Vejledninger

Fix: Google Play Music-fejlkode 16

Fejlkoden 16, der vises, mens du bruger Google Play Music-tjenesten, er en ret irriterende fejl, og den forhindrer ofte brugere i at udføre nogle enkle handlinger, såsom at tilføje musik til deres bibliotek osv. Fejlen vises normalt på skærmen med følgende meddelelse:

Forbindelsen til serveren mislykkedes med fejlkode: 16

Løsninger på dette problem varierer fra bruger til bruger, og der er ingen officielle svar fra Google om, hvordan man undgår eller nærmer sig dette problem, og det er derfor, du bliver nødt til at følge instruktionerne i nedenstående løsninger for at tackle dette problem alene og prøv at løse det.

Løsning 1: Deaktiver visse Avast-antivirusfunktioner

Avast er et af antivirusværktøjerne, der forstyrrer Google Play Music-tjenesten, og det bliver du nødt til at notere. Deaktivering af dit antivirus anbefales ikke i alle tilfælde, og det er vigtigt at have en kopi af et af antivirusværktøjerne på din computer. Hvis du har Avast installeret på din pc, skal du dog foretage visse justeringer for at din Google Play Musik-tjeneste kan begynde at arbejde igen.

 1. Åbn din Avast-antivirus-brugergrænseflade ved at dobbeltklikke på dens ikon på skrivebordet eller ved at dobbeltklikke på dets ikon i nederste højre del af din proceslinje.
 2. Klik på knappen Indstillinger nederst til venstre på skærmen.

 1. Naviger til fanen Komponenter i venstre panel, og klik på knappen Tilpas ud for Web Shield-posten på listen.
 2. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for indstillingen Aktiver HTTPS-scanning for at deaktivere den. Kontroller, om fejlkoden stadig vises, mens du bruger Google Play Musik.

Alternativ: Hvis denne metode ikke fungerede for dig, kan du prøve at deaktivere Avast helt i et stykke tid, før du prøver at gennemføre den handling, du ikke tidligere kunne gennemføre. Da Avast kun målretter mod bestemte handlinger såsom upload af musik, kan du slå den fra, uploade musik og tænde den igen.

 1. Højreklik på Avast-ikonet nederst til højre på din proceslinje (systembakke) og vælg Shield-kontrol >> Luk Shields. Vælg den passende tid, du tror, ​​det tager at uploade musik eller udføre din ønskede handling.

 1. Når du er færdig, kan du gendanne Avast manuelt ved at gendanne skjoldene fra systembakken, eller du kan vente på den tid, du indstiller til at udløbe, hvilket automatisk åbner skærmene igen.

Løsning 2: Løsning til BitDefender-brugere

Spørgsmålet om antivirusværktøjers uforenelighed med Google Play Music udvides også til BitDefender, og der er en løsning, der får problemet til at forsvinde, hvis du bruger BitDefender. Det består i at deaktivere et bestemt beskyttelsesområde, som ikke nu er vigtigt, men du skal stadig beslutte, om du vil deaktivere det.

 1. Åbn din BitDefender antivirus-brugergrænseflade ved at dobbeltklikke på dens ikon på skrivebordet eller ved at dobbeltklikke på dets ikon i nederste højre del af din proceslinje.
 2. Klik på knappen Indstillinger øverst til højre på skærmen.

 1. Sørg for at navigere til sektionen Privatlivskontrol i vinduet Indstillingsoversigt.
 2. Skift til fanen Antiphishing, og drej kontakten ved siden af ​​indstillingen Scan SSL til Fra. Kontroller, om fejlkoden 16 stadig forekommer.

Løsning 3: Løsninger til Kaspersky-brugere

Det ser ud til, at selv den høje kvalitet, der betales for antivirusværktøjer, oplever de samme problemer, og du bliver faktisk nødt til at tilføje Google Chrome til ekskluderingslisten på Kaspersky for at få dit problem til at ordne sig ud. Følg instruktionerne nedenfor omhyggeligt, hvis du bruger en hvilken som helst version af Kaspersky Internet Security-værktøjet, og hvis du støder på fejlkoden 16.

 1. Åbn din Kaspersky antivirus-brugergrænseflade ved at dobbeltklikke på dens ikon på skrivebordet eller ved at dobbeltklikke på dets ikon i nederste højre del af din proceslinje.
 2. Klik på ikonet "Indstillinger" i Kaspersky-brugergrænsefladen.

