalogdatabasen ved hjælp af Esentutl kommando ved hjælp af en forhøjet Kommandoprompt. Men husk, at dette kun er muligt, hvis du starter din computer op Sikker tilstand. Her er en hurtig beskrivelse af det hele:

 1. Gå til Windows startlinje, klik på tænd / sluk-knappen og hold Skift nede mens du klikker på Genstart. Dette genstarter din computer i Sikker tilstand.

 2. Når du starter i fejlsikret tilstand, skal du få adgang til Windows startlinje igen (nederste venstre hjørne) og søg efter “cmd“. Højreklik derefter på Kommandoprompt og vælg Kør som administrator.

 3. I forhøjet Kommandoprompt, start med at skrive “net stop cryptsvc ”og rammer Gå ind. Dette vil stoppe Kryptografiske tjenester for at lette det næste trin.
 4. Skriv “esentutl / p \ System32 \ catroot2 \ {F750E6C3-38EE-11D1-85E5-00C04FC295EE} \ catdb ”og ramte Gå ind.

  Bemærk: hvis du får “Adgang nægtet”Fejl, du er ikke startet op i Sikker tilstand.

 5. Når du bliver bedt om at bekræfte, at du kun skal køre på korrupte databaser, skal du klikke på Okay.
 6. Når processen er afsluttet, skal du skrive “net start kryptsvc”Og ramte Gå ind for at genstarte Kryptografiske tjenester.

Metode 2: Deaktivering af UAC midlertidigt (brugerkontokontrol)

Hvis genstart af katalogdatabasen ikke fungerede, kan du omgå samtykke.exe-funktionaliteten ved midlertidigt at deaktivere Brugerkontokontrol. Dette giver dig mulighed for at installere, afinstallere eller geninstallere enhver software, der ikke er Windows, der tidligere fejler. Husk bare at genaktivere UAC, når du er færdig med installationen.

Her er en hurtig guide til deaktivering af UAC:

 1. Gå til Windows startlinje i nederste venstre hjørne, og søg efter “UAC“. Klik derefter på Skift indstillinger for brugerkontokontrol.

 2. I Brugerkontokontrolindstillinger vindue, tone ned skyderen til Giv aldrig besked og ramte Okay.

 3. Med UAC deaktiveret, udføre den softwareinstallation eller afinstallation, der tidligere ikke fungerede. Når opsætningen er afsluttet, skal du vende tilbage tilBrugerkontokontrolindstillinger vindue via trin 1, og juster skyderen tilbage til, hvad den var før.

Husk, at selvom det lykkes dig at installere software, der ikke er Windows, ved at deaktivere UAC, forbliver det underliggende problem. Dit system lider sandsynligvis af en beskadiget samtykke.exe fil. Du kan forsøge at løse dette problem ved at lade dit system installere de nyeste opdateringer og hotfixes. Hvis dette mislykkes, skal du overveje at nulstille Windows ved at gå til Sådan fabriksindstilles Windows 10.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found