Vejledninger

Fix: IME er deaktiveret

Der synes at være et tilbagevendende problem med input method editor (IME) på Windows 10 - især med Koreansk, Japansk, Kinesiskog et par andre sprog. Brugere rapporterer, at den nuværende IME enten kontinuerligt aktiverer og deaktiverer sig selv, når de skriver, eller det deaktiverer sig selv engang efter, at systemet er startet op.

Fejlen blev oprindeligt kun rapporteret på et par eksempler på Windows 10-builds. Men for nylig er det også rapporteret om systemer, som vi kører med de nyeste Windows-opdateringer (inklusive Skabereopdatering). Selvom det ikke er en given kendsgerning, har de fleste brugere rapporteret, at problemet er dukket op efter installationen af KB3081448 opdatering på Windows 10.

Hvad er IME?

JEG MIG står for Input Method Editor.IME'er er en vigtig Windows-komponent, da de bruges til at rumme tastaturindgange til mange forskellige sprog.

Hvis du i øjeblikket kæmper med det samme problem, kan du foretage fejlfinding af problemet med nedenstående metoder. Alle de potentielle rettelser, der er omtalt i denne artikel, blev tidligere bekræftet for at være effektive af mindst en bruger. Følg hver potentiel løsning i rækkefølge, indtil du støder på en metode, der løser, er dit problem.

Metode 1: Aktivering af IME-ikonet fra proceslinjen

Mange brugere har rapporteret, at inputmetodeditoren automatisk blev deaktiveret efter installation af en Windows 10-opdatering. Dette får IME-ikonet til at forsvinde fra værktøjslinjen.

Bemærk: Hvis du er i stand til at se IME-ikonet på proceslinjen, skal du springe denne metode over og fortsætte med nedenstående metoder.

Du kan teste denne teori ved hjælp af venstre Alt + Skift genvej. Hvis du er i stand til at ændre indgangssproget med denne genvej, er IME faktisk ikke deaktiveret - du skal bare genaktivere IME-ikonet på din værktøjslinje.

Hvis IME-ikonet mangler i højre del af værktøjslinjen, skal du højreklikke på et hvilket som helst åbent rum på din værktøjslinje og vælge Vis touch-tastaturknap.Dette skal aktivere berøringstastaturet, men dit IME-ikon skal komme tilbage sammen med det. Hvis du er i stand til at ændre sprog normalt, har du lige løst dit problem. Ellers, fortsæt med den næste metode nedenfor.

Bemærk: Når du får dit IME-ikon tilbage, kan du klikke på Vis touch-tastatur igen for at fjerne berøringstastaturet, hvis du aldrig bruger det.

Metode 2: Aktivér inputindikator fra meddelelsesområdet

Hvis Metode 1 mislykkedes, lad os kontrollere, om Indgangsindikator er tændt i Meddelelsesområde eller ikke. Hvis det er deaktiveret, kan du ikke skifte mellem IME'er eller tastaturlayouter, hvis du arbejder med mere end et sprog.

Følg nedenstående trin for at aktivere inputindikator (hvis deaktiveret):

 1. Højreklik et vilkårligt sted på proceslinjen, og vælg Indstillinger på proceslinjen.

  Bemærk:Før Skabereopdatering - højreklik på proceslinjen, og gå til Ejendomme.

 2. Rul ned gennem Proceslinje indstillinger og klik på Slå systemikoner til eller fra (under Meddelelsesområde).

  Bemærk:Før skabereopdatering - vælg Fanen Opgavelinje og klik på Tilpas knap tilknyttet Meddelelsesområde.

 3. Rul ned til Indgangsindikator og sørg for, at den tilknyttede skifte er indstillet til PÅ.

  Bemærk: Før Skabereopdatering - brug rullemenuen til at vælge , derefter ramt OKAY.

