Vejledninger

Sådan gør du: Nedgradering af Windows 10 efter 30-dages tilbageførselsperiode

Microsoft ved nøjagtigt, hvor svært det kan være at skabe fred med forandringer, hvilket er grunden til, at virksomheden ud over at tilbyde gratis Windows 10-opgraderinger til alle licenserede Windows 7- og 8.1-brugere også generøst giver brugere, der har opgraderet til Windows 10 gratis med en 30-dages tilbagevendelsesperiode, hvor de kan teste Windows 10 ud og nedgradere tilbage til Windows 7 eller Windows 8.1 (alt efter hvad de opgraderede fra), hvis de ikke kan lide det. Mens næsten alle Windows-brugere, der opgraderer til Windows 10 gratis, kan lide det færdige produkt, der er Windows 10, er det helt sandt, at Windows 10 for mange brugere kan være plaget med uforeneligheder og problemer, der kan få sådanne brugere til stort set at skulle nedgradere .

Når du opgraderer til Windows 10 fra en ældre version af operativsystemet, gemmes den version af Windows, du opgraderede fra, i skjulte mapper med navnet Windows.old, $ Windows. ~ BT og $ Windows. ~ WS placeret i din computers rodmappe. Disse mapper optager omkring 30 gigar lagerplads, hvorfor Windows sletter dem, så snart din 30-dages tilbageførselsperiode udløber, hvilket fjerner din mulighed for at nedgradere til din tidligere version af Windows fra Opdatering og sikkerhed sektion af Indstillinger.

Mens de 30 dage Microsoft giver brugerne mulighed for at beslutte, om de kan lide Windows 10 er ekstremt generøse, er der en chance for, at brugeren kan støde på en inkompatibilitet eller et betydeligt problem med Windows 10, efter tilbageførelsesperioden udløber. Hvis det er tilfældet, før du overvejer noget så drastisk som en nedgradering, skal du prøve at nulstille din computer først og fjerne alle data og apps på din computer for at maksimere dine chancer for at løse problemet / inkompatibiliteten. Følgende er de trin, du skal udføre for at nulstille en Windows 10-computer, men sørg for at tage backup af data, som du ikke vil miste, før du begynder:

Åbn Start-menu.

Klik på Strøm.

Mens du holder nede Flytte klik på Genstart.

Det gør din computer genstart og start på en skærm med tre muligheder. Klik på Fejlfinding.

Klik på på det næste skærmbillede Nulstil denne pc. Denne mulighed kan også præsenteres som Nulstil din pc.

Klik på Fjern alt.

Hvis du bliver bedt om at vælge mellem a Fjern bare mine filer mulighed og a Rengør drevet helt skal du klikke på Rengør drevet helt.

Klik på Nulstil på det næste skærmbillede, og lad nulstillingsprocessen gå igennem.

Men hvis nulstilling af din computer ikke slipper for problemet / inkompatibiliteten, eller hvis du simpelthen har til hensigt at nedgradere Windows 10, fordi du siger, at du simpelthen ikke kan lide det, skal du ikke bekymre dig, da det også er muligt. Heldigvis er der måder, du kan bruge til at nedgradere Windows 10 til den version af Windows, som du opgraderede fra, selv efter at din 30-dages tilbageførselsperiode udløber, selvom ingen af ​​disse måder er så lette som at åbne Start-menu, går ind Indstillinger >Opdatering og sikkerhed >Genopretning og klikke på Kom igang under Gå tilbage til Windows X (X er den version af Windows, du opgraderede fra) overskrift.

Hvis du vil nedgradere Windows 10, efter at 30-dages tilbageførselsperiode udløber, er følgende nogle af de bedste måder, du kan gøre det på:

Rengør installationen af ​​den version af Windows, du tidligere brugte

Den mest effektive og ligefremme metode, der kan bruges til at nedgradere Windows 10, når 30-dages tilbageførselsperiode er udløbet, er at rense installationen af ​​den version af Windows, du tidligere brugte. Ren installation af Windows 7 eller 8.1 (afhængigt af hvilken du har opgraderet fra) kræver en Windows 7 / 8.1 installations-dvd eller USB og din originale Windows 7 / 8.1-produktnøgle og resulterer i, at Windows 10 slettes helt fra din computers harddisk eller SSD sammen med alle de data, der er gemt på den partition, som Windows 10 blev installeret på.

Bemærk: Før du fortsætter, ville det være bedst for dig at tage backup af data på din Windows 10-computer, som du ikke vil miste.

