Vejledninger

Fix: Setup kunne ikke bestemme understøttede installationsvalg

Fejlen “Installation kunne ikke bestemme understøttede installationsvalg”Opstår normalt, når en bruger forsøger at nedgradere Windows 10 til 8.1 eller 8 og omvendt. Denne fejl betyder normalt, at der er kompatibilitetsproblemer med installationsprocessen, og Windows kan hverken opgradere eller nedgradere til en anden version.

Denne fejl opstår, når du bruger de indbyggede muligheder til at opgradere / nedgradere Windows til en anden version. Da denne mulighed forsøger at holde dine brugerindstillinger og data intakte, skal den huske mange parametre, inden du fortsætter. Hvis der er nogen konflikt i denne proces, kan du opleve dette problem.

Hvad forårsager fejlen 'Opsætning mislykkedes med at bestemme understøttede installationsvalg'?

Som nævnt før opstår denne fejl hovedsagelig på grund af kompatibilitetsproblemer under installation eller opdatering af Windows-versionen. Nogle af de største syndere for problemet er:

  • Der er kompatibilitet problemer, mens du bruger standardopgraderings- / nedgraderingsmekanismen i Windows.
  • Det billede som du prøver at installere er enten korrupt eller har ufuldstændige filer
  • Det indbyggede modul til opgradering / nedgradering er ikke korrekt konfigureret af Windows.

Når du prøver at opgradere / nedgradere din version af Windows, skal du sikre dig, at du er logget ind som administrator og har en aktiv internetforbindelse på din computer. Den forhøjede adgang er vigtig for Windows for at godkende handlingen, og netværksadgangen sørger for, at Windows er forbundet til de rette servere.

Løsning 1: Kører i kompatibilitetstilstand

Før vi går videre til at lave en bootbar enhed, skal du prøve at køre modulet i kompatibilitetstilstand. Hvis du nedgraderer Windows, kan du prøve at køre installationsprogrammet i kompatibilitetstilstand for den specifikke version. Nedgraderingsfunktionen er kendt for at være brudt i Windows 10 i nogen tid, og kompatibilitetstilstanden omgår de fleste af de ødelagte moduler.

  1. Højreklik på installationsfilen, og klik Ejendomme.

 

  1. Når du er i egenskaber, skal du vælge Fanen Kompatibilitet og kontrollere indstillingen Kør dette program i kompatibilitetstilstand for: og vælg Windows 8. Også, kontrollere indstillingen Kør dette program som administrator.
  2. Trykke ansøge for at gemme ændringer og afslutte. Prøv nu at starte opsætningen og se om fejlen er løst.

Løsning 2: Brug af installationsfilen i stedet for et billede

Hvis du bruger Windows ISO-billedfil til installation, skal du prøve at køre 'setup'-filen i stedet. Når du prøver at installere Windows direkte fra en billedfil, skal den først indlæses i et virtuelt cd-drev, og yderligere handlinger udføres derfra. Hvis vi omgår denne mekanisme, har vi en chance for at slippe af med fejlen.

  1. Uddrag diskfilen til et tilgængeligt sted. Gå nu til Kilder> Setup.exe.

  1. Kør opsætningen for at opgradere / nedgradere Windows-versionen. Sørg for, at du kører installationsfilen som administrator, og hvis fejlen stadig opstår, skal du implementere løsning 1 på dette.

Løsning 3: Brug af Media Creation Tool

Medieoprettelsesværktøj giver en bruger mulighed for at bruge ISO-installationsfilen til at oprette en bootbar enhed, som du kan bruge til at installere Windows på din computer. Dette er naturligvis forskelligt fra den normale installationsmetode, da det kan slette dine nuværende brugerindstillinger og data på det primære drev. Backup alle dine data ordentligt i et flytbart drev, og brug derefter Media Creation Tool / Rufus til at lave et bootbart drev.

Når du har oprettet det startbare drev, skal du tilslutte det til dit system og genstarte computeren. Åbn dine bootindstillinger (F10 eller Esc: Kan variere afhængigt af producenten), og indstil opstartsprioriteten for det flytbare drev som det højeste. Når installationen kommer frem, skal du fortsætte med instruktionerne og installere Windows uden problemer.