Vejledninger

Fix: Disken har ikke nok plads til at erstatte dårlige klynger

Flere Windows-brugere har fået “Disk har ikke plads nok til at erstatte dårlige klynger” fejl, når du prøver at køre CHKDSK på et drev. De mest berørte brugere rapporterer, at de forsøgte at gentage denne procedure flere gange, men slutresultatet var altid det samme. Problemet er ikke eksklusivt for en bestemt Windows-version, da det findes på alle versioner inklusive Windows 7, Windows 8 og Windows 10.

Hvad forårsager problemet med "disken har ikke nok plads til at erstatte dårlige klynger"?

Først og fremmest skal du forstå, at det 'ledige' plads, som CHKDSK-værktøjet henviser til, er anderledes end almindelig diskplads. Hver harddisk har noget ekstra, ikke-allokeret plads, der vil blive brugt i de situationer, hvor dårlige sektorer skal udskiftes.

Hver sektor (på en given hardware) tildeles sit eget nummer. I slutningen af ​​drevet er der nogle ekstra sektorer, som ikke er nummererede. Disse ekstra sektorer bruges i de tilfælde, hvor en sektor går dårligt og skal udskiftes.

CHKDSK løser dårlige sektorer ved at fjerne nummeret fra den dårlige sektor og tildele det til en sektor uden et nummer. Hvis hjælpeprogrammet viser dig “disken har ikke nok plads til at erstatte dårlige klynger ”fejl, er det sandsynligvis fordi antallet af identificerede dårlige sektorer er større end antallet af ekstra sektorer.

Vi undersøgte dette særlige problem ved at se på forskellige brugerrapporter og de reparationsstrategier, som de brugte til at omgå denne særlige CHKDSK-fejl. Baseret på vores fund er der flere almindelige scenarier, der kan udløse denne særlige fejlmeddelelse i CHKDSK:

 • Fejlen var forårsaget af et nedbrud på en lille disk - Du støder muligvis på dette specifikke problem efter som et resultat af et kortdisknedbrud forårsaget af strømtab eller en uventet nedlukning af maskinen. Hvis det er tilfældet, venter tålmodigt, mens CHKDSK-scanningen er afsluttet, at resten af ​​dit drev er i orden.
 • Manglende harddisk - Flere svigtende sektorer er typisk et tegn på, at dit drev fejler. Hvis CHKDSK eller et lignende værktøj formår at finde nye dårlige sektorer konsekvent, er der stor chance for, at din harddisk bliver ubrugelig i den nærmeste fremtid. En sikkerhedskopi og en udskiftning af drev anbefales, hvis dette særlige scenario gælder.

Vigtig: Hårde drivere er designet på en sådan måde, at de aldrig skal løbe tør for ekstra sektorer i deres anbefalede levetid (~ 5). Hvis din hardware er betydeligt nyere, genererer noget tydeligt et stort antal dårlige sektorer på dit drev. I dette tilfælde anbefaler vi dig at oprette en sikkerhedskopi for at undgå datatab.

Hvis du i øjeblikket leder efter en måde, der giver dig mulighed for at komme til bunden af “Disk har ikke plads nok til at erstatte dårlige klynger” fejl, vil denne artikel give dig flere fejlfindingstrin. Nedenfor finder du en samling af metoder, som andre brugere i en lignende situation med succes har brugt til at løse dette særlige problem.

Metode 1: Vent til processen er færdig

Hvis du får "Disken har ikke plads nok til at erstatte dårlige klynger ”fejl, skynd dig ikke for at lukke CHKSKD og afbryde processen. Hjælpeprogrammet fortsætter med at forsøge at reparere drevet, så der er stadig en chance for, at problemet løses i slutningen af ​​denne scanning.

Husk dog, at processen vil tage et stykke tid (især hvis dine drev har mange sektorer, der skal udskiftes), så vær forberedt på at vente 4+ timer.

I tilfælde af at processen er afsluttet, og CHKDSK-værktøjet stadig ikke er i stand til at løse de dårlige sektorer, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 2: Brug af Victoria til at regenerere dårlige klynger

Med lidt held kan du måske finde ud af, at selvom CHKDSK ikke var i stand til at rette en del af din harddisk i dårlige sektorer, er resten af ​​drevet stadig pålidelig. Der er en pålidelig isolationsmetode, der gør det muligt for dig at oprette et partitionslayout på en sådan måde, at de dårlige sektorer ikke længere er en del af nogen partition.

