Vejledninger

Fix: Proceslinjen forsvandt på Windows 10

Proceslinjen er et meget nyttigt UI-element i Windows. Men mange brugere oplever et problem, hvor deres proceslinje mangler i Windows. Der er flere scenarier og indstillinger, der får proceslinjen til at forsvinde. Nogle brugere havde deres proceslinje til at fungere fint og indstillet til automatisk at skjule, da problemet begyndte at ske. For disse brugere gik deres proceslinje i skjult tilstand og dukkede aldrig op igen, selv efter at de svævede musen over den.

Andre brugere havde deres proceslinje indstillet til altid at vises, men pludselig var den væk, og intet får proceslinjen til at dukke op igen. Selvom det ikke var almindeligt, men nogle brugere oplevede kun dette problem med manglende proceslinje, når de bruger bestemte applikationer som Google Chrome i fuld tilstand. For dem fungerede proceslinjen fint, indtil de brugte fuldskærmstilstand, og proceslinjen dukkede aldrig op igen, selv efter at de var ude af fuldskærmstilstand.

Hvad får din proceslinje til at forsvinde?

Der er flere ting, der kan få din proceslinje til at forsvinde, men ingen af ​​dem er forårsaget af et problem eller en fejl i systemet. De fleste af disse er enten indstillingsproblemer eller utilsigtede klik. Så her er de ting, der kan få din proceslinje til at forsvinde.

 • Tilfældige klik eller størrelse: Den mest almindelige årsag til manglende proceslinje er utilsigtede klik eller tastetryk. Der er ikke nogen genvejstaster til din proceslinje, men der er taster som F11, der bringer din skærm til fuldskærmens tilstand, der ikke viser proceslinjen. Hvis du ved et uheld klikker på en af ​​disse nøgler, vil dette forårsage problemet. Dette problem kan også skyldes utilsigtet ændring af størrelse. Ikke mange brugere ved, at proceslinjen kan ændres. Dens størrelse kan ændres til 0, hvilket kan få folk til at tro, at proceslinjen er væk.
 • Explorer.exe eller Windows Stifinder: Windows Stifinder kan også forårsage dette problem, og det er faktisk en af ​​de mest almindelige årsager til dette problem. Selvom vi ikke er helt sikre på, hvorfor det forårsager problemet, men nogle gange får Windows Stifinder proceslinjen til at skjule eller forblive skjult. Du skal bare genstarte Explorer.exe eller Windows Stifinder fra task manager løser problemet.

Bemærk

 • Hvis du har problemer med at udføre de grundlæggende Windows-opgaver, kan du prøve at åbne proceslinjen via Windows-tasten. Windows-tasten åbner startmenuen. Så prøv at trykke på Windows-tasten en gang og kontrollere, om den åbner startmenuen eller ej. Hvis det åbner startmenuen, vil du sandsynligvis kunne se proceslinjen. ganske enkelt højreklik på proceslinjen og vælg Proceslinjeegenskaber. Du kan sluk det automatisk skjul mulighed på proceslinjen og forskellige andre indstillinger for at se, hvilken der fungerer bedst.
 • Klik på F11. F11-tasten bringer din visning til fuldskærmstilstand og skjuler alt andet, især proceslinjen. Proceslinjen vises ikke, så længe du er i denne tilstand. Så ved at klikke på F11 en gang til kommer du ud af denne fuldskærmstilstand.
 • Nogle gange er problemet simpelthen med indstillingerne. Du (eller en anden) har muligvis ved et uheld ændret indstillingerne på proceslinjen. Proceslinjen har en automatisk skjul-funktion. Hvis du ikke er fortrolig med denne funktion, og du ikke har prøvet at holde musen på bunden af ​​skærmen, så prøv det. Du kan ændre funktionen automatisk skjul ved at højreklik på proceslinjen > vælg proceslinjens egenskaber >slå automatisk skjul fra.

Metode 1: Genstart Explorer.exe

Genstart af explorer.exe-processen fra task manager ser ud til at løse problemet for de fleste brugere. Det er dog ikke en permanent løsning, du bliver nødt til at gentage processen hver gang din proceslinje forsvinder. Så husk det.

 1. Tryk og hold CTRL-, SHIFT- og Esc-tasterne samtidigt (CTRL + SKIFT + ESC). Dette åbner task manager
 2. Klik på Processer fanen (den skal allerede være valgt og åbnet), hvis den ikke allerede er åbnet.
 3. Find en proces, der hedder Explorer.exe. Højreklik og vælg Genstart.

Bemærk: Du kan muligvis se denne navngivne Windows Stifinder i en eller anden version af Windows. Så, Windows Stifinder og Explorer.exe er de samme processer.

Dit problem skal løses, når udforskeren genstartes.

Metode 2: Tilpas proceslinjen

Proceslinjen kan ændres. Du kan få fat i proceslinjen fra den øverste linje og trække op eller ned for at ændre dens størrelse. Det er ofte tilfældet, hvor brugere ved et uheld reducerede størrelsen på proceslinjen til kun 1 eller 0 linjer. I dette tilfælde skyldes problemet ikke en fejl eller en indstilling, men snarere på grund af en utilsigtet størrelse. Hvis du bare ændrer størrelsen på proceslinjen tilbage til sin oprindelige størrelse, løses problemet. Følg trinene nedenfor for at ændre størrelsen på proceslinjen.

 1. Luk alle applikationer og åbn skrivebordsskærmen. Dette er for at gøre skærmen klar og ikke klikke på åbne applikationer.
 2. Hold musen nederst på skærmen, hvor din proceslinje måske har skjult sig. Du skal være i stand til at bemærke, at din markør ændres til 2-sidet pilespids (ikonet, der vises, mens du ændrer størrelsen på vinduerne).
 3. Når du bemærker, at markøren ændres til størrelsesikonet, skal du venstreklikke og trække musen opad.

Dette skal bringe proceslinjen over 0 linjens højde, og du skal kunne se proceslinjen.

Bemærk: Hvis du ikke ønsker, at dette skal ske igen i fremtiden, Højreklik det proceslinjen og klik på indstillingen Lås proceslinjen. Dette skal låse proceslinjen på sin position, og det giver dig ikke mulighed for at ændre størrelse eller ændre proceslinjens position. Højreklik på din proceslinje igen, og nu skal du kunne se et afkrydsningsfelt ud for indstillingen Lås proceslinje. Dette indikerer, at proceslinjen er låst. Hvis du har brug for at ændre placeringen eller størrelsen på din proceslinje, skal du blot gentage disse trin, og det skal låse proceslinjen op.