Vejledninger

Sådan repareres tastaturtastenumre kun i stedet for bogstaver

Nogle tastaturer er oprettet på en sådan måde, at du på et tidspunkt skriver bogstaver, og den anden gang skriver du tal (når du trykker på fn- eller alt-tasten + knappen med et bogstav og et tal øverst eller ved siden). Af en eller anden grund ved nogle brugere ikke, det kan pludselig ikke skrive bogstaver, og det holder kun fast ved tal. I denne artikel vil vi forklare, hvorfor dette sker, og give dig trin, der gendanner dit tastatur til dets normale funktion. Men først skal vi forstå, hvordan tastaturet fungerer.

De fleste tastaturer har en numerisk side (kun tal) og en alfanumerisk side (tal og bogstaver og symboler). For at minimere pladsforbrug opretter virksomheder dog nogle tastaturer, der kun har den alfanumeriske side. Dette er ret almindeligt i bærbare computere, der insisterer på at minimere plads af hensyn til bærbarhed, som det ses på mini-bærbare computere og bærbare computere. Normalt er den alfanumeriske side opdelt i funktionstaster (F1 til F12) efterfulgt af numeriske taster (0-9) og derefter alfabetiske taster (A-Z). Der er derefter et par symboltaster (f.eks. Parenteser, spørgsmålstegn, plus). Markørtaster, der ændrer markørpositionen f.eks. piletasterne, backspace-tastindsætningen, hjem, slutning, side op, side ned, sletning og tabulatortast er standard. Vi har derefter de specielle taster som skift, kontrol, alt Caps Lock, scroll lock, fn og num lock. Specialtasterne aktiverer ekstra funktioner i de andre taster.

Årsag til, at tastaturet skriver numre i stedet for bogstaver

Der er andre typer tastaturer, der har klemt numeriske taster og tal sammen for at minimere plads og størrelse. Et godt eksempel er Lenovo Thinkpad-tastaturet. For at skrive et nummer skal du holde Alt eller fn-tasten nede, ellers skriver du kun bogstaver. Når tastaturet kun begynder at skrive tal i stedet for bogstaver, så sandsynligvis num lock er aktiveret. Dette lader din computer vide, at du har dedikeret tasterne (dem, der har bogstaver og tal på den samme tast) til kun at skrive tal. Dette bliver et problem, når brugeren ikke ved, hvordan man skifter num lock fra. Situationen forværres, hvis num lock-tasten ikke længere fungerer. Alternativt har man muligvis slået num lock til, mens man bruger et eksternt tastatur, og laptop-tastaturet har en kompliceret måde at slukke for det på.

Dette er faktisk en normal funktion af tastaturet. Det er ikke en fejl på nogen måde.

Her er metoder, der sandsynligvis løser dit tastatur uden sved. Slutresultatet, som vi sigter mod, er at vende num lock fra, men det tilrådes at også slå rulle- og kapsellås fra bare hvis de også bliver et problem.

Metode 1: Sluk Num lock fra dit bærbare tastatur

Den hurtigste måde at gøre dette på er at slå num lock fra ved hjælp af dit bærbare tastatur.

ganske enkelt tryk på num lock-tasten og det vil vende af. Et lys ved siden af ​​nøglen eller på toppen eller siderne af den bærbare computer slukker for at bekræfte denne handling.

På nogle tastaturer skal du holde nede fn-tast eller Skift-tast + num-lås til slå num lock fra.

Metode 2: Deaktiver Num lock ved hjælp af Windows-skærmtastaturet

Hvis num lock-tasten ikke fungerer, og ovenstående løsning ikke gør det, bliver vi nødt til at hente skærmtastaturet op og derefter deaktivere num lock ved hjælp af dette tastatur.

  1. Trykke windows / start-tast + R for at åbne dialogboksen Kør
  2. Type osk i tekstboksen og tryk enter
  3. Hvis num lock er aktiveret, vises den i en anden farve (hvid). Slå num lock fra.
  4. Hvis du ikke kan se num lock på skærmtastaturet, skal du klikke på muligheder og tjek derefter “Tænd for numerisk tastatur” Klik på OKAY. Nu vises num lock; sluk den.

Metode 3: Deaktiver Num lock ved hjælp af et eksternt tastatur

Dette kan bruges, hvis dit bærbare tastatur er for kompliceret, eller num lock-tasten ikke fungerer.

  1. Tilslut en eksternt tastatur
  2. Vent på det installere
  3. Hvis num lock er aktiveret på dit tastatur, det eksterne tastatur num lock-lyset vil være tændt.
  4. Hit num lock på det eksterne tastatur til slå num lock fra.
  5. Lyset på din num lock laptop-nøgle slukkes også.
  6. Frakobl det eksterne tastatur
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found