Vejledninger

Hvad er: softthinks agent service & Sådan deaktiveres det

SoftThinks Agent Service opstår som en proces med navnet “SftService.exe” i task manager. For nogle brugere er det tæt knyttet til “toaster.exe”. SoftThinks Agent Service er en del af et Dell Backup and Recovery Utility, der hører til Dell Backup and Recovery eller Dell DataSafe Local Backup eller AlienRespawn på Dell Alienware-pc'er. For at sige det enkelt er dette et sikkerhedskopieringsværktøj, der opretter en sikkerhedskopi af dit system, så du i tilfælde af et fatalt problem på din pc kan gendanne dit system til den sidste arbejdsstatus, der blev sikkerhedskopieret. Når systemet med succes starter eller vågner fra dvaletilstand eller dvaletilstand, laver Dell backup-værktøjet en kopi af systemet, da det ser dette som den nyeste bedste konfiguration for systemet.

Da sikkerhedskopiering ikke har brug for et fysisk vindue for at køre, bruger den en tjeneste med navnet “SftService.exe” til at køre aktiviteten. Uforenelighed med den version af Windows, du kører, får dette program til at gribe 100% af diskforbruget og dermed mere end 80% af CPU-brugen. Da dette er en tjeneste, finder du ikke denne fil i startprogrammerne, men den findes i systemtjenesterne.

Mange pc-brugere har klaget over, at deres computer fryser med høj diskforbrug i omkring 10 minutter til 3 timer. Ved en nærmere inspektion er brugerne i stand til at indsnævre problemet til en bestemt proces ved navn SoftThinks Agent Service i task manager. Ved at sortere dine processer efter diskbrug i task manager, kan du fortælle, hvilken proces der bruger mest diskplads.

Denne høje diskforbrug skyder også raketter til CPU'en til over 80% brug og tømmer dit batteri meget hurtigt. I betragtning af brugen af ​​disk og CPU dominerer SoftThinks Agent systemet i 10 minutter til et par timer. Problemet forsvinder muligvis et stykke tid, men når du genstarter din pc eller kommer ud af dvaletilstand eller dvaletilstand, tager pc'en lige så lang tid at være anvendelig. Hvad er SoftThinks Agent Service nu, og hvad gør det? Er det vigtigt at køre Windows; og kan det deaktiveres, hvis det ikke er vigtigt? Dette er de spørgsmål, som denne artikel skal besvare.

Er SoftThinks Agent Service afgørende for at køre Windows?

'SftService.exe' er ikke vigtigt for Windows og vil ofte forårsage problemer. Det gør intet andet end det indbyggede Windows Backup-værktøj gør. Du kan bruge hjælpeprogrammet Windows Backup og gendannelse (Kontrolpanel> Vis små ikoner / Alle kontrolpanelelementer> Sikkerhedskopiering og gendannelse) i stedet. Hvis du virkelig vil fortsætte med at bruge Dell Backup, kan du prøve den opdaterede version, der muligvis retter denne fejl, der er tilgængelig til download her eller her. Hvis du vælger det, kan du deaktivere denne tjeneste eller afinstallere dell backup-hjælpeprogrammet. Her er hvordan du kan opnå dette.

Metode 1: Deaktiver SoftThinks Agent-service

Du kan bevare dell-sikkerhedskopieringssoftwaren ved at stoppe SoftThinks Agent-tjenesten fra at starte automatisk. Dine filer ændres ikke, men dette forhindrer, at tjenesten automatisk kaprer diskbrug og driver CPU-brug til et punkt, hvor computeren fryser.

 1. Tryk på Windows-tast + R for at åbne Kør
 2. Skriv 'Services' og tryk enter for at åbne vinduet Services
 3. Kig efter en tjeneste med navnet 'SoftThinks Agent Service'. Højreklik på det, og vælg egenskaber.
 4. I egenskabsvinduet skal du klikke på dropdown-kombinationsboksen med navnet 'starttype' og ændre den til "Deaktiveret" (eller "Manuel": Manuel giver dig mulighed for at åbne Dell backup-hjælpeprogram på en senere dato, hvis du ønsker det).
 5. I afsnittet 'servicestatus' skal du klikke på "Stop" for at dræbe SoftThinks Agent-tjenesten, der allerede kørte på dit system.
 6. Klik på 'Anvend', 'OK', og luk derefter servicevinduet. Problemet skal nu løses.

Metode 2: Afinstaller Dell Backup-hjælpeprogrammet

Hvis du ikke har brug for Dell-backupværktøjet, kan du afinstallere det. Dette fjerner også SoftThinks Agent-tjenesten og rydder diskforbrugsfejlen.

 1. Tryk på Windows-tasten + R for at åbne Kør
 2. Skriv 'appwiz.cpl' og tryk enter for at åbne vinduet Programmer og funktioner
 3. Lede efter Dells sikkerhedskopiering og gendannelse eller Dell DataSafe Local Backup eller AlienRespawn i Dell Alienware-pc'er. Alt dette er sikkerhedskopieringsværktøjer, der installerer denne service.
 4. Klik på programmet for at vælge det, og klik på "Afinstaller"
 5. Følg skærmmeddelelserne for at afinstallere programmet fuldstændigt
 6. Genstart computeren.

Bemærk: En opdatering af Dell Backup-hjælpeprogrammet, der er tilgængeligt her, kan muligvis løse dette problem. Glem ikke, at en høj diskbrug også er en indikation af en svigtende harddisk. Hvis du ikke kan se en åbenbar årsag til høj diskbrug fra task manager, og du endda har geninstalleret Windows og fjernet alle vira, bør dette være det bedste tidspunkt at klone din harddisk og installere en ny disk inden fuldstændig fejl.