Vejledninger

Kan ikke læse disken på Wii

Fejlen “Wii Unable To Read Disc” vises, når konsollen står over for problemer under læsning af en disk, og den opstår hovedsageligt på grund af, at disken er beskidt, beskadiget eller plettet. Det kan også skyldes et problem med laserobjektivet, som er ansvarlig for at læse dataene på diske.

Hvad forårsager fejlen "Wii kan ikke læse diske" på Nintendo Wii, og hvordan man fejler det?

Vi fandt de underliggende årsager til at være:

 • Beskidt disk:I de fleste tilfælde udløses dette problem på grund af en snavset disk, som laserobjektivet står over for, mens de prøver at læse. Laserobjektivet læser dataene på disken ved hjælp af en optisk laser, og hvis der er snavs på disken, kan laseren muligvis ikke læse disken korrekt, og fejlen vises muligvis. Dette problem kan også udløse en masse andre fejlkoder på Wii.
 • Beskidt laserobjektiv: I nogle tilfælde kan det også være omvendt, og laserobjektivet kan være årsagen til fejlen. Laserobjektivet kan også blive snavset over tid, og det kan forhindre det i at være i stand til at scanne og læse diske korrekt.
 • Ødelagt laserobjektiv:Fejlen kan også udløses, hvis laserlinsen på konsollen er blevet beskadiget permanent. En beskadiget linse kan ikke fastgøres på konventionel måde og skal udskiftes. Objektivet kan blive beskadiget over tid på grund af overdreven brug, og dette problem er meget almindeligt på Wii.

Vigtigt tip: Det anbefales stærkt, at du kontrollerer, om andre diske fungerer på konsollen, inden du fortsætter med nedenstående trin. Hvis de fungerer, skal du følge løsningen 1. Hvis disken stadig ikke fungerer, kan den være beskadiget permanent. Hvis andre diske ikke fungerer, skal du også gå direkte til den anden og den tredje løsning.

Løsning 1: Rengøring af disken

Som et første trin til fejlfinding skal vi rense disken i et forsøg på at få den til at fungere. Sørg for at få fat i en ren klud, inden vi starter.

 1. Spray en rengøringsopløsning på den optiske del af disken.
 2. Gnide rengøringsdugen forsigtigt og sørg for at skrubbe eventuelle pletter / snavs af.
 3. Vent på Disk for at tørre op og sætte den i konsollen.
 4. Kontrollere for at se, om problemet fortsætter.

Løsning 2: Rengøring af linsen

Vi bliver nødt til at blive kreative med denne del af processen og konstruere en løsning selv. Nintendo plejede at sælge en rengøringsopløsning til linsen, der kom i form af en disk, der var monteret med rengøringsværktøjer, og når den roterede inde i diskafspilleren, rensede den automatisk linsen. Desværre bærer de ikke løsningen længere, og vi bliver nødt til at lave den selv.

 1. Nintendo tilbød følgende disk som en rengøringsopløsning.
 2. Tage en gammel disk og placer meget bløde stoffer i dens modsatte ender på bagsiden.
 3. Bånd enderne af stoffet til disken.
 4. Tag også en robust, men tynd tråd, og hold den også tæt på enden af ​​disken med et bånd.
 5. Sørg for, at bånd er ikke over stoffet, og at det stadig er relativt tyndt.
 6. Indsæt disken inde i konsollen, og lad den rotere.
 7. Dette vil automatisk rengør laserlinsen.
 8. Kontrollere for at se, om problemet fortsætter.

Løsning 3: Udskiftning af objektivet

Det er også muligt, at objektivet kan være blevet beskadiget på en sådan måde, at det ikke kan repareres. Derfor anbefales det at søge online efter en erstatning, da der er mange virksomheder, der sælger disse dele, og du kan få dem til relativt billige. Dette kan senere ændres ganske let, og delen leveres også med en manual til udskiftning af linsen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found