Der er mange betalte softwareprodukter, der giver dig mulighed for at gøre dette, men vi vil bruge et gratis alternativ, der vil gøre jobbet lige så godt (med lidt mere konfiguration). Victoria er et freeware, der registrerer og retter dårlige sektorer fra din harddisk eller eksterne harddisk (traditionel eller SSD).

Sådan installeres og bruges Victoria til at regenerere og bruge dårlige klynger:

 1. Download arkivet med den nyeste version af Victoria. Du kan finde den i forskellige downloadmapper, men vi råder dig til at downloade en version ældre end 4.2. Her er nogle downloadlink:

  MajorGeeks

  Softpedia

  SoftFamous

 2. Når arkivet er downloadet, skal du bruge et hjælpeprogram som WinZip eller 7-Zip til at udtrække indholdet af det i en sammenkaldelig mappe.
 3. Højreklik på Victoria.exe, og vælg Kør som administrator for at sikre, at programmet har administratorrettigheder.
 4. Første ting først skal du vælge den harddisk, der forårsager “Disken har ikke plads nok til at erstatte dårlige klynger ”fejl ved at gå til Standard og vælge drevet fra det højre panel.
 5. Nej, gå over til fanen Smart og klik på Get SMART-knappen for at få en grundig analyse af, hvad der sker med dit drev. Nu er der to ting, vi skal se på, mens vi er her. Når analysen er afsluttet, skal du kontrollere Omfordelt sektorantal.Hvis antallet er højere end 10, det er klart, at fejlen ikke er falsk positiv, og at du faktisk har at gøre med dårlige sektorer. Kontroller også drevets tilstand (nær Bliv klog knap) - hvis status er GODT, chancerne er, at du vil være i stand til at løse problemet og fortsætte med at bruge HDD.

  Bemærk: Husk, at SMART-funktionen ikke fungerer med USB-drev.

 6. Gå over til Test fanen og klik på Scanning for at scanne begynde at scanne dit drev for eventuelle problemer. Som standard er værktøjet konfigureret til at dække hele drevet, men du kan justere Start LBA og SLUT LBA attributter til at fokusere søgningen, hvis du ved, hvor de dårlige sektorer er placeret.

  Bemærk: Du kan også bruge Hurtig scanning tilstand, men vi fraråder dig det, da det muligvis ikke genkender nogle dårlige sektorer.

 7. Når scanningen er i gang, skal du gå ned til menuen under skrivehastigheden og vælge Omskift skifte fra listen. Denne tilstand vil sikre, at programmet erstatter de dårlige sektorer med gode sektorer fra drevets reserverede område.
 8. Når scanningen er afsluttet, skal du lukke Victoria og køre en anden CHKDSK-scanning igen for at se, om problemet er løst. Hvis du stadig støder på det samme problem, skal du åbne Victoria gain, køre en anden scanning (som vist i trin 7), men denne gang skal du vælge Opdater. Dette reparerer alle sektorer, der er beskadiget på softwareniveau.
 9. Genstart din computer og se om“Disk har ikke plads nok til at erstatte dårlige klynger” fejl opstår stadig ved den næste CHKDSK-scanning.

Hvis du finder ud af, at metoden stadig forekommer, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 3: Sikkerhedskopier dit drev og udskift det svigtende drev

Hvis ovenstående metoder ikke tillod dig at løse fejlmeddelelsen, er det tydeligt, at din harddisk ikke fungerer. Hvis både CHKDSK-værktøjet og Victoria ikke har været i stand til at erstatte de dårlige sektorer med ekstra sektorer, er det klart, at du har et alarmerende stort antal korrupte sektorer.

Problemet med dette er, at du ikke rigtig kan forhindre en svigtende disk i at svigte. Antallet af dårlige sektorer vil fortsætte med at stige, indtil det til sidst spiser væk fra dine data.

Den bedste fremgangsmåde i dette tilfælde er at tage en sikkerhedskopi af dit drev så hurtigt som muligt og udskifte det svigtende drev med et nyt.

Det er nemt at oprette en sikkerhedskopi til dit svigtende drev, da der er mange værktøjer, der hjælper dig med at få arbejdet gjort. Vi har for nylig sendt en god artikel om den bedste kloningssoftware, der giver dig mulighed for at sikkerhedskopiere dine data. Tjek det ud (her).

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found