Vejledninger

Fix: Netværksadapter ‘denne enhed kan ikke starte. (kode 10) ’

Folk gør nu flere og flere ting over internettet snarere end i et lokalt miljø. Uden en internetforbindelse er adskillige links adskilt og dermed fremmedgør brugerne. Derfor er det mest almindelige problem på internettet relateret til pc'er svigt af en internetforbindelse. Et sådant problem ses som netværksadapterens 'kode 10' -fejl. Mange brugere har oplevet dette problem enten fra bunden, efter en opdatering eller pludselig. Det åbenlyse symptom er, at netværksadapteren (LAN / Ethernet, Wireless, NIC) ikke ser ud til at fungere. LAN registrerer simpelthen ikke en forbindelse på trods af at den blinker, mens den trådløse adapter ikke ser ud til at finde hotspots. For nogle brugere påvirkes både Ethernet- og Wi-Fi-kortet. Ved nærmere eftersyn finder brugerne en fejl i enhedsadministratoren. Lige i netværksadapterens egenskaber er der en fejl, der siger “Denne enhed kan ikke starte. (kode 10) {operation mislykkedes} den anmodede handling mislykkedes. ” Hvad betyder denne fejl, og hvordan kan den løses. Denne artikel dækker netop det.

Hvorfor starter din Wi-Fi eller Ethernet ikke, og hvad kode 10 betyder?

Denne fejl opstår, når enhedsadministratoren ikke kan starte en hardwareenhed. Denne kode 10-fejl siger grundlæggende, at Windows fandt din enhed, men af ​​en eller anden grund ikke kan kommunikere ordentligt med en af ​​dine enheder og kan derfor ikke oprette forbindelse til den. Nedenfor er nogle af grundene til det.

Kode 10 er næsten altid et driverproblem. Du bruger sandsynligvis en forældet driver eller en inkompatibel driver (beregnet til et andet operativsystem). Denne sag opstår normalt, når du opdaterer fra f.eks Windows 7 til Windows 10. Selv om dette er et simpelt problem, der hurtigt kan rettes, kan der være andre problemer, der ikke er så indlysende. Hvis problemet udviklede sig pludselig, kan dette være forårsaget af en konflikt mellem nye programmer eller vira med driverne. En software kendt som Primo Ramdisk har været kendt for at forårsage dette problem. Udelukk ikke muligheden for, at NIC-, Wireless-kortet eller Ethernet-porten er steget og skal udskiftes. Ethernet og NIC'er er meget følsomme over for strømstød. Hvis du har haft storme, kan din netværksadapter muligvis lukkes ned eller blive beskadiget. For desktopbrugere er der også en mulighed for, at du har tilsluttet dit NIC (netværksinterfacekort) eller din trådløse adapter til et inkompatibelt PCI-stik. Nedenfor er løsningerne på dette problem.

Metode 1: Opdater din enhed med den korrekte driver

Hvis du bruger de forkerte drivere, skal du downloade og installere de korrekte drivere fra din producent. Du bliver nødt til at arbejde fra en anden pc, der har en internetforbindelse for at få dine downloads til et USB-drev.

 1. Gå til din bærbare producentens websted. Dell-brugere kan gå her, hp-brugere kan gå her, Toshiba-brugere kan gå her, Acer-brugere kan gå her, mens Lenovo-brugere kan gå her. Hvis din pc var en DIY-bygning, skal du besøge din netværkskortproducent for dine drivere. Du kan gå til Realtek-webstedet her eller downloade Intel-netværksdrivere her osv.
 2. Du bliver sandsynligvis bedt om dit servicemærke eller serienummer. Du kan finde dette på et klistermærke i bunden af ​​din bærbare computer. Hvis mærkaten er beskadiget, kan du finde servicekoden ved hjælp af cmdlets, der læser din BIOS. Klik på start> skriv PowerShell> Åbn PowerShell> Skriv "Get-WmiObject win32_bios" (uden anførselstegn) og tryk på enter. Du får vist dit serienummer / servicekode. Du kan også vælge at søge efter din bærbare computer manuelt eller bruge en automatisk registreringstjeneste.
 3. Indtast dit servicemærke og indsend det. Din producent finder din bærbare computermodel til dig og præsenterer dig for opdateringerne og driverne.
 4. Søg efter dine netværksadapterdrivere, der er beregnet til dit operativsystem (Windows 10, 8, 7 64 bit eller 32 bit). Download ikke BETA-drivere, da disse ikke er stabile.
 5. Installer de downloadede netværksdrivere ved at åbne den downloadede fil
 6. Genstart din pc

Hvis du ikke er sikker på, hvilke drivere du skal kigge efter, se Windows trådløse drivere.

Metode 2: Strøm cyklus på din pc

Fuldstændig afladning af din pc kan muligvis rette netværksadapterens reagerende tilstand. Dette kan ryste eventuelle strømstød, der er registreret i adapteren.

