Vejledninger

LØST: Windows 10 langsom nedlukning

Dette er et ret almindeligt problem med Windows 10, hvor Windows 10-computere tager flere minutter at lukke helt ned. Når brugere, der er ramt af dette problem, lukker deres computere ned, slukkes deres skærme, men deres hardware (f.eks. Fans og harddisk) fortsætter med at køre i nogle få minutter, før de slukkes. Nogle berørte brugere har endda rapporteret, at deres computere tager op til 10 minutter at lukke helt. I de fleste tilfælde skyldes dette problem en beskadigelse af systemfiler eller en vildfarende proces, der fortsætter med at køre, selv efter at en berørt bruger har bedt computeren om at lukke ned, hvilket holder computerens hardware kørende i flere minutter.

Uanset hvad årsagen til problemet måtte være, er det helt ærligt uacceptabelt at skulle vente 5-10 minutter på, at din computer lukker helt ned. De fleste mennesker vil hellere trække stikket på berørte computere end at vente på, at de lukker helt ned, men dette anbefales bestemt ikke, da det kan ende med at beskadige kernekomponenter såsom harddisken. Heldigvis kan dette problem løses med en simpel SFC-scanning efterfulgt af en DISM reparation. For at løse dette problem skal du:

Metode 1: Kør en SFC-scanning

En SFC (Kontrol af systemfiler) scanning er et indbygget Windows-værktøj, der scanner efter beskadigede og / eller ødelagte Windows-systemfiler og forsøger at reparere dem eller erstatte dem med nye kopier. At køre en SFC-scanning på en Windows 10-computer henvises til denne vejledning.

Metode 2: Udfør en DISM-reparation

Når du har kørt en SFC-scanning på din computer er det næste trin at forsøge en DISM reparation. DISM (Deployment Image Servicing and Management) er et Windows-værktøj, der kan bruges til at reparere og servicere en Windows-installation. At udføre en DISM reparation, du skal:

I samme forhøjede Kommandoprompt hvor du kørte SFC-scanning, skriv følgende, og tryk derefter på Gå ind:

Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

Vent på DISM reparation at gennemføre med succes.

En gang DISM reparation er afsluttet, skulle problemet have været rettet. Du kan kontrollere, om problemet er løst eller ej ved blot at lukke computeren ned og se, hvor lang tid det tager at lukke den helt ned.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found