Vejledninger

Fix: Windows kan ikke finde en passende printerdriver

Fejlen “Windows kan ikke finde en passende printerdriver”opstår normalt, når brugerne forsøger at installere en trådløs / kablet printer for første gang, eller de prøver at dele den over et lokalt netværk. Som det viser sig, er dette særlige problem ret almindeligt, når man prøver at dele en printer mellem to eller flere computere, der har forskellige Windows-bitversioner (x86 vs x64 eller omvendt).

Bemærk: Denne fejl kan ledsages af mange forskellige fejlkoder.

Hvis du i øjeblikket kæmper med dette problem, har vi et par potentielle rettelser, der måske bare løser problemet. Nedenfor har du en samling trin, der med succes har hjulpet nogle brugere med at løse problemet. Vi begynder med at sikre dig, at du bruger den rigtige printerdriver, og derefter ændre gæstepc'ernes delingstilladelser (om nødvendigt). Endelig vil vi dele printeren over et lokalt netværk - dette sidste trin har en forskel i procedure afhængigt af værtsens Windows-arkitekturversion. Følg hvert trin for at få de bedste resultater.

Bemærk: Denne artikel er skræddersyet til at hjælpe dem, der ønsker at dele en printer fra en værtscomputer til andre computere, der er forbundet til det samme lokale netværk. Hvis du får denne fejl, når du installerer din printer for første gang på en computer, skal du følge Trin3 løser ikke dit problem. Hvis de to første metoder ikke er nyttige, skal du fortsætte fejlfinding med de andre detaljerede artikler om printerinstallation (0x00000057, 0x000003eb og printerdriverpakken kan ikke installeres).

Trin 1: Installation af den nyeste printerdriver

Windows Update (WU) er ikke så effektiv, når den skal downloade den nyeste tilgængelige driverversion. Fejlen“Windows kan ikke finde en passende printerdriver”kan undertiden vises, fordi den printerdriver, der aktuelt er installeret, ikke er kompatibel med din Windows-version, eller den simpelthen er forældet. Dette skaber kompatibilitetsproblemer langs linjen, hvis du nogensinde prøver at dele printeren over et netværk.

Følg trinene nedenfor for at afinstallere din nuværende printer (hvis du har en) driver fra Enhed og printere og download den nyeste version fra producentens websted:

Bemærk: Langt de fleste printere vises ikke i Enhedshåndtering, så prøv ikke at afinstallere driveren derfra. Hvis du ikke installerede en driver til din printer, skal du springe afinstallationsdelen over og starte denne metode lige med trin 3.

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne et Run-vindue. Skriv “kontrol / navn Microsoft.DevicesAndPrinters”Og ramte Gå ind at åbne Enhed og printere.

 2. Når du er der, skal du blot højreklikke på din driver og vælge Fjern enheden (under Printere)Først når driveren er afinstalleret, skal du gå til nedenstående trin.
 3. Gå til producentens websted, og download den nyeste driverversion, der er relateret til din Windows-version.

  Bemærk: Bare rolig for meget, hvis det ikke lykkes dig at finde en driverversion, der er skræddersyet til din Windows-version. Du skal blot downloade den nyeste version og henvise til den næste Bemærk afsnit for instruktioner.

 4. Installer driveren fra den installationspakke, du lige har downloadet, og genstart din pc.

  Bemærk: Hvis din printer er ret gammel, er chancerne for, at du modtager "Driver er ikke kompatibel med din Windows-version”Eller noget lignende, når du prøver at åbne installationspakkerne. Hvis dette sker, skal du højreklikke på den eksekverbare fil, gå til Kompatibilitet, afkrydsningsfeltet ud for Kør dette program i kompatibilitetstilstandog vælg en ældre Windows-version (helst en kompatibel version nævnt i driverens beskrivelse). Husk, at dette ikke garanteres at fungere med alle printere.

Når du er sikker på, at du har den nyeste printerversion, skal du gå til Trin 2.

Trin 2: Foretag de nødvendige ændringer af delingstilladelser

Nu hvor vi har fjernet muligheden for en defekt driver, skal vi se, om du har de nødvendige delingstilladelser. En af de mest almindelige synder, der vil udløse“Windows kan ikke finde en passende printerdriver”fejl er, når din printer ikke deles korrekt på det lokale netværk. Hvis du får fejlmeddelelsen, mens du konfigurerer din printer, der skal deles i din lokale netværksforbindelse, hjælper nedenstående trin.

For at sikre, at fejlen ikke opstår på grund af en teknisk egenskab, skal vi foretage nogle obligatoriske ændringer af delingstilladelser på den computer, der er vært for printeren. Når vi er kommet i gang, bliver vi nødt til at aktivere det netværk opdagelse og tænd deling af filer og printere. Her er en hurtig guide gennem det hele:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne et Run-vindue. Skriv “kontrol / navn Microsoft.DevicesAndPrinters”Og ramte Gå ind at åbne Enhed og printere.