 1. Naviger til fanen "Yderligere", og vælg "Trusler og udelukkelser".
 2. Vælg indstillingen "Angiv pålidelige applikationer" under overskriften "Udelukkelser"

 1. Klik på knappen "Tilføj" nederst i vinduet, og søg efter Chrome ved hjælp af søgeikonet øverst, eller rul ned, indtil du finder Chrome-applikationen.
 2. Vælg "Google Chrome" på listen, og klik på "Næste".
 3. Marker afkrydsningsfeltet for indstillingen "Scan ikke al trafik" under siden "Ekskluderinger til applikation" og klik på rullemenuen for at ændre denne indstilling til "Scan ikke krypteret trafik". Vælg derefter "Tilføj", og genstart Chrome for at anvende disse ændringer.

 1. Kontroller, om fejlkoden 16 stadig vises, mens du prøver at uploade musik.

Løsning 4: Løsning til AVG-brugere

Det ser ud til, at et stort antal kendte antivirusværktøjer har konflikter med Google Play Music-tjenesten, og AVG er ingen undtagelse. Ligesom ovenstående løsninger skal du også give en undtagelse i AVG til Google, og du vil være i stand til at oprette forbindelse og uploade musik til Google Play Musik korrekt.

 1. Åbn AVG ved at dobbeltklikke på ikonet på din computer eller ved at placere det i systemet, prøv nederst til højre på skærmen.
 2. Klik på Menu >> Indstillinger, og naviger til fanen Komponenter i det nye vindue, der åbnes.

 1. Klik på knappen Tilpas ud for Web Shield-posten på listen, og naviger til fanen Undtagelser.
 2. Under URL'erne for at udelukke sektionstype i følgende adresser for at prøve at rette fejlkoden 16:

google.com/*

* .google.com

Løsning 5: Download og ændring af placeringen i Google Play Music Manager

Brug af Google Play Music Manager er en måde at undgå problemet på, og du kan downloade det herfra.

Nogle gange bliver Music Manager-værktøjet forvirret, og du skal bogstaveligt talt fortælle det, hvor dine musikfiler er placeret, hvis du vil undgå fejlkoden 16. Ikke alle bruger Music Manager til at administrere de musikfiler, der er knyttet til deres Google Play Music-tjeneste, men hvis du er, skal du sørge for at følge instruktionerne nedenfor for at undgå fejlkoden.

 1. Åbn Musikmanager, og sørg for, at du er logget ind med din egen Google-konto, hvor fejlen opstår.
 2. Klik på fanen Avanceret i Music Manager, og find indstillingen "Placering af min musiksamling: mapper".

 1. Klik på Skift og gennemse din computer for at finde den mappe, hvor din musik faktisk er placeret.
 2. Kontroller, om fejlkoden 16 stadig vises på din pc.

Bemærk: Hvis brugen af ​​Google Play Music Manager ikke kunne løse problemet for dig, kan du altid prøve denne løsning, der er foreslået af en bruger på Google-fora, og metoden ser ud til at have hjulpet flere brugere med at håndtere det aktuelle problem.

 1. Åbn Google Music Manager, og naviger til sektionen Indstillinger
 2. Bliv i fanen Upload i vinduet Indstillinger, og fjern markeringen af ​​indstillingen ud for "Upload automatisk sange, der er føjet til mine valgte mapper".

Løsning 6: Geninstaller udvidelsen Google Play Music Mini Player i din browser

Geninstallation af denne udvidelse ser ud til at have hjulpet folk med at håndtere dette enorme problem, og denne løsning bør bestemt hjælpe, hvis ovenstående løsninger overhovedet ikke kunne give nogen resultater. Metoden er enkel, og du mister ikke nogen af ​​dine data i processen.

 1. Den nemmeste måde at åbne udvidelsesindstillinger i Chrome på er ved at navigere til dette link:

krom: // udvidelser

 1. Find udvidelsen Google Play Music Mini Player, og klik på papirkurven ved siden af ​​den for at fjerne den permanent fra Chrome.
 2. Geninstaller udvidelsen ved at besøge dette link og klikke på knappen Føj til Chrome øverst til højre på siden. Sørg for at åbne din browser igen, og kontroller, om problemet fortsætter.