Vejledninger

Fix: Windows Media Player stødte på et problem under afspilning af filen

Windows Media Player er et indbygget værktøj i alle Windows-operativsystemer, der giver dig mulighed for at åbne og bruge lyd- og videofiler i forskellige formater. Det er et fantastisk simpelt værktøj, der imødekommer behovene hos de fleste afslappede brugere.

På trods af sin enkelhed er der alvorlige fejl, som brugerne skal håndtere dagligt, og titlen i titlen er ikke anderledes. Det sker, når brugere prøver at åbne en fil med Windows Media Player, og det forhindrer dig i at åbne den. Følg nedenstående løsninger for at løse dette.

Løsning 1: Systemgendannelse

Selvom Systemgendannelse betragtes som en sidste udvej, gør det virkelig ikke meget for at ændre din samlede oplevelse, da du kan justere den til kun at gå flere dage tilbage, lige før fejlen begyndte at opstå.

Denne metode var meget vellykket, da den blev foreslået på et forum, og vi anbefaler, at du gør dette sammen med flere yderligere trin.

 1. Først og fremmest tænder vi systemgendannelsesværktøjet på din computer. Søg efter Systemgendannelse ved hjælp af søgeknappen i din Windows 10 eller Start-menuen. Derfra skal du klikke på Opret et gendannelsespunkt.

 1. Et vindue med systemegenskaber vises, og det viser de nødvendige indstillinger. Inde i dette vindue skal du åbne beskyttelsesindstillingerne og sikre dig, at beskyttelsen er aktiveret på systemdrevet.
 2. Hvis den er deaktiveret, skal du vælge denne disk og klikke på knappen Konfigurer for at aktivere beskyttelse. Du skal også tildele en tilstrækkelig mængde diskplads til systembeskyttelse. Du kan indstille den til en hvilken som helst værdi, du ønsker, så længe det er mindst et par gigabyte. Klik på Anvend og OK derefter for at anvende indstillingerne.

 1. Nu opretter systemet automatisk et gendannelsespunkt, hver gang et nyt program installeres, eller der er sket en vigtig ændring på din computer.

Når du har aktiveret det med succes, lad os vende tilbage til din pc til den tilstand, hvor fejlretningsfejlen ikke opstod. Sørg for at sikkerhedskopiere nogle vigtige dokumenter og apps, du har oprettet eller installeret i mellemtiden, bare for at være sikker.

 1. Søg efter Systemgendannelse ved hjælp af søgeknappen ud for startmenuen, og klik på Opret et gendannelsespunkt. Klik på Systemgendannelse i vinduet Systemegenskaber.

 1. Inde i vinduet Systemgendannelse skal du vælge indstillingen kaldet Vælg et andet gendannelsespunkt og klikke på knappen Næste.
 2. Vælg et bestemt gendannelsespunkt, du har gemt før manuelt. Du kan også vælge ethvert gendannelsespunkt, der er tilgængeligt på listen, og trykke på knappen Næste for at fortsætte med gendannelsesprocessen. Når processen er slut, bliver du vendt tilbage til den tilstand, din computer var i den periode.
 3. Når processen er slut, og din computer starter korrekt, skal du åbne Windows Media Player og klikke på Organiser-knappen øverst til venstre i vinduet.

 1. Klik på Indstillinger, og naviger til fanen Bibliotek i vinduet Indstillinger. Find Hent yderligere oplysninger fra Internettet indstilling under Automatisk opdatering af medieoplysninger til filer og marker afkrydsningsfeltet ud for det. Hold den første radioknap markeret og siger Tilføj kun de manglende oplysninger.
 2. Kontroller, om problemet er løst.

Løsning 2: Kontroller for nyligt installerede programmer

Selvom dette måske lyder som en lang strækning, er der utallige brugere, der har prøvet alle andre metoder, der er foreslået online, for at se det mislykkes, men denne metode løste problemet på mindre end fem minutter.

Du bliver nødt til at kontrollere, om der er installeret nye programmer eller opdateringer på din pc, især programmer eller værktøjer, der har noget at gøre med lydindstillinger. Hvis du finder dem, skal du afinstallere dem straks for at løse dit problem. Du kan også prøve at starte i sikker tilstand, hvor alle disse applikationer er deaktiveret for at se, om problemet forsvinder.

