Vejledninger

Fix: dplay.dll mangler fejl

Når du lancerer gamle spil som Doom eller Masters of Orion 2 på nyere operativsystemer som Windows 7, kan du støde på manglende .dll-filfejl som den, vi vil være fokuseret på i denne artikel - dplay.dll. En af de fejl, du kan få, er “DPLAY.dll mangler på din computer. Prøv at geninstallere programmet for at løse dette problem ”.

Operativsystems inkompatibilitet er en grund til, at disse applikationer og spil muligvis ser dplay.dll som manglende, selvom det muligvis findes på systemet. I andre tilfælde kommer denne fejl op, fordi dplay.dll bare ikke eksisterer og bliver nødt til at gøres tilgængelig for spillet at bruge.

I denne artikel løser vi denne fejl ved at installere det gamle spil med inkompatibilitetstilstand, geninstallere spillet for at gøre den manglende .dll-fil tilgængelig og kopiere dplay.dll til den rigtige placering.

Metode 1: Installation i kompatibilitetstilstand

Windows-kompatibilitetstilstand skaber miljøet for, at gamle spil eller applikationer understøttet af gamle systemer kan køre på nye. Inden du installerer et spil i denne tilstand, skal du kende operativsystemet, du kører og den OS-version, som spillet understøtter. Da meget gamle spil understøtter op til Windows XP, antager vi, at du bruger Windows 7 eller nyere.

 1. Højreklik på installationsprogrammet for spillet, og klikEjendomme
 2. Vælg Kompatibilitet under "Kompatibilitetstilstand" skal du markere "Kør dette program i kompatibilitetstilstand for:
 3. Vælg "Windows XP (Service Pack 2)" eller "Windows Vista (Service Pack 1)" fra rullelisten. Det er bedre at kontrollere, hvilket operativsystem spillet understøtter, og vælg tilstanden i overensstemmelse hermed.
 4. Marker "Kør dette program som administrator" under "Indstillinger (applikation)" eller "Privilegieniveau".
 5. Klik på Okay.
 6. Installer softwaren, og genstart computeren.
 7. Start det spil eller det program, du har installeret, og se efter dets funktionalitet.

Metode 2: Kopiering af dplay.dll

Du kan kopiere dplay.dll til System32-mappen og prøve at starte spillet igen. Normalt findes dplay som “dplayx.dll” og i mappen SysWOW64 eller System32. Du skal først søge efter denne dll-fil, før du fortsætter med at downloade og kopiere en anden dplay.dll-fil, det vil sige hvis dplayx.dll ikke findes på dit system.

 1. Åbn Windows Stifinder, og skriv “% windir% \ SysWOW64”I placeringslinjen. Hvis du bruger et 32-bit system, skal du skrive “% windir% \ System32”.
 2. Skriv “i søgefeltetdxplay.dll”. Du finder søgeresultatet som vist på skærmbilledet. I mit tilfælde eksisterer det kun i SysWOW64 og ikke System32.
 3. Højreklik på “Dplayx.dll” og kopier det. Skriv “% windir% \ System32”I placeringslinjen og naviger derhen. Højreklik i System32-mappen, og vælg sæt ind. Omdøb nu “dplayx.dl" til "dplay.dll”. Hvis dplayx.dll allerede findes i denne mappe, skal du oprette en anden kopi og omdøbe den til dplay.dll. Du bliver muligvis nødt til at tildele disse driftsadministratorrettigheder.
 4. Prøv at starte applikationen igen for at se, om den fungerer.

Alternativt kan du:

 1. Download dplay.dll fra her.
 2. Åbn Explorer, skriv “% windir% \ System32”Og tryk Enter.
 3. Kopier dplay.dll til denne placering.

Metode 3: Geninstallation af spillet

Hvis dit problem bare er et understøttet spil, der ikke kører på dit system, skal du muligvis installere spillet. Du behøver ikke at afinstallere det eksisterende spil for at fuldføre denne proces.

 1. Grib opsætningen af ​​det spil, du vil geninstallere.
 2. Start installationsprogrammet, og gennemgå geninstallationsprocessen.
 3. Genstart din pc og start spillet for at kontrollere, om der er fejl.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found