Vejledninger

Fix: Adobe Media Encoder er ikke installeret

Adobe Media Encoder hjælper med at omkode, indtage, oprette proxyer og output medierne i enhver form. Dette er et kraftfuldt værktøj, der normalt ledsager andre vigtige Adobe-softwarekomponenter som Photoshop, Lightroom, After Effects osv.

Brugere, der bruger de sidstnævnte applikationer, kan få en fejlmeddelelse, når de bruger softwaren, at 'Adobe Media Encoder ikke er installeret'. Denne fejlmeddelelse ledsages af linket, hvorfra applikationen skal downloades sammen med den specifikke fejlkode. Nu kan der være to tilfælde, hvor du kan opleve dette problem; en, hvor du allerede har mediekoderen installeret, og en, hvor du ikke har det. I denne artikel vil vi behandle både problemerne og hvordan man løser dem.

Hvad forårsager fejlmeddelelsen 'Adobe Media Encoder er ikke installeret', når du bruger Adobe Products?

Efter vores omfattende research og eksperimenter kom vi til den konklusion, at der var flere grunde til, at du måske oplever dette problem computer til computer. Her er et par af dem:

 • Media Encoder ikke installeret: Dette er det mest almindelige tilfælde, hvor mediekoderen faktisk ikke er installeret på din computer. Du bliver nødt til at downloade og installere det, før du kan begynde at bruge alle funktionerne i Adobe-software.
 • Korrupt installation: Denne sag blev set i mange forskellige scenarier. Installationer kan potentielt blive korrupte, hvis de flyttes fra drev til drev eller flyttes.
 • Standardplacering: Adobe Media Encoder skal være til stede på standardplaceringen for at blive brugt korrekt af alle Adobe-produkter.
 • Ældre version: Hvis du har en ældre version af nogen af ​​applikationerne, kan du opleve fejlmeddelelsen. Sørg for, at de nyeste build er installeret på din computer.

Inden vi fortsætter med løsningen, skal du sikre dig, at du er logget ind som administrator på din computer. Desuden skal du have en aktiv og åben internetforbindelse. Vi antager, at du har det korrekte abonnement på Adobe Creative Cloud, hvorigennem du bruger applikationerne.

Løsning 1: Installation af Adobe Media Encoder

Den fejlmeddelelse, du oplever, er legitim, hvis du faktisk ikke har installeret Adobe Media Encoder på din computer. Nogle applikationer har gjort det nødvendigt for koderen at være til stede på din computer for at få fuld funktionalitet. I denne løsning navigerer vi til det officielle websted for Adobe-systemer og installerer applikationen efter download.

 1. Naviger til det officielle Adobe Media Encoder-websted, og download den eksekverbare fil til et tilgængeligt sted.

Du kan også downloade applikationen direkte fra Adobe Creative Cloud-applikationen. Du kan søge efter produkter der og installere i overensstemmelse hermed.

 1. Højreklik på den eksekverbare og vælg Kør som administrator. Efter installationen skal du genstarte computeren og kontrollere, om fejlmeddelelsen er løst.

Løsning 2: Ændring af præferencen for installationsplacering

Adobe-applikationer er ikke designet til at fungere korrekt, hvis du ændrer deres installationsplacering manuelt ved at kopiere dem. Registreringsfiler og præferencer kan gå i stykker, når du manuelt flytter installationsplaceringen. På grund af dette vil Adobe Media Encoder i virkeligheden blive installeret på din computer, men på grund af at du ændrer placeringen manuelt, bliver den ikke registreret korrekt i systemet. I denne løsning vil vi forsøge at afhjælpe dette og sikre os, at installationsplaceringen er korrekt.

 1. Prøv først at manuelt flytte applikationerne tilbage til standardkataloget, som er:
C: \ Programfiler \ Adobe

Hvis fejlen stadig vedvarer efter at have indsat installationen i standardmappen, skal du følge nedenstående trin.

 1. Åben Adobe Creative Cloud og afinstallere alle de applikationer, som du har flyttet manuelt til et andet sted.
 2. Efter installationen skal du installere applikationerne igen fra Creative Cloud. Sørg for at ændre indstillingen for installationsplaceringen korrekt, inden du fortsætter.

Tryk på gear ikon til stede øverst til højre i applikationen, og vælg Præferencer. Når du er i præferencerne, skal du kontrollere Installer placering og vælg standardmappen igen. Sørg for, at biblioteket er korrekt, inden du fortsætter.

 1. Genstart din computer efter geninstallation / flytning, og kontroller, om problemet er løst.

Løsning 3: Korrigering af programmappe ved hjælp af cmd

Som vi diskuterede sagen, hvor Adobe-softwaren (som After Effects) og Adobe Media-koderen ikke er installeret i samme bibliotek; der er en anden løsning til denne sag, hvor vi manuelt ændrer biblioteket og retter fejlkonfigurationen. Du kan følge denne løsning, hvis dine After Effects (for eksempel) er på C-drev, mens Media Encoder er i en anden.

 1. Først skal du kontrollere, at komponentversionen af ​​begge moduler er i overensstemmelse med hinanden.
 2. Tryk nu på Windows + S, skriv "kommandoprompt" i dialogboksen, højreklik på applikationen og vælg Kør som administrator.
 3. Når du er i forhøjet kommandoprompt, skal du udføre følgende kommando:
mklink / J "(dit systemdrevbogstav): \ Program Files \ Adobe \ Adobe Media Encoder CC (version)" "(dit tilpassede placeringsdrevbogstav): \ Adobe \ Adobe Media Encoder CC (version)"

Som et eksempel:

mklink / J "C: \ Program Files \ Adobe \ Adobe Media Encoder 2018" "F: \ Adobe \ Adobe Adobe Media Encoder CC 2018"
 1. Når du har udført kommandoen, vil du bekræfte. Genstart computeren, og prøv at køre Adobe-softwaren igen. Kontroller, om problemet er løst.

Løsning 4: Afinstallation af Adobe CC Products

Hvis alle ovenstående metoder ikke fungerer (uanset om du havde Adobe Media Encoder installeret eller ej), er den eneste logiske forklaring, at dine CC-produkter er korrupte eller har ukorrekt struktur. I denne løsning fjerner vi Adobe CC-produkterne fuldstændigt fra din computer og prøver derefter at geninstallere dem igen. Sørg for, at du har dine Adobe Creative Cloud-legitimationsoplysninger ved hånden, og noget tid til download kan gennemføres.

 1. Naviger til det officielle Adobe CC Cleaner Tool-websted.
 2. Vælg nu den korrekte version af operativsystemet. I dette tilfælde Windows.
 1. Når du har valgt operativsystemet, skal du følge trinene. Tryk på Windows + R, skriv "appwiz.cpl" i dialogboksen, og tryk på Enter. Find Adobe CC, og vælg efter højreklik Afinstaller.

Gå nu til det 6. trin og Hent den eksekverbare til et tilgængeligt sted.

 1. Når download er afsluttet, skal du højreklikke på applikationen og vælge Kør som administrator.
 2. Efter et stykke tid kommer en kommandoprompt frem med en liste over muligheder. Vælg indstillingen i henhold til din situation, og tryk på Enter.
 1. Nu vil rengøringsmidlet fortsætte med afinstallationen og fjerne programmet / programmerne fra din computer. Genstart din computer og installer Creative Cloud igen. Installer derefter applikationerne inklusive Media Encoder, og kontroller, om problemet er løst.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found