Vejledninger

Fix: Windows Update Service kører ikke

Denne fejlmeddelelse vises, når brugerne prøver at opdatere deres computer ved hjælp af den indbyggede opdateringsfunktionalitet, eller når de prøver at kontrollere, om der er opdateringer ved hjælp af enten appen Indstillinger i Windows eller Kontrolpanel på ældre versioner. Den fulde besked siger faktisk: “Windows Update kan i øjeblikket ikke søge efter opdateringer, fordi tjenesten ikke kører“.

Som det går med andre Windows-opdateringsproblemer, kan de normalt løses med tålmodighed, og disse problemer kræver normalt ikke tung fejlfinding eller nulstilling af din computer. Vi har udarbejdet nogle metoder, der har vist sig at være nyttige, så sørg for at prøve dem!

Løsning 1: Genstart Windows Update Service

Da fejlmeddelelsen er ret selvforklarende (i modsætning til de fleste Windows-fejl), kan du lige så godt prøve at genstarte Windows Update-tjenesten, som ser ud til at være stoppet eller brudt. Sammen med det skal du også slette visse mapper, som vil sikre en korrekt nulstilling af tjenesten. Held og lykke!

 1. Åbn dialogboksen Kør ved at bruge Windows Key + R-tastekombinationen på dit tastatur (tryk let på disse samtidigt ...) Skriv "services.msc" i den nyligt åbnede bjælke uden anførselstegn, og klik på OK for at åbne Services-værktøjet.

 1. Den alternative måde for det samme job er at åbne Kontrolpanel ved at finde det i Start-menuen. Du kan også søge efter det ved hjælp af Start-menuens søgeknap.
 2. Når kontrolpanelet åbnes, skal du ændre indstillingen "Vis efter" øverst til højre i vinduet til "Store eller små ikoner" og finde posten Administrative værktøjer. Klik på den, og find genvejen Tjenester i bunden ved at rulle ned. Klik på den for også at åbne den.

 1. Find den Windows Update, der giver dig problemet på listen over tjenester, højreklik på den, og vælg Egenskaber i den menu, der vises.
 2. Hvis tjenesten startes (du kan kontrollere det lige ved siden af ​​servicestatusmeddelelsen), skal du stoppe den indtil videre ved at klikke på Stop-knappen midt i vinduet. Hvis den stoppes, skal du lade den stoppe, indtil vi fortsætter.

Nu er det tid til at slette den mappe, vi har nævnt i metodens beskrivelse.

 1. Åbn denne pc i nyere version af Windows eller Min computer på ældre afhængigt af den version af Windows, du har installeret.
 2. Du kan navigere der ved at åbne din Windows Explorer-grænseflade ved at klikke på ikonet Biblioteker eller ved at åbne en hvilken som helst mappe og klikke på Denne pc / Denne computer i navigationsruden til venstre i vinduet.

 1. Dobbeltklik på det drev, hvor dit operativsystem er installeret (Local Disk C som standard), og prøv at finde Windows-mappen. Hvis du ikke kan se Windows-mappen, når du åbner disken, skyldes det, at de skjulte filer er deaktiveret fra at blive set på din computer, og du bliver nødt til at aktivere visningen af ​​dem.
 2. Klik på fanen "Vis" i File Explorer's menu, hvor disken er den åbne sti, og klik på afkrydsningsfeltet "Skjulte emner" i afsnittet Vis / skjul. File Explorer viser de skjulte filer og beholder denne mulighed, indtil du ændrer den igen.

 1. Find mappen SoftwareDistribution i Windows-mappen, højreklik på den, og vælg Slet-indstillingen i genvejsmenuen.

Nu er det tid til at afslutte denne løsning og gå tilbage til Services for at starte Windows Update-tjenesten

 1. Naviger tilbage til Tjenester, højreklik på posten Windows Update, og vælg Egenskaber. Sørg for, at indstillingen under menuen Starttype i tjenestens egenskabsvindue er indstillet til Automatisk, inden du fortsætter med andre trin.

 1. Bekræft eventuelle dialogbokse, der kan vises, når du ændrer opstartstypen. Klik på Start-knappen i midten af ​​vinduet, inden du afslutter.
 2. Kontroller, om problemet er væk, og om du nu er i stand til at opdatere Windows korrekt.

