Vejledninger

Fix: Windows registrerer ikke længere en hjemmegruppe på denne netværksfejl på Windows 10

En hjemmegruppe er en samling af Windows-computere, der er forbundet med hinanden på et LAN (Local Area Network), der via netværket kan dele printere og filer med hinanden. Windows 'HomeGroup-funktion er yderst nyttig for folk med mere end en Windows-computer derhjemme, da det gør deling af printere og filer mellem computere til et stykke kage. Når vi prøver at forbinde en Windows 10-computer til en hjemmegruppe, der allerede findes på netværket, har Windows-brugere ofte rapporteret, at computeren ikke kan oprette forbindelse til hjemmegruppen og i stedet viser en fejlmeddelelse, der siger:

Windows registrerer ikke længere en hjemmegruppe på dette netværk. For at oprette en ny Hjemmegruppe skal du klikke på OK og derefter åbne Hjemmegruppe i Kontrolpanel.

I de fleste tilfælde ses dette problem efter opgradering af alle computere på en allerede eksisterende HomeGroup til Windows 10 med HomeGroup stadig aktiv. Hvis en bruger, der er ramt af dette problem, skal du klikke påOkay og navigerer tilHjemmegruppeiKontrolpanel, de har ikke nogen mulighed for at oprette en ny hjemmegruppe - de ser kun en mulighed for at deltage i den allerede eksisterende hjemmegruppe. Det er altid bedre at nedlægge en eksisterende HomeGroup, inden du opgraderer alle computere på HomeGroup til Windows 10, men ikke alle er fortrolige med denne viden under opgradering.

Heldigvis kan dette problem dog løses efter Windows 10-opgradering, og følgende er nogle af de absolut mest effektive løsninger, som en bruger, der er berørt af dette problem, kan bruge til at prøve at rette det:

Løsning 1: Deaktiver alle antivirus- og firewallprogrammer på de berørte computere

I mange tilfælde kan det, der forhindrer de berørte computere i første omgang at slutte sig til den eksisterende HomeGroup, være noget så trivielt som et antivirus- eller firewallprogram - enten lager eller tredjepart. Når det er tilfældet, er den første mulige løsning, som enhver bruger, der er berørt af dette specifikke problem, bør prøve at deaktivere alle antivirus- og firewallprogrammer på hver enkelt af de berørte computere og derefter prøve at få computere til at slutte sig til hjemmegruppen. Hvis du stadig ser “Windows registrerer ikke længere en hjemmegruppe på dette netværk.”Fejlmeddelelse, når du prøver at forbinde de berørte computere til HomeGroup, men du skal dog gå videre til nogle af de saftigere løsninger.

Løsning 2: Efterlad hjemmegruppen på den computer, der oprettede den, og opret derefter en ny hjemmegruppe

 1. På den computer, der blev brugt til at oprette den eksisterende hjemmegruppe,Afslut/forlade Hjemmegruppen. Dette skal nu muliggøre oprettelse af en ny hjemmegruppe på netværket.
 2. Opret en ny hjemmegruppe på en anden computer end den, du oprettede den gamle hjemmegruppe på. Mens du opretter en ny hjemmegruppe på den samme computer som den, der blev brugt til at oprette den gamle hjemmegruppe, fungerer det i de fleste tilfælde, anbefales det stadig, at du bruger en anden computer til jobbet.
 3. Noter den adgangskode til hjemmegruppen, du får, når den nye hjemmegruppe er oprettet.
 4. En efter en, på alle de andre computere, der er på netværket, kan du slutte dig til den nye HomeGroup ved hjælp af den nye HomeGroup-adgangskode, og de skal oprette forbindelse til den nye HomeGroup uden fejl.

Løsning 3: Fjern alle spor af den gamle HomeGroup, og opret en ny

Hvis ingen af ​​løsningerne, der er anført og beskrevet ovenfor, fungerede for dig, eller hvis du simpelthen ikke får mulighed for at afslutte eller efterlade den gamle hjemmegruppe på computeren, som den gamle hjemmegruppe blev oprettet på, frygt ikke - du har stadig et skud mere til at løse dette problem. Utallige Windows 10-brugere, der tidligere har været ramt af dette problem, har været i stand til at løse det ved at slippe af med alle spor af den gamle hjemmegruppe og oprette en ny hjemmegruppe på en anden computer end den, der blev brugt til at oprette den oprindelige hjemmegruppe . For at anvende denne løsning skal du:

 1. På hver enkelt computer, du ønsker at have oprettet forbindelse til den nye HomeGroup, som du opretter senere, skal du navigere til følgende bibliotek ogslet allePeerNetworkingmappens indhold:

  X: \ Windows \ ServiceProfiles \ LocalService \ AppData \ Roaming \ PeerNetworking

  Bemærk: Erstattex i biblioteket beskrevet ovenfor med drevbogstavet, der svarer til partitionen på din computers harddisk, som Windows er installeret på. Også denAppData mappen er en skjult mappe, så du bliver nødt til at navigere til mappenUdsigtfanenWindows Stifinder, Klik påMuligheder, naviger tilUdsigtfanen, rul ned og kontrollerVis skjulte filer, mapper og drevindstilling, og klik påansøgeog derefter videreOkay at seAppDatafolder.

 2. På hver enkelt computer, du ønsker i den nye hjemmegruppe, skal du trykke påWindows-logotast +R at åbne enLøbdialog, skrivservices.mscind iLøbdialog og tryk påGå indat starteTjenestermanager, rul ned og findHjemmegruppeudbyderservice, skal du højreklikke på den og klikke påHold op at stoppe det.
 3. Sluk ALLE computere, der er tilsluttet netværket.
 4. Tænd for en hvilken som helst computer på netværket, der IKKE var den computer, den oprindelige hjemmegruppe blev oprettet på.
 5. Den computer, du tænder, kan ikke se spor af en eksisterende hjemmegruppe på netværket, så det giver dig mulighed for at oprette en ny. Gå videre og opret en ny hjemmegruppe på netværket ved hjælp af denne computer.
 6. Når den nye hjemmegruppe er oprettet, og du har adgangskoden til hjemmegruppe, skal du dreje de andre computere på netværket en efter en og få dem til at deltage i den nye hjemmegruppe - de skal nu kunne gøre det med succes.