 2. Højreklik på din printer, og vælg Egenskaber (Printeregenskaber).
 3. I Printereegenskaber, naviger til Deling fanen og klik på Skift delingsindstillinger. Marker derefter afkrydsningsfeltet ud for Del denne printer og give den et antydende navn (helst kort). Hit ansøge for at bekræfte ændringerne og lukke printerensEjendomme vindue.

 4. Trykke Windows-tast + R igen for at åbne et andet Kør-vindue. Skriv eller indsæt “kontrol / navn Microsoft.NetworkAndSharingCenter”I boksen Kør og ramte Gå ind at åbne Netværks-og delingscenter.

 5. I Netværks-og delingscenter, Klik på Skift avancerede delingsindstillinger.

 6. I Avancerede delingsindstillinger,aktivere Slå netværksopdagelse til og sørg for, at feltet ud for Aktivér automatisk opsætning af netværksforbundne enheder er kontrolleret. Rul derefter ned til Deling af filer og printere og aktivere Tænd fil- og printerdeling. Endelig skal du sørge for at gemme ændringerne ved at klikke på Gem ændringer knap.

Bemærk: Hvis du prøver at dele printeren på et lokalt netværk, skal du gentage dette trin på enhver computer, der skal have adgang til printeren.

Nu hvor du har konfigureret delingstilladelserne korrekt, skal du kontrollere, om problemet er løst. Hvis du stadig forhindres i at installere det med det samme ” “Windows kan ikke finde en passende printerdriver”fejl, gå ned til Trin 3.

Trin 3: Deling af printeren over et lokalt netværk

Når du har fulgt de første to trin, skal du genstarte din computer, tage stikket ud af printeren og se om du stadig er mødt af“Windows kan ikke finde en passende printerdriver”fejl, når du prøver at dele en printer. Hvis det stadig vises, skal du fortsætte med nedenstående instruktioner.

Deling af en netværksprinter, der hostes af en 32-bit computer med andre 32-bit computere, er ret let. Det samme gælder for to eller flere 64-bit computere. For at gøre dette skal du genskabe følgende procedure på de computere, der nyder godt af den delte printer - Åbn en Run-kommando (Windows-tast + R), skriv “kontrol / navn Microsoft.DevicesAndPrinters ”og ramte Gå ind at åbne Enheder og printere.

Når du er der, skal du blot klikke på Tilføj en printer> Tilføj en netværksprinter og følg vejledningen på skærmen for at gøre printeren tilgængelig på gæstecomputeren. Når installationen er afsluttet, skal printeren blive tilgængelig til gæstepc'en.

Men på trods af denne tilsyneladende enkelhed er deling af en printer hostet af en 32-bit pc med en anden eller flere 64-bit pc kontraintuitiv. Det samme gælder for 64-bit vært delt med 32-bit PC / s. Som du kan forestille dig, vil brugen af ​​ovenstående metode ikke fungere. Hvis du er i en situation som denne, skal du følge nedenstående trin for at hente og bruge navnet på din værtscomputer og navnet på din printer:

Bemærk: De første 5 trin i denne metode udføres på den computer, der fungerer som printerens vært.

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne et Run-vindue. Skriv “sysdm.cpl”Og ramte Gå ind at åbne Systemegenskaber.

 2. I Systemegenskaber, gå til Computernavn fanen og klik på Skift (skift navn) knap. Skriv nu ned eller kopier din Computernavnog luk Systemegenskaber vindue.

 3. Trykke Windows-tast + R for at åbne et Run-vindue. Skriv derefter “kontrol / navn Microsoft.DevicesAndPrinters”Og ramte Gå ind at åbne Enhed og printere.

 4. I Enheder og printere vindue, skal du højreklikke på din printer og vælge Ejendomme.Gå derefter til fanen Deling, og skriv ned eller kopier printerens navn ved siden af Del navn.

  Bemærk: Når du har hentet både pc'en og printerens navn, skal du flytte til den computer, der er i den modtagende ende.

 5. Trykke Windows-tast + R for at åbne et Run-vindue. Skriv “kontrol / navn Microsoft.DevicesAndPrinters”Og ramte Gå ind at åbne Enhed og printere.

 6. I Enheder og printere,Klik på Tilføj en printer, og klik derefter på Tilføj en lokal printer.
 7. Når du bliver bedt om at vælge en printerport, skal du klikke på Opret en ny port og vælg Lokal havn som Porttype. Så slå Næste at gå videre.

 8. Når du bliver bedt om at finde en printer efter navn eller TCP / IP-adresse, skal du vælge at Vælg en delt printer efter navn. Indtast derefter de korrekte navne i feltet nedenfor - syntaksen skal se sådan ud: \ Computernavn \ printernavn.Brug de navne, som vi tidligere hentede, mens du var opmærksomme, for at bruge det korrekte format og hit Okay.

 9. Efter et par korte øjeblikke vil du blive præsenteret for en ny Tilføj ny hardwareproces. Følg de næste vejledninger på skærmen for at fuldføre din printerinstallation på den anden computer.

  Bemærk: Hvis du har flere computere, der bruger printeren, skal du gentage trin 5 til 9 på hver af dem.