Vejledninger

Sådan aktiveres Camera2 API og Shoot RAW på Android

Selvom Camera2 API blev introduceret til Android Lollipop i 2015, har et flertal af telefonproducenter i 2017 stadig ikke implementeret Camera2 API i deres mobiltelefoner. Kun en håndfuld præmie enheder har fuld Camera2 API-support, på trods af at Google har afskaffet den ældre Camera API og opfordret udviklere til at implementere Camera2 siden frigivelsen. Det ser ud til, at producenter bruger funktionerne i Camera2 API, som RAW-formatoptagelse, som en salgsargument for deres premium-enheder, snarere end den universelle opgradering, som Google havde tænkt sig at være.

Den dårlige nyhed er, at det ikke er muligt blot at blinke din lager-ROM med Camera2 API - du bliver nødt til at genopbygge ROM'en og tilføje Camera2 API-support selv eller blinke en brugerdefineret ROM med API'en indbygget. Den gode nyhed er, at der er et par tricks til at aktivere Camera2 API, hvis det blev efterladt i din ROM, men deaktiveret af producenten. Der er også en indfødt måde at tage RAW-format fotografier med Mediatek-enheder. Jeg vil vise dig disse tricks nedenfor.

Hvad pokker er RAW-format, og hvorfor vil jeg have Camera2 API?

Hvis du har snublet over denne guide og ikke har nogen idé om, hvad RAW-format er, er det dybest set et tabsfrit billedformat - tænk på det som video- eller musikbitrater. Du kender forskellen mellem 120kbps, 320kbps og FLAC musikfiler, ikke? Eller ser du Youtube-videoer i 320p vs 1080p? Det er dybest set det samme for JPEG vs RAW, På en måde.

RAW-format tager billeder i fuldstændig tabsfri ære, hvilket betyder nul billedkomprimering (men meget større filstørrelser). Disse RAW-billeder er meget bedre til manipulation i billedsoftware - for ligesom filtypenavnet antyder er de helt billeddata. Hvis du sammenligner en JPEG med en lige ud af kameraet RAW-foto side om side kan JPEG se ud til at have lysere farver eller andre visuelle forbedringer - dette skyldes, at JPEG'er efterbehandles af kamerasoftwaren og indbygges i billeddataene.

Således kan en ikke-redigeret RAW virke grimmere end en JPEG i sammenligning side om side. Men for billedmanipuleringsentusiaster er manglen på "efterbehandling" af kamerasoftware præcis det, du har brug for. Efterbehandlingen er helt i din kontrol. Dette betyder, at RAW-fotos kan forbedres i meget større grad end JPEG-filer, fordi du ikke kæmper mod kamerasoftwarens efterbehandlings “magi”, der anvendes på JPEG-filer.

Aktivér Camera2 API i Build.Prop

Advarsel: Opret altid en sikkerhedskopi af din build.prop, hvis noget går galt.

Denne metode har 50/50 chance for succes, men det er værd at prøve. Det ser ud til, at nogle producenter har Camera2 API indbygget i ROM'erne, men deaktiveret det af en eller anden grund - ved blot at tilføje en linje til build.prop i / systempartitionen på din Android-enhed kan du aktivere Camera2 API-funktionaliteten.

Se også: Sådan redigeres Android Build.Prop med Essential Tweaks

Først skal du bruge en rodfæstet telefon og en metode til redigering af din build.prop-fil. Du kan enten bruge en rodfiludforsker-app (som f.eks ES Explorer) for at navigere til / systempartitionen på din telefon og åbne build.prop med en teksteditor, eller du kan bruge en dedikeret build.prop-editor som JRummy BuildProp Editor.

Når du er inde i build.prop, skal du søge efter denne streng:

persist.camera.HAL3.enabled = 0

Skift 0 til en 1, gem og afslut build.prop, og genstart derefter din telefon. Hvis denne streng ikke findes i din build.prop, kan du prøve at tilføje manuelt persist.camera.HAL3.enabled = 1 i bunden af ​​din build.prop-fil skal du gemme og genstarte. Du kan derefter teste, om det fungerede ved at starte en tredjeparts kameraapp som Open Camera eller Camera FV-5 og kontrollere i menuen Indstillinger, hvis du kan aktivere Camera2 API-tilstand.

Aktivér Camera2 API i Terminal Emulator

En alternativ metode til ovenstående er at forsøge at aktivere Camera2 API via Terminal Emulator. Start blot terminalen og skriv følgende kommandoer:

su

su persist.camera.HAL3.enabled 1

Afslut

Afslut

Genstart din telefon, og kontroller, om den fungerede med en tredjeparts kameraapp som Open Camera eller Camera FV-5.

Optag RAW-fotos i Mediatek Engineer Mode

Hvis du har en Mediatek-chipset-enhed, er der en måde, du kan tage RAW-fotos på, selv uden Camera2 API aktiveret via Engineer Mode. Der er en håndfuld metoder til at få adgang til ingeniørtilstand:

Åbn din telefonopkald, og skriv dette nummer: *#*#3646633#*#*

Alternativt kan du installere en app som MTK Engineering Mode for altid at have et genvejsikon på dit hjem. Du kan også installere Xposed og GravityBox-modulet (se: Sådan fuldføres tema Android med Xposed-moduler), som også har en launcher i Engineer Mode.

Under alle omstændigheder, når du først er i ingeniørtilstand, skal du blot rulle til højre til hardwaretest> kamera. Dette er en test tilstand til kamerahardwaren, men du kan aktivere alle mulige kameraindstillinger, inklusive RAW-format, og tage billeder.

Når du tager RAW-fotos i ingeniørtilstand, gemmes to filer i / DCIM / CameraEM / bibliotek - En JPEG til forhåndsvisning af billedet og den faktiske RAW-fil, som ikke kan vises på Android-telefonen. Du bliver nødt til at eksportere RAW-filen til din pc og bruge billedredigeringssoftware som Adobe Photoshop til at manipulere RAW-billedet, og du skal muligvis også konvertere det til et universelt RAW-format snarere end det, din telefon udsender.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found