Vejledninger

Sådan konfigureres to skærme

Har du brug for ekstra plads på skærmen? At have to skærme eller flere skærme øger produktiviteten ved at udvide mængden af ​​plads på skærmen. I denne vejledning gennemgår vi alle de nødvendige trin, der får dig i gang med din dual monitor-opsætning.

Lad os først se på, hvad det kræves for at opnå en dobbelt skærmopsætning. Installation af denne slags er ikke mulig, hvis din computer ikke understøtter flere videoforbindelser. Som minimum skal du bruge to video-ud-porte for at forbinde begge dine skærme. Generelt er der fire typer porte: VGA, DVI, HDMI, og Vis port.

Bemærk: Hvis du ikke har de nødvendige porte, skal du bruge et eksternt stik / adapter til at tilslutte skærmene til systemet.

De fleste systemer (laptops og desktops) er i dag i stand til at rumme en dobbelt monitoropsætning. Der kan dog være problemer med kompatibilitet eller support afhængigt af dine specifikationer, så sørg for at tjekke manualen om tilgængeligheden af ​​porte. Generelt har desktops flere porte, der kan udsendes til flere eksterne skærme. Men selv med bærbare computere har de fleste af dem begge to HDMI-porte eller HDMI + DVI.

Fortsæt med det næste afsnit for at sikre dig, at dit udstyr tjekker ud.

Indsamling af hardware

Den bedste måde at konfigurere din dual monitoropsætning på er meget afhængig af, hvordan dine skærme opretter forbindelse og af portene på din bærbar / desktop. Det er meget vigtigt, at du tager din computers porte i betragtning, før du køber en anden skærm. Dette sparer dig for at skulle bruge ekstra penge på en ekstra adapter.

Start med at inspicere din computers videoporte og se, hvad du arbejder med. Se om du kan oprette forbindelsen uden en adapter. Du har dog muligvis ikke et valg.

Hvis du f.eks. Vil have, at den anden skærm skal være din gamle VGA-skærm, har du sandsynligvis brug for en adapter som denne for at forbinde den til HDMI-porten på en ny bærbar computer. Ligeledes, hvis du har en gammel DVI-skærm, skal du bruge en adapter til denne slags for at tilslutte den til en HDMI-port.

De fleste bærbare computere leveres med flere videoporte. Lad os tage det populære Dell Latitude E6230. Den indeholder en 19-polet HDMI-stik og en VGA-stik. Ser man på disse muligheder, kan den ene skærm tilsluttes til HDMI-porten og den anden til VGA-porten.

Desktops har på den anden side en indbygget VGA på bundkortet og flere HDMI- og DVI-porte på det dedikerede grafikkort. Derfor er desktops ideelle til dual monitor opsætninger.

Hvis du kun har en port (VGA, HDMI eller DVI), skal du bruge en dobbelt adapter. Hvis porten er VGA, skal du bruge en Overvåg VGA dobbelt splitter. Hvis din port er DVI, og dine to skærme begge er VGA, skal du bruge en DVI-I analog til 2x VGA Video Splitter-kabel. Men husk, at dette ikke er ideelt, da det kun duplikerer skærmen - fungerer ikke med Forlænge mode.

Bemærk: Normalt er bundkortets indbyggede VGA-porte ikke stærke nok til at understøtte to skærme, så du kan forvente nogle slørede pixels.

Når du har begge dine skærme, sørget for at dine porte tjekker ud og medbragte de nødvendige adaptere (hvis nødvendigt), er det tid til at konfigurere det hele under Windows.

Tilslutning af udstyret

Hvis du var forberedt på en lang vejledning, kan du være rolig. Windows gør det ekstremt nemt at tilslutte flere skærme. Og for det meste gælder dette for alle de nyere Windows-versioner.

Alt hvad du skal gøre er at tilslutte den anden skærm til den relevante port (via en adapter, hvis det kræves), og Windows skal automatisk udvide dit skrivebord til det. Det er det.

Afhængigt af dine indstillinger kan Windows dog spejle din anden skærm i stedet og vise det samme på begge skærme. I dette tilfælde skal du foretage yderligere justeringer.

Konfiguration af indstillingerne

Windows 8 og Windows 10:

Hvis du ser en spejlet skærm på begge skærme, skal du trykke på Windows-tast + Pog vælg Forlænge mulighed. Dette kompenserer for en hel skærm, der er værd for yderligere skærmplads.

Hvis du vil tage den lange rute, kan du også højreklikke hvor som helst på skrivebordet og vælge Skærmindstillinger. Derfra skal du klikke på Identificer (detekter) knappen, og træk og slip derefter begge skærme, indtil du placerer dem, hvordan du vil.

Bemærk: Husk, at nummer 1 altid er det primære display.

Windows 7:

Det Windows-tast + P genvej kan også bruges i Windows 7. Hvis din skærm er spejlet som standard, skal du bruge genvejen til at vælge Forlænge mode.

Eller du kan gøre det ved at højreklikke på skrivebordet og vælge Skærmopløsning. Når du er der, skal du klikke på Identificere knap, hvis den anden skærm ikke allerede vises, og placer dem, så du vil.

Når skærmene er tilsluttet, skal du justere indstillingerne - dette kan let gøres fra skærmindstillingerne på din computer (Windows Vista / 7 og 8) ved at højreklikke på skrivebordet og vælge Tilpas -> Skærm -> Skift skærmindstillinger

Bemærk: Det Forlænge tilstand fungerer ikke, hvis skærmene får det samme signal. Du skal bruge signaler fra to porte, hvis du ønsker at få den udvidede funktion.