 1. Først og fremmest skal du sørge for at være logget ind med en administratorkonto, da du ikke kan slette programmer ved hjælp af nogen anden konto.
 2. Klik på Start-menuen og åbn Kontrolpanel ved at søge efter det. Alternativt kan du klikke på tandhjulsikonet for at åbne indstillingerne, hvis du bruger Windows 10.
 3. I kontrolpanelet skal du vælge “Vis som: Kategori”Øverst til højre og klik på Afinstaller et program under afsnittet Programmer.

 1. Hvis du bruger appen Indstillinger, skal du klikke på Apps straks åbne en liste over alle installerede programmer på din pc.
 2. Find knappen Skift din visning, og indstil den til Detaljer. Nu kan du blot klikke på fanen Installeret på for at sortere programmerne på din computer efter den dato, de blev installeret den.

 1. Find eventuelle programmer, der kan have haft noget at gøre med lyd, lyd eller video eller generelt mistænkelige filer. I nogle tilfælde var det IDT Audio fra Apple eller endda Sony PC Companion.
 2. Klik på knappen Afinstaller, når du har valgt det værktøj, du vil afinstallere. Der vises en meddelelse, der spørger, om du vil bekræfte dit valg. Klik på Ja.
 3. Klik på Udfør, når afinstallationsprocessen er færdig, genstart computeren og kontroller, om problemet er løst.

Løsning 3: Deaktiver Windows Media Player Network Sharing Service

Deaktivering af denne tjeneste hjalp flere brugere, der ikke kunne åbne næsten alle filer med en bestemt udvidelse såsom .wav. Denne enkle løsning har virkelig hjulpet dem, men det kan deaktivere nogle andre funktioner i Windows Media Player, hvorfor løsningen foreslås på dette sted og ikke i starten.

 1. Åbn dialogboksen Kør ved hjælp af Windows-nøgle + R tastekombination. Skriv services.msc i dialogboksen Kør, og klik på OK for at åbne tjenesterelaterede indstillinger.

 1. Find Windows Media Player Network Sharing Service, højreklik på den, og vælg Egenskaber i den genvejsmenu, der vises.
 2. Hvis tjenesten stoppes (du kan kontrollere det lige ved siden af ​​servicestatusmeddelelsen), skal du lade den være som den er. Hvis den kører, skal du klikke på Stop-knappen og vente på, at tjenesten lukkes, inden du fortsætter.

 1. Sørg for, at indstillingen under afsnittet Starttype i Windows Media Player Network Sharing Services egenskaber er indstillet til Disabled, inden du afslutter Services.
 2. Kontroller, om problemet med Windows Media Player er løst en gang for alle.

Løsning 4: En lang men givende løsning

Denne løsning er noget kompliceret, da den spænder over mange faser, men det er bestemt værd at bemærke den, da den kan være ret nyttig og løse problemet, hvor alle andre metoder fejler. Held og lykke!

Først og fremmest bliver vi nødt til at tage ejerskab af mappen Windows Media Player i programfiler, så vi kan ændre egenskaberne for bestemte filer.

 1. Naviger til C >> Programfiler (32bit) eller C >> Programfiler (x86) til 64bit-brugere, og du skal kunne se mappen Windows Media Player.
 2. Højreklik på filen, klik på Egenskaber, og klik derefter på fanen Sikkerhed. Klik på knappen Avanceret. Det "Avancerede sikkerhedsindstillinger”Vindue vises. Her skal du ændre ejeren af ​​nøglen.
 3. Klik på skift-linket ud for "Ejer:" etiket Vinduet Vælg bruger eller gruppe vises.

 1. Vælg brugerkontoen via knappen Avanceret, eller skriv bare din brugerkonto i det område, der siger 'Indtast objektnavnet for at vælge‘Og klik på OK. Tilføj din brugerkonto.
 2. Du kan eventuelt ændre ejeren af ​​alle undermapper og filer i mappen ved at markere afkrydsningsfeltet "Erstat ejer på undercontainere og objekter" i "Avancerede sikkerhedsindstillingerVindue. Klik på OK for at ændre ejerskabet.

Efter dette bliver vi nødt til at deaktivere og genaktivere Windows Media Player fra Kontrolpanel, som skal hjælpe med at løse problemet. Selvom det ikke gør det, er der stadig det sidste trin i løsningen.

 1. Klik på Windows-tasten + R-tastekombinationen på dit tastatur for at åbne dialogboksen Kør. Indtast "kontrolpanel" i feltet og klik på OK.

