Vejledninger

Fix: AnyConnect var ikke i stand til at oprette forbindelse til den angivne sikre gateway

Fejlmeddelelsen 'AnyConnect var ikke i stand til at oprette forbindelse til den angivne sikre gateway'Vises, når brugere prøver at oprette forbindelse til en VPN ved hjælp af AnyConnect-klienten. Dette problem opstår, fordi AnyConnect Client VPN ikke er i stand til at udføre forbindelsesprocessen med den eksterne server, og der er nogle blokader i vejen. I dag vil vi dække den nævnte fejlmeddelelse inklusive årsagerne til fejlmeddelelsen og forskellige løsninger, som du kan implementere for at slippe af med fejlen.

Hvad forårsager fejlmeddelelsen 'AnyConnect kunne ikke oprette forbindelse til den angivne sikre gateway'?

Det kan skyldes mange grunde. Nogle gange er det en blokering fra antivirus eller firewall, eller nogle gange kan det skyldes en dårlig internetforbindelse. Følgende ville være de primære årsager; for kort at nævne -

 • Antivirus- eller firewallproblem: Antivirussoftware kan til tider interferere med forbindelsesprocessen for AnyConnect Client VPN og tillader det ikke at oprette forbindelse til eksterne netværk eller servere af sikkerhedsmæssige årsager. Mange gange vil det blokere for mange indgående og udgående forbindelser. Så du kan ikke oprette forbindelse til din foretrukne VPN ved hjælp af Anyconnect.
 • Klientkonfiguration er forkert: Hvis du har konfigureret din Anyconnect-klient forkert, og de VPN-konfigurationer, der er gemt i den, ikke er korrekte, vil du stå over for problemer med at etablere vellykkede forbindelser.
 • Internet begrænsninger: Nogle gange kan IP-adresser i nogle lande blive blokeret af din internetudbyder, og du forsøger måske ikke bevidst at oprette forbindelse til VPN i det samme land, der er blevet blokeret af din internetudbyder. Så vil du stå over for problemer.

For at omgå fejlmeddelelsen kan du følge nedenstående løsninger, men sørg for at give din computer og applikationen en genstart, før du flytter til de andre rettelser.

Løsning 1: Deaktivering af antivirus

Første ting først. Da de fleste gange er problemet forårsaget af antivirusblokering, hvilket er et almindeligt scenario. Derfor bør du i et sådant tilfælde prøve at deaktivere ethvert tredjeparts antivirus, du har installeret på dit system, og derefter prøve at oprette forbindelse til VPN ved hjælp af AnyConnect. Forhåbentlig vil det isolere problemet.

Løsning 2: Stop internetforbindelse

ICS-tjenesten kører til tider, hvilket skaber problemer for AnyConnect-klienten til at oprette forbindelse til en VPN. Du bliver nødt til at deaktivere det for at løse problemet. Sådan deaktiveres tjenesten:

 1. Trykke Windows + R og skriv services.msc
 2. Når vinduet åbnes med tjenesterne, skal du søge efter Deling af internetforbindelse service. Højreklik på det og klik på Hold op.
 3. Gå derefter ud af Tjenester vinduer ved at lukke det.

Løsning 3: Deaktiver deling af internetforbindelse (ICS)

Der var flere tilfælde, hvor hvis ICS var aktiveret i Windows, så stod brugerne over for dette problem. Følg instruktionerne nedenfor for at deaktivere ICS:

 1. Åbn kontrolpanelet
 2. Gå til Netværks- og internetdeling og klik derefter på Skift adapterindstillinger.
 3. Bagefter skal du højreklikke på delt netværksforbindelse, og klik derefter på Ejendomme.
 4. I egenskabsvinduet skal du klikke på Deling
 5. Når du er der, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet, der siger “Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse”.
 6. Når du har gjort det, skal du klikke på OK.

Hvis dit problem skyldtes, at ICS blev aktiveret, skal dette have løst det.

Løsning 4: Vælg indstillingen Opret forbindelse til det aktuelle netværk i AnyConnect VPN

Nogle gange svinger Any Connect-klient VPN mellem forskellige netværk, så du skal vælge muligheden for kun at oprette forbindelse til det aktuelle netværk. Dette løser muligvis problemet for dig. Sådan gør du:

 1. Åbn AnyConnect-klientog hvor du ser Netværk skrevet, højreklik på det.
 2. Klik på "Tilslut kun til det aktuelle netværk”.

Løsning 5: Prøv en alternativ forbindelse

Til tider kan den internetforbindelse, du bruger, have nogle begrænsninger eller måske ikke fungere korrekt, hvilket forårsager problemet. I et sådant scenario skal du bruge en alternativ forbindelse som WiFi eller mobil hotspot for at se, om du er i stand til at oprette forbindelse til VPN.