Vejledninger

Fix: Der kan være et problem med driveren til Wi-Fi-adapteren

Netværksfejl er normalt ret vanskelige at løse, da årsagen til problemet ofte er svært at påpege. Denne fejlmeddelelse vises efter kørsel af netværksfejlfinding, og den er ikke så selvforklarende. Folk brugte ofte dage og dage på at finde svaret.

Vi gik online og besluttede at lede efter de bedste løsninger, der blev bekræftet af andre brugere. Der er masser af løsninger til flere årsager, så sørg for at følge artiklen for at løse dit problem.

Hvad forårsager fejlen "Der kan være et problem med driveren til Wi-Fi-adapteren"?

Der er flere årsager til dette problem, men nogle af dem skiller sig ud, da de er almindelige for mange brugere, der rapporterede problemet online. Her er listen:

 • Gamle eller forældede trådløse drivere. Overvej at geninstallere eller opdatere dem.
 • WinSock muligvis har brug for en nulstilling.
 • Nogle tjenester som din forbindelse afhænger af, kører muligvis ikke
 • AVG-netværksfilter muligvis blokerer din forbindelse

Løsning 1: Geninstaller eller opdater din driver

Hvis driveren er gammel og har brug for udskiftning, bør du helt sikkert overveje at opdatere den via Enhedshåndtering. Selvom du modtager beskeden om, at driveren er opdateret, skal du prøve at genstarte den og kontrollere, om meddelelsen “Der kan være et problem med driveren til Wi-Fi-adapteren” stadig vises!

 1. Klik på Start, og skriv Kør. Vælg Kør, der vises en dialogboks Kør.
 2. Skriv “devmgmt.msc”I køredialogboksen, og klik på OK-knappen. Dette åbner Enhedshåndtering med det samme.
 1. I Enhedshåndteringskal du udvide den kategori, hvor du mener, at driveren eller den enhed, der forårsager problemet, er placeret. Sørg for at finde ud af navnet på din netværksenhed. Der bør ikke være tvivl, da du ikke vil ende med at afinstallere den forkerte enhed.
 2. Når du finder enheden, skal du højreklikke på den og vælge indstillingen Afinstaller enhed i genvejsmenuen.
 1. Du bliver muligvis bedt om at bekræfte afinstallationsprocessen. Marker afkrydsningsfeltet ud for “Slet driversoftwaren til denne enhed”Valgmulighed, og klik på OK-knappen.
 2. Genstart din computer, før ændringen træder i kraft. Efter genstart vil Windows forsøge at geninstallere driveren og erstatte den med producentens driver.
 3. Hvis Windows ikke erstatter driveren automatisk, skal du åbne Enhedshåndtering igen, vælge menuen Handling og klikke på indstillingen Scan efter hardwareændringer. Kontroller, om fejlmeddelelsen stadig vises.

Løsning 2: Nulstil WinSock

netsh winsock reset”Er en nyttig kommando, som du kan bruge i kommandoprompt til at nulstille Winsock-kataloget tilbage til standardindstillingen eller dens rene tilstand. Du kan prøve denne metode, hvis du oplever "Kan ikke spørge serveroplysninger til invitationen", når du prøver at starte ARK: Survival Evolved.

 1. Søge efter "Kommandoprompt”Ved at skrive det enten lige i Start-menuen eller ved at trykke på søgeknappen lige ved siden af ​​det. Højreklik på den første post, der vises som et søgeresultat, og vælg “Kør som administrator”Genvejsmenuindgang.
 2. Derudover kan du også bruge Windows Logo Key + R-tastekombination for at åbne dialogboksen Kør. Indtast "cmd" i dialogboksen, der vises, og brug Ctrl + Shift + Enter-tastekombinationen for at køre kommandoprompt ved hjælp af administratorrettigheder.

