Vejledninger

Sådan løses medietaster, der ikke fungerer på Windows 10

Medietaster på dine tastaturer er specialtaster, der giver dig mulighed for at styre medier på dit system. En almindelig brug af disse medietaster er at afspille / stoppe mediet fra dit tastatur. Disse mediataster giver brugerne mulighed for at interagere og kontrollere mediefiler, som sange, på en meget nem måde. Men undertiden holder medie tasterne op med at virke. Dette kan ske tilfældigt eller efter en Windows-opdatering. Tasterne på dit tastatur vil sandsynligvis være fine.

Du kan dog muligvis ikke bruge dem på dit system eller på specifikke applikationer som Spotify-appen. Hver gang du trykker på medietasten, vil intet ændre eller ske. Din applikation reagerer ikke på dine medienøgler. Dette problem er heller ikke specifikt for et bestemt tastaturmærke. Dette problem kan opstå med ethvert producentens tastatur, fordi det ikke er relateret til hardwaren.

Hvad får medietasterne til at stoppe med at arbejde

De mest sandsynlige årsager til dette problem er

 • Windows-indbyggede applikationer (eller andre tredjepartsapplikationer), der tager kontrol over adgangen til medienøgler. Med andre ord bliver visse applikationer standardapplikationer til din medianøglebrug.
 • Indstillingen Desktop-overlay aktiveres i visse applikationer.
 • Google Play Musik-udvidelse

Metode 1: Skift standardprogram

Ændring af standardprogrammet til det program, som du prøver at bruge medietaster med, løser normalt problemet. Her er de trin, du skal tage for at gøre den målrettede applikation til din standardapplikation

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type kontrolpanel og tryk på Gå ind

 1. Klik på Programmer

 1. Vælg Standardprogrammer

 1. Klik på Vælg programindstillinger og computeradgang

 1. Vælg nu din ansøgning til programtypen. For eksempel, hvis du har problemer med iTunes til Windows, skal du klikke på Musik og vælge iTunes fra listen. Dette gør iTunes som standardprogram

Når du er færdig, skal du være god at gå.

Metode 2: Deaktiver Google Play Musik

Bemærk: Selvom denne metode viser trinene til deaktivering eller ændring af indstillingerne for Google Play Musik, kan dette problem skyldes anden musikrelateret udvidelse som Plex. Så trinene til deaktivering eller ændring af udvidelsesindstillinger vil være ens for andre udvidelser. Hvis du har andre musik / medierelaterede udvidelser, skal du bruge denne løsning.

Hvis du har Google Play Music-udvidelsen installeret i Google Chrome, kan det være skylden bag dette. Mange brugere løste problemet ved blot at deaktivere Google Play Music-udvidelsen eller ændre indstillingerne, så medietasterne også fungerer med andre apps. Begge fremgangsmåder er angivet nedenfor. Først vil vi forsøge at løse problemet ved at ændre nogle indstillinger i Google Chrome, så du ikke behøver at deaktivere Google Play Music-udvidelsen.

 1. Åben Google Chrome
 2. Klik på 3 prikker øverst til højre i browseren
 3. Vælg Flere værktøjer og klik Udvidelser

 1. Klik på 3 søjler øverst til venstre på udvidelsessiden

 1. Vælg tastaturgenveje

 1. Find sektionen Google Play Musik, så kan du se en rullemenu med Global valgt. Denne rullemenu skal være foran indstillingerne for medietaster som afspil / stop. Vælg blot I Chrome fra rullemenuen.

Når du er færdig, skal du være god at gå. Men hvis dette ikke løser problemet, kan du deaktivere Google Play Music-udvidelsen fuldstændigt. Her er de trin, du skal tage for at deaktivere udvidelsen Google Play Musik

 1. Åben Google Chrome
 2. Klik på 3 prikker øverst til højre i browseren
 3. Vælg Flere værktøjer og klik Udvidelser
 4. Du skal kunne se alle dine installerede udvidelser. Skift blot skyderen til sluk det Google Play Musik-udvidelse.

Når det er gjort, skal du kontrollere, om dette løste problemet eller ej.

Metode 3: Deaktiver Desktop Overlay, når du bruger Media Keys-funktionen

Bemærk: Dette gælder for folk, der oplever dette problem med Spotify-appen.

Der er en indstilling, der hedder Desktop Overlay, når du bruger medietaster i Spotify-applikationen. Deaktivering af denne indstilling har løst problemet for de fleste Spotify-brugere. Følg trinene nedenfor for at ændre disse indstillinger.

 1. Åbn Spotify-app
 2. Klik på Muligheder (eller Indstillinger)

 3. Fjern markeringen indstillingen Desktop-overlay, når du bruger medietaster

Dette skal løse problemet, og dine medienøgler skal begynde at arbejde på Spotify-appen nu.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found