Først og fremmest har du brug for et Windows 7 / 8.1 installationsmedie. Hvis du har installations-dvd'en, der fulgte med dit originale køb af Windows 7 eller 8.1 eller din computer, er du klar. Men hvis du ikke har et installationsmedie ved hånden, skal du bruge denne vejledning for at oprette en bootbar Windows 7 installations-DVD / USB eller gå her og download Værktøj til oprettelse af medier som du kan bruge til at oprette en bootbar Windows 8.1 installations-DVD / USB.

Bortset fra et installationsmedie skal du også bruge produktnøglen til din oprindelige installation af Windows. For at få denne produktnøgle skal du:

Mens du er logget ind på Windows 10, skal du højreklikke på Start-menu at åbne WinX-menu.

Klik på Kommandoprompt (administrator).

Skriv følgende kommando i forhøjet Kommandoprompt og tryk på Gå ind:

wmic sti softwarelicensingservice få OA3xOriginalProductKey

Tillad, at kommandoen udføres fuldt ud, og når den er færdig, vises produktnøglen til din oprindelige installation af Windows i den forhøjede Kommandoprompt.

Når du har både et installationsmedie og din originale Windows-installations produktnøgle, kan du gå videre med installationen. For at udføre den rene installation skal du:

Indsæt installationsmediet i din computer.

Genstart din computer.

På den første skærm, som du ser, når din computer starter op, skal du trykke på den relevante tast for at få adgang til din computers BIOS Setup Utility.

Konfigurer din computers startprioritet igen, så den starter fra dens CD / DVD-drev (hvis du bruger en installations-DVD) eller dens USB-porte (hvis du bruger en installations-USB).

Gemme ændringerne og Afslut BIOS.

Når du bliver bedt om det, skal du trykke på nogennøgle for at starte fra installationsmediet.

Følg instruktionerne på skærmen for at installere en ny iteration af Windows 7 eller Windows 8.1

Gendan din computer til fabriksindstillingerne

De fleste bærbare computere (og nogle stationære computere) har en skjult partition på deres harddiske, der indeholder en kopi af den originale version af Windows, programmer, filer og drivere, som computeren fulgte med ud af kassen. Denne partition er beregnet til at blive brugt til at gendanne en computer til den måde, den var, da den første gang blev taget ud af kassen, og er perfekt til at nedgradere Windows 10, efter at 30-dages tilbagekoblingsperiode er udløbet.

Bemærk: Før du fortsætter, ville det være bedst for dig at tage backup af data på din Windows 10-computer, som du ikke vil miste.

Genstart din computer.

På den første skærm, du ser, når din computer starter op, vil du se noget i retning af “Tryk på [tast] for gendannelsesmuligheder”. Tryk på den beskrevne tast for at få adgang til de gendannelsesindstillinger, som din computer har. Hvis der ikke vises noget i den retning på den første (eller anden) skærm, du ser, når din computer starter op, har din computer ikke en gendannelsespartition, og du bliver nødt til at bruge en af ​​de andre metoder, der er anført og beskrevet her for at nedgradere Windows 10.

Blandt de gendannelsesmuligheder, der vises på det næste skærmbillede, vil være Gendan fabriksindstillinger (eller noget lignende). Vælg denne indstilling.

Følg instruktionerne på skærmen for at gendanne din computer, som den var, da du startede den op for første gang, og det inkluderer nøjagtig den samme version af Windows, som den havde på det tidspunkt.

Brug et systembillede til at gå tilbage til din tidligere Windows-installation

Hvis du var / er ivrig nok til at oprette et systembillede af din computer og gemme systembilledet på et sikkert sted inden du opgraderer til Windows 10, vil du være i stand til at gendanne din computer, som den var, da systembilledet blev oprettet uanset hvor længe du har brugt Windows 10 i. En Windows-bruger kan oprette et systembillede (en fil, der grundlæggende er en nøjagtig kopi af den tilstand, en computer er i, når billedet oprettes) af deres computer ved hjælp af tredjepartsprogrammer såsom AcronisÆgte billede eller Norton Ghost eller ved hjælp af Windows 'indbyggede systemoprettelsesværktøj til systemet (se denne vejledning).

Hvis du har et systembillede af din tidligere Windows-installation, kan du blot gendanne det til din computer, når du vil nedgradere Windows 10 og gå tilbage til den version af Windows, du tidligere brugte. Brug af denne metode vil også resultere i et tab af alle applikationer og filer på din computer, så sørg for at sikkerhedskopiere noget af værdi, inden du går igennem med en systembilledegendannelse.

Tags afinstallerer Windows 10
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found