Metode 3: Ændring af inputmetoder fra avancerede indstillinger

En anden metode, der ser ud til at fungere for mange brugere, når de beskæftiger sig med en deaktiveret IME, er at ændre nogle avancerede sprogindstillinger. Som det viser sig, er der to sprogindstillinger, der ser ud til at være i konflikt med forskellige IME'er. Vi kan afhjælpe dette problem ved at lade dit system gøre det Brug forskellige inputmetoder til hvert appvindue og deaktivering automatisk læring.

Følg trinene nedenfor for at finjustere nogle avancerede sprogindstillinger og se om det lykkes dig at genaktivere IME:

 1. Trykke Windows-tast + Rfor at åbne et Run-vindue og skrive “kontrol / navn Microsoft.Language ”. Tryk på Enter for at få adgang til Sprog sektion af Kontrolpanel.

 2. I Sprog vindue, vælg Avancerede indstillinger fra venstre rude.

 3. Rul ned til Skift af inputmetoder og marker afkrydsningsfeltet ud for Lad mig indstille en anden indtastningsmetode for hvert appvindue.

 4. Rul derefter ned til Tilpasningsdata og vælg Brug ikke automatisk læring og slet alle tidligere indsamlede data.

 5. Hit på Gemme genstart din maskine, og se om det lykkedes dig at genvinde funktionaliteten af ​​dine IME'er.

Hvis du stadig er plaget af det samme problem, skal du gå ned til Metode 4.

Metode 4: Download den ekstra sprogpakke igen

Hvis du har fulgt alle ovenstående metoder uden succes, så lad os prøve at downloade den ekstra sprogpakke, du prøver at bruge (udover engelsk). Nogle brugere har rapporteret, at det lykkedes dem at løse dette særlige IME-problem ved at få adgang til Region og sprogindstillinger og downloade den sprogpakke, der forårsager problemet, igen.

Følg trinene nedenfor for at bruge Windows 10-indstillinger til at downloade de yderligere sprogpakker, du bruger:

 1. Trykke Windows-tast + Rfor at åbne et Run-vindue og skrive “ms-indstillinger: regionsprog. Tryk på Enter for at få adgang til Sprog sektion afIndstillinger app.

 2. Under Sprog, klik for at vælge hvert ekstra sprog, der er installeret, og tryk på Fjerne knap.

  Bemærk: Du kan ikke fjerne det engelske sprog, men fjerne alle andre yderligere sprog.

 3. Når du har fjernet hvert ekstra sprog, skal du klikke på Tilføj et sprog knappen og tilføj den / dem igen.

 4. Du bliver nødt til at vente et stykke tid, indtil Windows downloader de nødvendige komponenter til det ekstra sprog. Når det er overstået, skal du genstarte dit system og se, om IME-problemet er løst.

Metode 5: Nulstil Windows 10

Hvis alle ovenstående metoder har fejlet dig, har du en sidste løsning til at rette din ødelagte IME, men det er lidt drastisk. Brugere har rapporteret, at udførelsen af ​​en Windows 10-nulstilling permanent har behandlet IME-problemet. På ulempen tørrer det alt rent fra din C: drev og fjerner alle tidligere etablerede brugerindstillinger (undtagen dine personlige filer, hvis du vælger det).

Hvis du beslutter dig for at gå igennem det, kan du minimere nogle af skaderne ved at lave en grundig sikkerhedskopi af dine vigtigste filer. Du bliver nødt til at bruge lidt tid på at sætte alt sammen igen, men det er meget bedre end at være ude af stand til at skifte mellem dine IME'er.

For at nulstille Windows 10 skal du trykke på Windows-tast + Rfor at åbne et Run-vindue og skrive “ms-indstillinger: gendannelse. Tryk på Enter for at få adgang til Genopretning sektion af Windows 10Indstillinger.

I Genopretning menu, skal du klikke på Kom igang knappen, og vælg derefter Behold mine filer hvis du vil undgå at miste dine personlige ting. Følg derefter vejledningen på skærmen for at nulstille Windows 10 og løse dine IME-problemer.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found