Løsning 2: Opdater Intel Rapid Storage Technology Driver

Man kan undre sig over, hvad en Intel RST-driver har at gøre med Windows-opdatering, men tilsyneladende kan dette løse problemet for brugere, der gennemgår det i øjeblikket. Brugere har gennemgået at prøve mere avancerede metoder, men dette kan en gang løse problemet på ingen tid!

 1. Klik på startmenuknappen, skriv Enhedshåndtering, og vælg det første resultat, der vises. Du kan også bruge Windows Key + R-tastekombinationen for at åbne dialogboksen Kør. Skriv “devmgmt.msc” i feltet Kør, og klik på OK for at køre det.

 1. Udvid afsnittet Diskdrev ved at klikke på pilen lige ved siden af ​​det, og find det drev, der bruger Intel Rapid Storage Technology. Sørg for at konsultere producentens websted for at få flere oplysninger om det. Højreklik på den enhed, og vælg indstillingen Afinstaller enhed

 1. Bekræft eventuelle dialoger, der kan bede dig om at bekræfte dit valg, og vent på, at processen er afsluttet.
 2. Se efter Intel Rapid Storage Technology-driveren ved at klikke på dette link, hvor du skal vælge det operativsystem, du bruger.

 1. Download den rigtige fil, gem den på din computer, og kør den fra mappen Downloads. Følg instruktionerne på skærmen for at installere den og genstarte computeren. Kontroller, om problemet er løst.

Løsning 3: En metode til ældre versioner af Windows

Hvis du kører en version af Windows, der er ældre end Windows 10, kan du måske være heldig nok til at se, at opdateringer lettere kan administreres end på Windows 10. For eksempel kan du simpelthen vælge om du vil installere opdateringer overhovedet eller ej, og at er nøjagtigt hvad vi skal gøre for at løse problemet.

Hvis fejlmeddelelsen vises, når du prøver at kontrollere opdateringer, fungerer dette muligvis bare.

 1. Klik på startmenuknappen, og åbn Kontrolpanel ved at søge efter det. Du kan også finde Kontrolpanel i Start-menuen direkte i Windows 7.
 2. I kontrolpanelet skal du indstille Vis som mulighed til Store ikoner øverst til højre og klikke på Windows-opdatering.

 1. I venstre side af skærmen på listen over forskellige indstillinger skal du klikke på Skift indstillinger og se under afsnittet Vigtige opdateringer. Klik på rullelisten, og vælg indstillingen Kontroller aldrig for opdateringer (anbefales ikke).

 1. Derefter skal du gå tilbage til sektionen Windows Update i Kontrolpanel og finde indstillingen Kontroller for opdateringer lige over indstillingen Skift indstillinger, du har åbnet i navigationsmenuen til venstre.
 2. Kontroller, om du er i stand til at installere opdateringerne nu. Glem ikke at tilbagekalde de ændringer, du har foretaget, efter opdateringen er installeret.

Løsning 4: Registrer disse Windows Update-filer igen

Disse filer er en af ​​de centrale .dll-filer, der er ansvarlige for Windows Update-tjenesten, og du skal prøve at omregistrere dem ved hjælp af en administrativ kommandoprompt. Denne løsning skulle tage mere end et minut, og den har hjulpet brugere på tværs af forskellige operativsystemer!

 1. Søg efter "Kommandoprompt" enten lige i Start-menuen (start bare med at skrive) eller ved at trykke på søgeknappen lige ved siden af ​​den og skrive derefter. Højreklik på det første resultat øverst i vinduet, og vælg "Kør som administrator".

 

 1. Brugere, der bruger en ældre version af Windows (ældre end Windows 10) kan bruge Windows Logo Key + R-tastekombinationen for at åbne dialogboksen Kør. Indtast "cmd" i dette felt, og brug Ctrl + Shift + Enter-tastekombinationen for at køre kommandoprompt med administratorrettigheder.
 2. Kopier og indsæt kommandoerne, der vises nedenfor, og sørg for at klikke på Enter-tasten på tastaturet efter at have skrevet hver enkelt:
regsvr32 wuapi.dll regsvr32 wuaueng.dll regsvr32 wups.dll regsvr32 wups2.dll regsvr32 wuwebv.dll regsvr32 wucltux.dll
 1. Skriv "exit" i kommandoprompt, genstart computeren, og prøv at se efter opdateringer igen for at se, om den fungerer nu.