 1. Skift visningen i Kontrolpanel til “Vis efter: Kategori” og klik på Afinstaller et program under afsnittet Programmer.
 2. Klik på Slå Windows-funktioner til eller fra på højre side af skærmen, der åbnes, og find afsnittet Mediefunktioner. Udvid listen, og se efter Windows Media Player. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for den, klik på OK, og bekræft eventuelle dialogbokse, der kan vises. Genstart din computer bagefter (vigtigt)!

 1. Lige efter genstart skal du navigere tilbage til samme sted og genaktivere Windows Media Player-posten. Anvend ændringerne, og genstart computeren igen. Prøv at køre filen nu. Hvis fejlen stadig vises, skal du følge resten af ​​trinene.
 2. Naviger tilbage til Windows Media Player-mappen i programfiler afhængigt af dit operativsystems arkitektur, og se efter eventuelle filer, hvor fanen Sikkerhed i Egenskaber viser, at filen er låst. Lås den op, og gentag processen for alle låste filer. Problemet burde være væk nu.

Løsning 5: Installation af opdateringer

Det er i nogle tilfælde muligt, at dit operativsystem muligvis er forældet, hvorfor Media Player ikke kan afspille mediefiler korrekt. Derfor vil vi i dette trin kontrollere, om der er opdateringer tilgængelige til computeren fra indstillingerne. For at gøre det skal du følge nedenstående trin.

 1. Trykke “Windows” + "JEG" for at åbne indstillinger og klikke på “Opdateringer og sikkerhed” mulighed.
 2. I afsnittet Opdateringer skal du klikke på "Windows opdatering" knappen fra venstre rude, og klik på "Søg efter opdateringer" mulighed.
 3. Efter at have tjekket for opdateringer, installerer Windows automatisk alle tilgængelige opdateringer på din computer.
 4. Efter opdatering af din Windows, kontrollere for at se om problemet stadig vedvarer.

Løsning 6: Reinitialisering af drivere

Det er i nogle tilfælde muligt, at driverne, der er installeret på din computer, muligvis forhindrer Windows Media Player i at kunne afspille en lyd- eller en videofil. Derfor geninitialiserer vi i dette trin disse drivere, og så kontrollerer vi, om dette løser dette problem. For at gøre det skal vi først åbne enhedsadministratoren. For det:

 1. Trykke “Windows” + “R” for at åbne Kør-prompten.
 2. Indtaste “Devmgmt.msc” og tryk på "Gå ind" for at åbne enhedsadministratoren.
 3. Udvid enhedens inde i enhedsadministratoren “Controllere til lyd, video og spil” listen og højreklik på “Realtek-drivere”.
 4. Klik på "Deaktiver enhed" indstilling og luk ud af vinduet.
 5. Vent i mindst 1 minut, og naviger tilbage til enhedsadministratoren.
 6. Højreklik på Realtek Driver igen, og denne gang skal du vælge "Aktivér" mulighed.
 7. Dette skal geninitialisere Realtek-driveren og muligvis slippe af med problemet.
 8. Kontroller, om problemet stadig vedvarer.

Løsning 7: Installer Windows Media Feature Pack

I nogle tilfælde har det operativsystem, du bruger, muligvis ikke mediefunktionerne installeret, hvorfor dette problem udløses på din computer. Derfor downloader vi i dette trin Media Feature Pack fra det officielle Microsoft-websted, og derefter installerer vi disse på vores computer. For at gøre det skal du følge nedenstående trin.

 1. Download Windows Media Feature-pakken herfra.
 2. Klik på download-knap og derfra skal du vælge arkitekturen på din Windows.
 3. Klik på downloadknappen fra det næste vindue, og vent på, at den er færdig.
 4. Når download er afsluttet, klik på den eksekverbare at installere den på vores computer.
 5. Når mediefunktionspakken er installeret på din computer, skal du sørge for, at Windows Medie afspiller er også installeret.
 6. Prøv at afspille den fil, du vil, og se om det har løst problemet ved at gøre det.

Løsning 8: Installer Codec

Det er i nogle tilfælde muligt, at den Codec, der bruges af din Media Player, ikke kan afspille den video eller den lydfil, du vil afspille. Dette gælder især, hvis du prøver at afspille MPEG-codec med Windows Media Player. Derfor anbefales det, at du downloader og installerer en codec-pakke på din computer, som giver medieafspilleren mulighed for at afspille dette format. For at gøre det:

 1. Start din browser og Hent codec-pakken herfra.
 2. Når download er afsluttet, lancering den eksekverbare og installer den på din computer.
 3. Når installationen er færdig, skal du kontrollere, om den afspilles.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found