Vejledninger

Hvorfor har Steam ikke massevirkning 3?

Steam er absolut den mest populære platform til spildistribution i verden med over 30 millioner aktive brugere. Steam blev oprindeligt lanceret i september 2003. Valve ønskede at komme med en platform for at gøre det lettere for brugerne at downloade og administrere opdateringer til deres spil. Det første spil, der krævede Steam, var Counter Strike 1.6, og populariteten af ​​de sidstnævnte Valve-spil førte til, at Steam blev mere og mere populært. Tredjepartsudviklere begyndte at distribuere deres spil på Steam, og Steam blev videre, hvad det er i dag.

Imidlertid kan ikke alle spil findes på Steam, da ikke alle videospildistributører mente, at lancering af deres produkter via Steam var den mest rentable idé. Steam tjener penge gennem det salg, hver bruger tjener, og de holder en procentdel på mindst 30%. I betragtning af det faktum, at det er den mest populære distributionsplatform til videospil, beslutter mange små og uafhængige producenter af videospil at lancere deres produkt via Steam, da dets publikum simpelthen er stort.

EA besluttede derimod at implementere en anden tilgang. Mange gamere undrede sig altid over, hvorfor der næsten ikke er nogen nyere EA-titler på damp, og hvorfor visse spil, såsom Dragon Age II, er blevet fjernet af Steam helt fra deres tjeneste. Svaret på dette spørgsmål kan kun gættes, da hverken Steam eller EA har besluttet at tale offentligt om problemet.

Svaret på Mass Effect 3, der mangler fra Steam, er simpelthen fordi næsten ingen nye EA-titler kommer til Steam på grund af EAs nye platform kaldet Origin. Origin implementerer et system svarende til Steam. Det er et program eller en klient, der lader sine brugere købe spil, downloade dem og opdatere dem alle ét sted. Forskellen er, at Origin kun distribuerede EA-spil. Det ser ud til, at Steams nedskæringer og visse politikker har afskrækket EA fra at distribuere deres nye spil på Steam overhovedet. Det er forståeligt på en måde, fordi de tydeligvis søger at trække nye brugere til deres Origin-platform, og at gøre deres spil udelukkende tilgængelige på Origin skal give mening.

EA og Steam er ret tavse, når det kommer til dette spørgsmål, men EA har talt om tilbagetrækningen af ​​Dragon Age II. Det ser ud til, at Steam ikke tillader købt indhold, der kan downloades, inde i spillet, og de tillader kun, at det gøres ved hjælp af deres klient. Dragon Age II tilbød spillerne at købe DLC inde i spillet, og det var en direkte overtrædelse af Valves vilkår og tjenester. Den anden grund til EAs fravær fra Steam ville være det faktum, at mikrotransaktioner i spillet også kontrolleres af Steam og bruger Steam-tegnebog.

Alle større virksomheder i verden vælger den vej og den mulighed, der føles mest rentabel. Electronic Arts er et fantastisk firma med mange populære titler og serier, og det kan virke naturligt, at de på en eller anden måde vil slippe af mellemmanden og promovere deres egen platform. Spil som Mass Effect 3 og enhver anden ny titel er muligvis aldrig tilgængelige på Steam igen, og folk, der ønsker at spille dem, bliver nødt til at bruge Origin. Spillere, der ender med at bruge både Steam og Origin, kan være vrede, da de ikke har det samme samfund og de samme venner at invitere, hvilket kan afskrække dem fra at bruge en af ​​tjenesterne. Steam er bestemt større og mere populært, men spillere, der er fast besluttede på at spille et spil, vil gøre alt for at få fat i det.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found