Vejledninger

Sådan løses “Realtek PCIe GBE Family Controller adapter oplever driver - eller hardware-relaterede problemer”

Det Realtek PCIe GBE Family Controller er driveren til LAN-hardware på dit bundkort. Hvis du får denne fejlmeddelelse, er det en af ​​to muligheder. Den ene, der er en konflikt med driverne, og to, du er integreret LAN-kort på bundkortet er død.

Denne fejlmeddelelse kan komme op i situationer, hvor du ikke har noget internet, og at prøve at gøre noget vil resultere i det. Det irriterer mange brugere, og det vises med forskellige versioner af Windows.

Der er en stor chance for, at dette er et softwareproblem, og som sådan kan det løses på en forholdsvis nem måde. Alt du skal gøre er at følge metoderne beskrevet nedenfor, og du får din internetforbindelse tilbage på ingen tid.

Metode 1: Brug et systemgendannelsespunkt

At have et systemgendannelsespunkt fra et tidspunkt, hvor du ved, at alt fungerede godt, er en god ting at have, da det kan redde dig fra mange problemer i en situation som denne. Hvis du har en, skal du følge trinene for at vende tilbage til den.

  1. Hold Windows-nøgle og Tryk på R. Typerstrui.exeog klik Okay
  2. Klik på Næste, vælg et gendannelsespunkt fra en dato, hvor du ved, at alt fungerede, og udfør guiden. Din computer skal være tilbage som før fejlen.

Metode 2: Installer driveren manuelt

Hvis du ikke har et systemgendannelsespunkt eller hellere vil undgå denne metode, kan du altid prøve at installere driverne til LAN-controlleren manuelt. Før du starter, skal du downloade driverne til din indbyggede netværksadapter fra din bærbare computer / bundkort producentens websted.

  1. Hold Windows-nøgle og Tryk på R. Type devmgmt.msc og klik Okay
  2. Udvid på listen over enheder Netværkskort og find den Realtek PCIe GBE Family Controller.
  3. Højreklik det, og vælg Opdater driversoftware.
  4. Vælg brugervejledning tilstand, som giver dig mulighed for at vælge dine egne drivere og pege den mod den rigtige driver, du downloadede tidligere.
  5. Lad det installere, genstart din enhed til sidst, og alt skal fungere godt.

BEMÆRK: Hvis dette ikke fungerer, før du opdaterer driverne, skal du prøve at fjern batteriet på bundkortet i et minut, og sæt det derefter tilbage. Dette nulstiller BIOS og hjælper, hvis Windows sidder fast på den gamle driver, og giver dig mulighed for at installere den nye.

Metode 3: Få en PCIe-netværksadapter

Hvis de tidligere metoder med en chance ikke fungerede, kan det betyde, at din netværksadapter er død. Desværre er den eneste måde at løse dette på køb en ny. Heldigvis på den anden side er PCIe-netværkskort adaptere billige i dag, alt hvad du skal gøre er at finde en, der passer til dine behov med hensyn til hastighed og kompatibilitet med bundkortet, og du er god at gå, men dette vil kræve nogle avancerede færdigheder til at udskifte adapteren, så du kan også få en USB Wifi-adapter og oprette forbindelse via trådløs, hvis din router understøtter.

I slutningen af ​​dagen, uanset om dette er et software- eller hardwareproblem, vil opløsningen enten være gratis eller koste en meget lille sum penge, hvis du skal købe en ny netværksadapter. Uanset hvad det kommer til at være, vil de ovennævnte metoder hjælpe dig med at finde årsagen til dit problem og også løse det.