Vejledninger

Sådan streamer du lyd fra pc til Android-enhed

Hvis du nogensinde har været i en situation, hvor du vil streame pc-lyd til din Android-enhed, er denne vejledning noget for dig. Måske vil du se en film på din computers skærm, mens du bruger dine hovedtelefoner tilsluttet din Android-telefon, eller have en lokal musikafspilningsliste på din computer til at streame til din telefon rundt i huset. Det er stort set alt muligt efter at have fulgt denne vejledning.

Krav:

Soundwire-app til Android

Soundwire desktop-server til Windows-pc

Det første trin er at installere Soundwire-appen på din Android-enhed og derefter installere desktop-serveren på din Windows-pc. Start dem begge sammen, og aktiver WiFi på din Android-enhed.

På desktop-serveren ser du "Serveradresse", som er din pcs lokale IPv4-adresse. I Android-appen skal du indtaste den samme adresse og trykke på spolerne for at oprette forbindelse.

Du kan også se "Input Select" på desktop-serveren. Det er bedst at lade det være på "Standard-multimedieenhed", da dette vil streame det, der afspilles gennem din computers primære "højttalere" til din enhed.

Du kan også justere lydeffekterne gennem din pcs lyddrivere, f.eks. I Realtek HD Audio Manager.

Start nu med at afspille noget lyd på din pc, og du vil se grønne søjler i lydudgangsniveauet på desktop-serveren og forhåbentlig lyd fra din pc, der afspilles via din Android-enhed.

Selvfølgelig bruger dette din lokale WiFi til streaming. Du kan også teoretisk bruge din enheds dataforbindelse, men jeg anbefaler det, hvis du ikke har en ubegrænset dataplan.

Hvis du stræber efter at være så databevidst som muligt, kan du slutte din Android-enhed til din pc via USB og aktivere USB-internetdeling i indstillingerne for Hotspot og internetdeling. Du skal holde WiFi tændt, men dette vil streame lyden via USB-forbindelsen i stedet for WiFi.

Hvis du ser en film, og lyden er lidt ude af synkronisering, kan du prøve at sænke lydbufferforsinkelsen i Soundwire-appen på din Android-enhed. Formentlig forværres en lavere buffertatens lydkvaliteten, men jeg bemærkede næppe en forskel, der tabte den fra standard 128k til 32k, der afspilles gennem min telefons højttalere.