 

 1. Skriv følgende kommando i vinduet, og sørg for at trykke på Enter efter at have skrevet det. Vent på meddelelsen "Nulstilling af Winsock afsluttet med succes" eller noget lignende for at vide, at metoden har fungeret, og at du ikke har lavet nogen fejl, mens du binder.
netsh winsock reset netsh int ip reset reset.log hit
 1. Kontroller, om du stadig har problemer med din internetforbindelse.

Løsning 3: Kontroller, om alle nødvendige tjenester kører

Hver tjeneste har sin liste over afhængighedstjenester. Det er de tjenester, det ikke kan køre ordentligt uden. Nogle gange deler flere tjenester lignende funktionalitet, og du skal bruge dem alle til at køre, hvis du vil undgå problemer.

Kontroller, om alle nødvendige tjenester til WLAN AutoConfig er i gang, og se om dette løser dit problem.

 1. Åbn dialogboksen Kør ved at trykke på Windows-tasten + R-tastekombinationen på dit tastatur. Skriv “services.msc” i feltet Kør uden anførselstegn, og klik på OK for at åbne Services. Du kan også bare søge efter tjenester i Start-menuen på Windows 10.
 1. Find en tjeneste, der hedder WLAN AutoConfig i listen over tjenester skal du højreklikke på den og vælge Egenskaber i den genvejsmenu, der vises.
 2. Naviger til Afhængigheder fanen i Ejendomme vindue og noter dig alle tjenester. Find disse tjenester på listen, højreklik på hver enkelt og gentag processen nedenfor. Det samme skal også anvendes på WLAN AutoConfig-tjenesten.
 3. Hvis tjenesten startes (du kan kontrollere det lige ved siden af ​​servicestatusmeddelelsen), skal du stoppe den ved at klikke på Stop-knappen midt i vinduet. Hvis det allerede er stoppet, skal du lade det være som det er (indtil videre).
 1. Sørg for, at indstillingen under menuen Starttype i tjenestens egenskaber er indstillet til Automatisk, før du fortsætter med instruktionerne. Bekræft eventuelle dialogbokse, der vises, når du indstiller starttypen. Klik på Start-knappen i midten af ​​vinduet, inden du afslutter.

Du får muligvis følgende fejlmeddelelse, når du klikker på Start:

 "Windows kunne ikke starte tjenesten på lokal computer. Fejl 1079: Den konto, der er angivet for denne tjeneste, adskiller sig fra den konto, der er angivet for andre tjenester, der kører i samme proces."

Hvis dette sker, skal du følge instruktionerne nedenfor for at rette det.

 1. Følg trin 1-3 fra instruktionerne ovenfor for at åbne tjenestens egenskaber. Naviger til fanen Log på, og klik på knappen Gennemse ...

 1. Indtast din kontos navn under feltet "Indtast objektnavnet, der skal vælges", klik på Kontroller navne, og vent på, at navnet bliver genkendt.
 2. Klik på OK, når du er færdig, og indtast adgangskoden i feltet Adgangskode, når du bliver bedt om det, hvis du har konfigureret en adgangskode. Det skal nu starte uden problemer!

Løsning 4: Deaktiver AVG-netværksfilterdriver

Denne løsning er rettet mod AVG-brugere, der har valgt at installere AVG-netværksfilterdriveren. Det er en del af AVG-sikkerhedspakken, men det er en kendt årsag til denne specifikke fejl. Vi anbefaler, at du slår denne funktion fra for at slippe af med fejlen.

 1. Brug Windows + R-tastekombinationen, som straks skal åbne dialogboksen Kør, hvor du skal skrive 'ncpa.cpl' i bjælken og trykke på OK for at åbne indstillingen for internetforbindelsesindstillinger i Kontrolpanel.
 1. Når vinduet Internetforbindelse åbnes ved hjælp af en af ​​disse metoder, skal du dobbeltklikke på din aktive netværksadapter.
 2. Klik derefter på Egenskaber, og find driverposten til AVG Network Filter på listen. Deaktiver afkrydsningsfeltet ud for denne post, og klik på OK. Genstart computeren for at bekræfte ændringerne, og kontroller, om problemet opstår med din internetforbindelse igen.