Vejledninger

Fix: Ukendte og underlige enheder, der vises på netværket

Wi-Fi-beskyttelse er et vigtigt krav, hvis du vil undgå at blive hacket, miste data og dele din Wi-Fi med uautoriserede brugere. Af disse grunde skal du altid ændre din Wi-Fi-adgangskode regelmæssigt. Der har været bekymring på onlinefora om useriøse enheder, for det meste telefoner, der vises på netværkssiden i File Manager. Højreklik og visning af egenskaberne for sådanne enheder viser nogle få detaljer, især MAC-adressen og producenten, men ikke IP-adressen. Disse enheder er dog ikke synlige på routelisten. Denne artikel vil besvare spørgsmålet om, hvorfor disse enheder vises, og hvordan man kan slippe af med dem.

Først og fremmest skal du vide, at dette ikke er et sikkerhedsproblem. Telefoner og nogle andre Wi-Fi-enheder, men især telefoner, scanner kontinuerligt efter tilgængelige netværk, selv når de er forbundet til et, for at prøve at finde et bedre. På grund af dette scannes dit Wi-Fi-netværk kontinuerligt intermitterende af disse enheder, og dit Wi-Fi-netværk anerkender naturligvis, at det er tilgængeligt. Dette vil endda ske, hvis dit netværk er skjult. Sådan kan en telefon (eller enhver anden Wi-Fi-enhed for den sags skyld) endda begynde at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk.

Årsager til, at du ser mærkelige enheder på dit netværk

Hvis du ser mærkelige enheder i din netværksadministrator, er det sandsynligt, at dit Wi-Fi er beskyttet ved hjælp af en WPA-protokol (Wi-Fi Protected Access). Fordi WPA2 ikke beskytter de fysiske lag og MAC-lag (trods alt har alle, selv den trådløse netværksejer, brug for et minimumsniveau af trådløs adgang for at komme ind på netværket), de falske mobiltelefoner forsøgte en slags 'meningsfuld' adgang forsøg på at oprette forbindelse til dit Wi-Fi, derfor vil du se i Windows-netværksadministratoren.

For at få en tilgængelig Wi-Fi-liste sender telefonen / enheden en 'pakke' med data, der anmoder om enhedsoplysninger, som andre Wi-Fi-enheder og routere genkender og reagerer på med de relevante oplysninger, i tilfælde af en router til eksempel, dets SSID (Wi-Fi-netværksnavnet) og den type sikkerhedsudfordring, der er nødvendig, hvis enheden ønsker at deltage. Den første afsendelse af oplysningerne inkluderer næsten altid dens MAC-adresse, som normalt tildeles en producent. Dette forsøg er alt, hvad der kræves for mobiltelefonen eller den trådløse enhed for at vise sin ejer, at der er SSID 'xyz' tilgængelig, men det er sikret. Det ser ud til, at de falske enheder kun laver et delvist håndtryk til netværket, når du modtager Producent, Model, Modelnummer, MAC-adresse. IP-adresse udføres ikke, da håndtrykket ikke er afsluttet, så det opnår ikke netværksstatus. Hvis enheden har en IP-adresse, er den tilsluttet din Wi-Fi med succes.

Windows Connect nu på Windows 10 og 8 går og gør noget yderligere arbejde. Når du klikker på netværket i din 'File Explorer', sender Windows Connect Now en 'pakke / fyr' for ikke kun at få en liste over den aktuelle tilsluttede enheder til dit netværk, men også potentielle andre enheder der svarer tilbage på sin anmodning via Wi-Fi. Af denne grund vil du se de falske enheder, selvom din Wi-Fi er skjult. Det læser også de logfiler, du normalt ikke kan se dig selv fra en router for at se, hvad der inden for en vis tid har sendt en af ​​disse pakker ud, for at prøve at give dig den fuldt tilgængelige liste over alle mulige enheder, du kan oprette forbindelse til, hvis du og den enhed har begge den rette myndighed til at gøre det. Dette er grunden til det du kan ikke se disse enheder ved at få adgang til din routeliste fra dens indstillinger og forbindelser.

Sådan slipper du for useriøse enheder på dit netværk. Denne metode fungerer i Windows 7, 8 og 10.

Metode 1: Deaktiver Windows Connect Now-tjenesten

Når Windows Connect nu er slukket / deaktiveret, kan du kun se de faktiske enheder, der i øjeblikket er på dit netværk. I denne henseende er WCN ikke nødvendigt som en funktion, så det gør slet ikke ondt at have det deaktiveret; det gør det dog praktisk, når du vil oprette forbindelse til en tablet eller anden Wi-Fi-enhed, der virkelig er på dit netværk.

 1. Trykke Vindue / Start-tast + R for at åbne Kør
 2. Skriv 'kontrol admintools ' og tryk enter for at åbne administrative værktøjer
 3. Dobbeltklik på tjenester genvej for at åbne servicevinduet
 4. Lede efter windows forbinder nu højreklik på det, gå til Ejendomme
 5. I Generel fane, vælg ‘handicappetFra starttypeindstillingerne.
 6. Klik på under servicestatus hold op
 7. Klik på ansøge, det OKAY.

Du kan ikke længere se potentielle enheder. Deaktivering af tjenesten forhindrer den i at genstarte automatisk, når du genstarter din computer.

Metode 2: Deaktiver WPS (Wi-Fi Protected Setup) på din router

WPS sender oplysningerne til Windows Connect Now. Hvis du har mere end en computer på netværket, vil deaktivering af WPS på din router løse dette problem for alle pc'er. WPA2-Personal alene, også kendt som WPA2-PSK - "PSK" står for "pre-shared key" er sikker nok. WPS giver dig mulighed for at bruge en lettere måde at oprette forbindelse i stedet for at indtaste din Wi-Fi-adgangssætning. Enheder kan derfor dvæle og vente på den nemme forbindelse, f.eks. ved at trykke på en knap på routeren. Det siges, at deaktivering af WPS vil endda gøre din Wi-Fi mere sikker. Sådan deaktiveres WPS:

 1. Åbn en browser
 2. Indtast WAN IP-adressen på din router eller LAN IP-adresse (hvis den er tilsluttet via et kabel) til URL-adresselinjen, og tryk på Enter for at åbne (Du skal muligvis kontrollere vejledningen til din router for værdierne, men de fleste producenter bruger LAN IP-adresse 192.168.0.1 eller 192.168.1.1). Hvis dette ikke virker for dig, skal du se standard gateway-IP fra din netværksstatus og bruge den til at få adgang til routeren.
 3. Indtast adgangskode for at få adgang til din router
 4. Du finder sandsynligvis denne mulighed under Wi-Fi-beskyttet opsætning eller WPS i sin webbaserede konfigurationsgrænseflade. Forskellige routere har forskellige grænseflader.
 5. DeaktiverWPS og gem ændringer.

Nogle routere har ikke mulighed for at deaktivere WPS, mens andre mangler denne funktion (de er sandsynligvis mere sikre og vil ikke frembringe slyngelagtige enheder på din computer).

WPS er en frygtelig risikabel funktion at have til fordel for lettere forbindelse til dit Wi-Fi. Du skal altid bruge WPA2 som kryptering af dit Wi-Fi-netværk. WPA erstattede den forældede WEP (Wired Equivalent Privacy), så undgå at bruge WEP. Husk også at ændre din Wi-Fi-adgangskode regelmæssigt for at låse uautoriserede brugere ud (fordi deling af din adgangskode med en gæst kan sprede den til andre mennesker).

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found