Vejledninger

Komponent vs kompositkabler

Hjem/Anmeldelser/Periferiudstyr/ Komponent vs kompositkabler

Komponent vs kompositkabler

Af Bill Wilson 6. maj 2019 4 minutter læst

Hvis du har været i den tekniske verden i nogen tid, så ved du måske om komponentkablerne såvel som de sammensatte kabler, der er bredt tilgængelige på markedet. Det, du har brug for at vide om disse kabler, er at de er ansvarlige for transmission af lyd og video via et analogt signal. Dette er den største lighedsandel; dette er dog også det sted, hvor lighederne slutter.

Hvorfor det? Nå, simpelthen fordi de sammensatte kabler ikke længere understøttes af de fleste enheder, der er tilgængelige på markedet. De erstattes af det moderne komponentkabel. Hovedmålet med disse komponentkabler var at arbejde med de fleste moderne enheder. Selv de erstattes dog stort set af HDMI; den nyeste og bedste grænseflade, der kan bære både lyd- og videosignaler og i rigtig høj kvalitet såvel som troskab.

I denne artikel skal vi tale om begge kabler i detaljer og se, hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Kompositkabler

Den første kabeltype, vi ser på, er kompositkablet. Dette kabel er stort set kendt som RCA-kablet eller et gult stikkabel. Med hensyn til alderen er dette måske en af ​​de ældste standarder, der er ansvarlige for overførsel af videosignal. Kompositvideo kan ikke overføre HD-data og har heller ikke progressiv scanningsfunktion.

En anden ting, som du bør vide om kompositkabel, er at da det skal transportere data gennem et enkelt kabel, komprimeres signalet, der sendes drastisk, hvilket resulterer i, at videoen ser under gennemsnittet ud. miste det meste af sin klarhed samt have en gennemsnitlig opløsning. Et andet sted, hvor dette kabel lider, er, at det kan gå gennem en radiofrekvensgrænseflade, dette forværrer kun signalet, hvilket også har en indvirkning på billedkvaliteten.

Anvendelse af kompositkabel

Der er ingen måde at benægte, at sammensat kabel er mere eller mindre en teknologi, der er på vej mod dets sidste øjeblikke. Da kablet ikke understøtter HD-signaler, går folk altid efter komponentkabel over kompositmuligheden. Fra i dag er den eneste fornuftige brug af kompositkabel at tænde for de ældre enheder som videobåndoptagere og lignende, og det er kun fordi de ikke understøtter det nyere komponentkabelformat.

Det er grunden til, at du ser, at nogle af de nyere tv'er stadig har en port til disse kabler. Fordi på den måde kan producenterne faktisk udvide supporten til de ældre enheder. Det er overflødigt at sige, at vi ikke bliver overraskede, hvis disse kabler udfases helt i de kommende år eller endda måneder.

Komponentkabel

Når det kommer til komponentkabel, kan man sige, at det er en mere avanceret form for bæring af lyd- og videosignal. Hvordan sker det? Nå, dette kabel bruger tre kabler i stedet for kun et. Signalerne er opdelt i grønne, blå og røde kabler. Hvert kabel er ansvarlig for at overføre specifik information om videosignalet.

Det grønne kabel er kendt for at transmittere de oplysninger, der er relateret til videoens lysstyrke. For så vidt angår de blå og røde kabler, er de ansvarlige for at bære de respektive oplysninger. Hvilket betyder, at det røde kabel bærer rød information, og det blå kabel bærer blå information.

Med det i tankerne har disse kabler også deres specifikke navne, som du kan kontrollere nedenfor.

  • Det grønne kabel er også kendt som Y-kabel.
  • Det røde kabel er også kendt som Pr.
  • Blå kabel er også kendt som Pb.

Hvis du undrer dig over, hvordan den grønne komponent i en video bæres, udledes det faktisk, når alle tre signaler kombineres. Det gode ved komponentkablet er, at da signalet overføres af tre kabler, er kompressionshastigheden ikke der så meget. Dette kabel kan også understøtte fuld HD-opløsning såvel som progressive scanningsbilleder, hvilket resulterer i, at billederne ser meget mere definerede ud og meget glattere.

Anvendelse af komponentkabel

Da komponentkablet blev introduceret, fungerede det som en de facto analog erstatning for kompositkablet. Takket være det faktum, at det havde bedre billedkvalitet samt HD-understøttelse. Næsten alle de tilgængelige HDTV'er i moderne tid leveres med komponentkabelindgangen samt de fleste af de konsoller, vi ser.

Derudover er der en lang række enheder, der har input til disse kabler. Så brugen er ret udbredt selv i moderne tid.

Begrænsninger for komponentkabler

For så vidt angår begrænsningerne på komponentkablerne, er de stort set de samme som på kompositkabler. Hvorfor? Nå, fordi begge er analoge kabler, og signalet transmitteres på samme måde. Den eneste forskel er dog, at komponentkabler er lidt mere avancerede takket være det faktum, at de tilbyder progressiv scanning samt HD-billedkvalitet.

Der kan ikke benægtes, at disse kabler stadig bruges. Men med hensyn til hvor længe de skal bruges, er det noget, vi ikke kan være sikre på. HDMI overtager allerede næsten alt, hvad der er, så det vil ikke vare længe, ​​før komponentkabler udskiftes helt.

Konklusion

For at afslutte det hele, hvis du skal vælge mellem begge kabler; valget er ingen idé. Komponentkablerne er i sagens natur bedre end de sammensatte kabler, og selv med de begrænsninger, som de begge deler, vil den samlede ydelse af et komponentkabel altid være bedre end et kompositkabel, og det er en kendsgerning, der ikke kan bestrides. Også hvis du ikke er i gamle ting og leder efter en god skærm, skal du kontrollere denne sammenfatning af de bedste 21: 9-skærm.