 1. Tag din oplader ud, sluk for din bærbare computer, og fjern dit batteri. Hvis du bruger en stationær pc, skal du fjerne alle strømkablerne.
 2. Hold tænd / sluk-knappen nede i mindst 30 sekunder, og vent derefter omkring 10 minutter.
 3. Sæt batteriet i igen med opladeren, og genstart eller tilslut dine strømkabler, og start din pc
 4. Kontroller, om dette fik det løst

Metode 3: Skift dit NIC (netværksinterfacekort) eller den trådløse adapter til en anden PCI-slot (udvidelsesstik)

Nogle bundkort har delvist implementeret SMBus-routing, idet den kun anvendes på en (eller måske to) af PCI-slots. Det kan være, at du har netværkskortet i den sidste (5.) PCI-slot (PCI-slot nr. 4; PCI er slots 0-4, hvor 0 er tættest på AGP-slot). Den sidste PCI-slot har SMBus aktiveret, men kortet bruger SMBus-stifterne til noget andet, hvilket forvirrer bundkortet / BIOS.

Denne SMBus kan også være på et andet slot, eller det nuværende slot, du bruger, har et problem. Sluk for din computer, og prøv at skifte netværksadapteren til en ny plads, f.eks. slot 1, og genstart derefter pc'en.

Metode 4: Gendan dit system til et punkt, hvor netværksadapterne fungerede

Hvis en virus eller et nyt program (som set af Primo Ramdisk før året 2017) eller en opdatering muligvis har rodet med din pc, vil dette problem løses ved at udføre en systemgendannelse til det punkt, hvor din netværksadapter (e) fungerede. Derfor skal du oprette regelmæssige gendannelsespunkter. For at oprette en til fremtidige referencer i Windows 10 skal du trykke på starttypen "gendan" og klikke på "Opret et gendannelsespunkt".

 1. Tryk på Windows-tasten + R for at åbne Kør
 2. Skriv 'rstrui.exe ’ (ingen citater) og tryk på enter for at åbne systemgendannelsesprogrammet.
 3. Klik på næste. I det næste vindue skal du vælge det gendannelsespunkt, der spærrer en dato, før problemet opstod.
 4. Klik på næste. I det sidste vindue skal du klikke på Udfør for at bekræfte, at du vil gendanne dit system til et tidligere punkt. Eventuelle ændringer foretaget i systemet inklusive installerede programmer og konfigurationer fjernes. Dine personlige filer, downloads og dokumenter påvirkes ikke. Dit system genstarter muligvis et par gange under denne procedure.

Metode 5: Geninstallation af trådløse drivere manuelt

Hvis ingen af ​​ovenstående metoder fungerer, kan vi prøve at geninstallere driverne manuelt efter afinstallation. Her navigerer vi først til enhedsadministratoren, afinstallerer driverne og lader standarddriverne installere sig selv. Hvis standarddriverne ikke fungerer som forventet, installerer vi driverne manuelt fra producentens websted.

Bemærk: Sørg for, at din Windows og BIOS opdateres til den nyeste version, inden du fortsætter.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “devmgmt.msc” i dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. En gang i enhedsadministratoren skal du udvideNetværkskort. Deaktiver nu enheden først, og højreklik derefter og vælgAfinstaller driver. Slet driverfilerne, hvis du også bliver bedt om det.
 3. Når det er gjort med fjernelsen af ​​driveren, afinstallerer viIntel PROSet / trådløs software. Trykke Windows + X og så tryk på F.
 4. Find softwaren, og afinstaller den. Download softwaren igen og installer den herfra.
 5. Efter installationen skal du genstarte din computer og navigere tilbage til Enhedshåndtering. Højreklik på et tomt rum, og vælgScan efter hardwareændringer.

Tjek nu dit Wi-Fi og se om det fungerer som forventet. Hvis ikke, skal du følge trinene:

 1. Naviger tilbage til Enhedshåndtering, og udvid til din netværksadapter. Højreklik på driveren, vælg Opdater driverog vælg derefterGennemse min computer for driversoftware.
 2. VælgLad mig vælge fra en liste over tilgængelige drivere på min computer.
 3. Klik påHar diskog naviger til følgende sti. Vælg Netwtw08.INog fortsæt. Hvis du bliver bedt om det, skal du installere driveren alligevel.
 4. Genstart computeren, når du har foretaget ændringer, og se om problemet er løst.

Du kan downloade og installere Intel Wireless-AC 9560 driver herfra.

Metode 6: Udskift dit NIC eller trådløse kort

Hvis du har prøvet alt, og du har indsnævret problemet til netværksadapterkortet, kan du erstatte det som en sidste udvej. Dette er meget simpelt at gøre på en stationær pc. Du skal kun trække kortet ud af udvidelsesstikket (PCI-stik) og tilslutte det nye kort. Selvom det ikke er nødvendigt at have en identisk erstatning, anbefales det at gøre det, da det vil hjælpe med at finde fremtidige opdateringer fra din computerproducent.

Udskiftning af bærbare computere er ikke så enkel. Det trådløse kan dog udskiftes ved at adskille den bærbare computer. Du skal bruge et identisk erstatningskort til dette. Hvis dit LAN-kort er aftageligt, kan du prøve at finde en erstatning. Du kan finde dine udskiftninger fra eBay eller fra et lokalt værksted.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found