Vejledninger

Fix: SD-kortmusik vises ikke på Android-telefon

Har du problemer med at få din eksterne SD-kortmusik til at afspille på din musikafspiller?

Der er en række grunde til, at dette kan ske, men hvis du følger denne vejledning, skal du gå væk med et microSD-kort, der kan afhentes af din musikafspiller-app.

Første ting først skal du kontrollere, om filerne på dit microSD-kort overhovedet læses af din smartphone. For at gøre dette skal du følge nedenstående trin.

 • Besøgapp-menu
 • Se efter 'mine filer' eller 'filhåndtering
 • Naviger til lagringsmuligheder
 • Finde ekstern lagring

Når du er inden for din eksterne lagerplads, skal du navigere til den mappe, hvor du gemte din musik. Hvis du kan se din musik, er det gode nyheder - alt hvad du skal gøre nu er at følge nedenstående metoder for at løse problemet med den eksterne SD-kortmusik, der ikke vises i musikafspilleren.

Hvis dit eksterne SD-kort overhovedet ikke læses, henvises til denne artikel.

Metode 1: Slet .nomedia-fil

.Nomedia-filen placeres i en mappe for at fortælle din smartphone, at den ikke behøver at medtage indholdet af den mappe i galleriapps, musikapps og andre medieafspillere. Nogle gange er der som standard inkluderet en .nomedia-fil på rodniveauet på microSD-kortet, og dette stopper alle filer på microSD-kortet, der bliver afhentet af musikafspillerappen.

For at fjerne .nomedia-filen skal du følge nedenstående trin.

 • Besøg appmenuen
 • Se efter 'mine filer' eller 'filhåndtering
 • Tryk på menuknappen i filhåndteringsappen og tryk på indstillinger
 • Tryk på muligheden for at 'vise skjulte filer'
 • Næste, Naviger til lagringsmuligheder
 • Find eksternt lager

Hvis der er en .nomedia-fil, vises den på den eksterne lagringsside. Rul til højre til bunden, og søg efter den. Hvis der er en .nomedia-fil, skal du trykke langvarigt på filen og trykke på knappen 'Slet' eller papirkurven.

Genstart derefter din smartphone og kontroller, om din musik er tilgængelig i din musikafspiller-app.

Hvis den stadig ikke er tilgængelig, eller hvis en .nomedia-fil ikke var til stede, kan du prøve metode 2.

Metode 2: Flyt din musikmappe til den rigtige placering

Hver smartphone ser efter musikfiler i forskellige områder - for eksempel vil Samsung Galaxy S7 søge efter musikfiler ved at kigge efter en 'Music'-mappe i roden til både det interne lager eller det eksterne lager.

Hvis en musikmappe ikke er tilgængelig, eller den er placeret i en anden mappe, kan musikafspillerne på Galaxy S7 ofte ikke finde musikken. Mens nogle smartphones søger i hele det eksterne lagringsmappe efter musik, vil det ikke alle, så det er bedst at følge disse regler for at sikre, at din musik kan findes.

 • Omdøb mappen med alle dine musikfiler i 'musik'
 • Flyt musikmappen til rodmappen på dit microSD-kort

Sørg for, at musikmappen kan ses, så snart du åbner sektionen for ekstern lagring i filhåndteringen. Et eksempel på bibliotek er ekstern / musik. En mappe, der muligvis ikke fungerer, ville være ekstern / myfiles / musik.

Når du har redigeret din musikmappe for at følge de to regler ovenfor, skal du genstarte din smartphone, og din musik skal nu vises i din musikafspiller-app.

Metode 3: Rydning af cache / data

I nogle tilfælde forhindrer Google Play Music-applikationen, at musikken vises. Derfor rydder vi i dette trin cachen og lagringen for den. For det:

 1. Træk meddelelsespanelet ned, og klik på "Indstillinger".
 2. Klik på “Apps” og klik derefter på “Applikationer”.
 3. Klik på “Google Afspille musik".
 4. Klik på "Opbevaring" og vælg "Ryd cache" og "Slet data".
 5. Kontroller, om problemet fortsætter.