Vejledninger

Fix: Kan ikke starte 'Brug venligst en kerne, der passer til din CPU'

De fleste problemer, som brugerne har med GNU / Linux, er godt, efter at de er startet og forsøger at arbejde med en softwarepakke, men hvad sker der, hvis du får en besked, der læser, at den ikke kan starte, skal du bruge en kerne, der passer til din CPU, mens du er forsøger at starte? Hvis du arbejder med en ISO-fil, betyder det normalt, at du har valgt den forkerte til din maskins arkitektur. Der er flere store arkitekturer i øjeblikket, men mere end sandsynligt har du forsøgt at starte dit system med x86_64-kode, når det har en 32-bit Intel- eller AMD-mikroprocessor indeni.

Metode 1: Rettelse af fejlen, der ikke kunne startes med en anden ISO

Du finder ud af, at disse fejl varierer forskelligt afhængigt af typen af ​​kerne, du bruger, men de starter normalt med en besked om, hvordan kernen kræver en bestemt processor. For eksempel kørte vi en test-ISO på 64-bit Kali Linux på en 32-bit netbook og modtog følgende fejlmeddelelse:

Denne kerne kræver en x86-64 CPU, men detekterede kun en i686 CPU.

I dette tilfælde henviser i686 til den traditionelle Intel-arkitektur. Hvis dette er tilfældet, skal du blot downloade den relevante kerne for at rette fejlen, der ikke kan starte. Kode skal skrives for at udføre på bestemte chips, og denne advarsel udskrives på skærmen med en smule beskyttelseskode designet til at køre på den type hardware, du arbejder med.

Gå tilbage til den download-side, du var på, mens du ledte efter den ISO, som du først downloadede på en maskine, som du kan starte fra. Hvis den maskine, du forsøgte at installere Linux på, stadig har et gyldigt operativsystem, skal du kunne starte fra det og downloade en ny ISO. Teoretisk kunne du endda bruge en maskine, der kørte et andet ikke-Linux-operativsystem, så længe det kunne skrive en ISO-fil.

Til vores test stak vi rundt på Kali Linux-webstedet og fandt ud af, at de tilbød en standard 32-bit ISO. Denne fil fungerer perfekt, hvis du får fejl, der kun nævner at detektere i686-hardware. Mens udtrykkene i686 og 32-bit faktisk ikke kan udskiftes, er de grundlæggende blevet brugt på denne måde, når de vælger ISO-filer, på grund af Intels dominans på markedet for pc'er.

Du kan finde ud af, at du har klager over andre typer hardware udover blot i686. ARM-processorer er almindelige i tablets og andet bærbart udstyr, og Kali Linux leverer ISO-filer til at starte disse, hvilket løser den ude af stand til at starte fejl. PPC-fejl kommer fra PowerPC-udstyr, hvilket er almindeligt på ældre Apple-hardware. Ubuntu og Debian har understøttet PPC ISO-filer. Debian har også ISO-filer, du kan bruge, hvis du havde nogen form for MIPS-udstyr. Gå over til Debian-installationspakken, download en af ​​disse ISO'er og skriv den til et microSDXC-kort eller en memory stick. Når du har genstartet, skal du vælge den startindstilling, der matcher den enhed, du skrev den nye ISO til, og du skulle være i stand til at starte GNU / Linux-installationsprogrammet.

Husk, at hvis du kører en virtuel maskine og har denne fejl, vil du muligvis bruge menuerne til at ændre den type processor, der emuleres. I stedet for at skifte til en anden type ISO kan du muligvis skifte dit virtuelle maskinsystem til en 64-bit processor.

Metode 2: Registrering af din CPU-hardware

Hvis du kan starte en eksisterende Linux-installation, men ikke ved, hvilken arkitektur den bruger, kan du nemt finde ud af det. Åbn et terminalvindue fra din installation, eller gå over til en af ​​de virtuelle konsoller, hvis din X Windows-installation ikke fungerer. Skriv fra bash-prompten bue eller uname -m for straks at finde ud af, hvilken slags processorarkitektur du arbejder med.

Vi kørte det indefra af en Lubuntu-installation på den samme testnetbook, som vi prøvede Kali Linux ISO-filen på, og den returnerede hurtigt i686 som et svar. Dette bekræfter, hvad vi vidste om maskinen, fordi den havde en standard 32-bit Intel-processor og skulle fungere fint med en ISO-billedfil designet til at fungere inden for denne arkitektur. Brug simpelthen dd til at skrive det på samme måde som du ville have brugt det til at skrive den originale ISO, du arbejdede med og genstarte.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found