Vejledninger

Fix: File Explorer går ned efter højreklik på skrivebordet i Windows 10

Efter opgradering til Windows 10 fra en ældre version af operativsystemet klager mange brugere over File Explorer (explorer.exe) går ned på dem, når de højreklikker et vilkårligt sted på deres Desktop for at få vist en kontekstmenu. Dette problem ser ud til at være lokaliseret til berørte brugeres Desktops da det ikke præsenterer sig, når en berørt bruger højreklikker et andet sted end deres Desktop.

Roden til dette problem er i næsten hvert eneste tilfælde en tredjeparts shell-udvidelse. Shell-udvidelser er små buggere, der opretter kontekstmenuposter for alle programmer og applikationer på din computer. Da dette problem ikke kan skyldes en shell-udvidelse til et indbygget program eller et program (det er bare ikke sådan, som Microsoft ruller), skyldes dette problem næsten altid en shell-udvidelse til et tredjepartsprogram eller -program på din computer, der kolliderer med Windows 10 og ikke rigtig er kompatibel med den. Hvis du er berørt af dette problem, og du højreklikker på din Desktop, vil din computer forsøge at vise genvejsmenuen, og når den ikke gør det på grund af en defekt tredjeparts shelludvidelse, går File Explorer ned.

Heldigvis er alt hvad du skal gøre for at løse dette problem at slippe af med den skyldige skaludvidelse, som du kan gøre ved hjælp af ShellExView. ShellExView er et gratis tredjepartsprogram, der kan bruges til at administrere, deaktivere og aktivere alle de shelludvidelser, du har på din computer. Her er hvad du skal gøre for at løse dette problem:

Klik på her at downloade ShellExView.

Pakk ud ShellExView .ZIP-mappe til en ny mappe ved hjælp af et komprimeringsprogram såsom WinRAR.

Åbn den friskkomprimerede ShellExView

Start ShellExView ved at højreklikke på det anvendte program shexview og klikke på Kør som administrator.

Du vil blive mødt med en liste over alle shelludvidelser, der er installeret på din computer, når programmet er færdigt med at kompilere det. Når du ser listen, skal du klikke på Muligheder >Filtrer efter udvidelsestype >Kontekstmenu.

På den nyligt sammensatte liste vil du se poster, der har lyserød baggrund. Alle disse poster er shelludvidelser installeret på din computer af tredjepartsapplikationer.

Hold nede Ctrl tasten og klik på hver af de “lyserøde baggrundsposter” for at vælge dem.

Når alle de “lyserøde baggrundsposter” er valgt, skal du højreklikke på dem og klikke på Deaktiver valgte emner at deaktivere dem alle.

Klik på Muligheder >Genstart Explorer. Prøv at højreklikke på din Desktopog File Explorer skulle ikke længere gå ned.

Når du har løst problemet, kommer næste gang at identificere synderen og deaktivere den for godt. For at gøre det bliver du nødt til at:

Højreklik på en af ​​de “lyserøde baggrund” shell-udvidelser, som du har deaktiveret, og klik på Aktivér valgte emner for at aktivere det.

Klik på Muligheder >Genstart Explorer, højreklik på din Desktop og se om File Explorer

Hvis File Explorer går ikke ned, fortsæt med at gentage trin 1 og 2, muliggør en anden tredjeparts shelludvidelse hver gang, indtil File Explorer går ned, og du begynder at opleve problemet igen.

Tredjeparts shell-udvidelse, du aktiverede lige før det returnerede problem, er synderen. Du kan fortsætte og aktivere alle de "lyserøde baggrund" shell-udvidelser, du har deaktiveret bortset fra denne, da denne er synderen. Hold denne shell-udvidelse deaktiveret for godt - faktisk anbefales det, at du afinstallerer det tredjepartsprogram, der installerede denne shell-udvidelse helt på din computer.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found