Vejledninger

Fix: Et problem forhindrer fejlfindingsprogrammet i at starte på Windows 10

Dette problem er et almindeligt problem, der opstår i Windows. Det dukker op, når du prøver at køre den indbyggede fejlfindingsfunktion i Windows for at løse problemer, eller når du prøver at køre Microsofts officielle Fix It-værktøjer, du downloadede fra deres websted. Så snart du kører fejlfinderen, modtager du ovennævnte fejlmeddelelse.

Det kan løses på adskillige måder i betragtning af, at selve fejlen ikke er så selvforklarende. Der er forskellige metoder, du kan bruge til at rette det, og vi har besluttet at liste dem alle nedenfor.

Sådan løses 'Et problem forhindrer fejlfindingsprogrammet i at starte'

 • Løsning 1: Brug SFC Scan
 • Løsning 2: Kontroller, om standardstien til midlertidig mappe er blevet ændret
 • Løsning 3: Start den kryptografiske tjeneste
 • Løsning 4: Udfør en systemgendannelse

Løsning 1: Brug SFC Scan

Selvom SFC-scanningen næppe løser reelle problemer (alligevel anbefaler Microsoft-personale det hele tiden), ser det denne gang ud til, at problemet kan løses via dette indbyggede Windows-værktøj.

Brug værktøjet SFC.exe (System File Checker), som du får adgang til via den administrative kommandoprompt. Værktøjet scanner dine Windows-systemfiler for ødelagte eller manglende filer, og det er i stand til at rette eller erstatte filerne med det samme.

Dette kan være ret nyttigt, hvis du har brug for disse filer til fejlfindingsprocessen, da denne fejl vises, hvis der er et problem med en af ​​dine systemfiler, der bruges til at køre fejlfinding.

Hvis du vil se nærmere på detaljerede instruktioner om, hvordan du bruger dette værktøj, skal du se vores artikel om emnet: Sådan: Kør SFC Scan i Windows 10.

Løsning 2: Kontroller, om standardstien til midlertidig mappe er blevet ændret

Nogle brugere har brugt andre fejlfindingsmetoder og råd, der er foreslået af onlinebrugere, til at ændre standardstien til Temp-mappen til en anden placering. Det ser ud til, at Windows ikke kan lide dette, og det rapporterer denne fejl, når du prøver at køre en fejlfinding. Temp-mappen er vært for forskellige vigtige, men midlertidige filer, der bruges af forskellige tjenester, så det er vigtigt at returnere den til sin plads.

 1. Højreklik på Denne computer / Denne pc afhængigt af dit Windows-operativsystem, og vælg indstillingen Egenskaber. Find derefter knappen Avancerede systemindstillinger i højre rude i vinduet Egenskaber, klik på den og naviger til fanen Avanceret.

 1. Nederst til højre på fanen Avanceret kan du se indstillingen Miljøvariabler, så klik på den, og du vil kunne se en liste over alle systemvariabler under afsnittet Systemvariabler.
 2. Rul ned, indtil du finder både TEMP- og TMP-variablerne. Værdien af ​​begge disse variabler skal indstilles til “C: \ WINDOWS \ TEMP”. Hvis det er indstillet til noget andet, skal du vælge det og klikke på knappen Rediger.

 1. Under variabelværdien skal du sørge for at indtaste “% SystemRoot% \ TEMP”, da dette fungerer, selvom du omdøber navnet på dit drev, eller hvis du skifter til en ny version af Windows. Anvend ændringerne, genstart computeren, og kontroller, om fejlfinding fungerer som den skal.

Løsning 3: Start den kryptografiske tjeneste

En anden stor skyld i denne fejl er en ødelagt kryptografisk tjeneste, som enten blev stoppet af en anden applikation eller af en fejl i Windows. Uanset hvad skal tjenesten startes for at slippe af med den fejlmeddelelse, du i øjeblikket har at gøre med. Processen er ret enkel, og det har hjulpet mange brugere med at slippe af med problemet. Held og lykke!

 1. Åbn dialogboksen Kør ved hjælp af Windows-tast + R-tastekombination på dit tastatur. Skriv “services.msc” i feltet uden anførselstegn, og klik på OK for at åbne Services.

 1. Find kryptografisk tjeneste på listen over tjenester, højreklik på den, og vælg Egenskaber i den genvejsmenu, der vises.
 2. Hvis tjenesten startes (du kan kontrollere det lige ved siden af ​​servicestatusmeddelelsen), skal du straks se den ved at klikke på Stop-knappen midt i vinduet. Hvis det stoppes, skal du lade det være (det er naturligvis).

 1. Sørg for, at indstillingen under menuen Starttype i Credential Manager-tjenestens egenskaber er indstillet til Automatisk, før du fortsætter med instruktionerne. Bekræft eventuelle dialogbokse, der vises, når du indstiller starttypen. Klik på Start-knappen i midten af ​​vinduet, inden du afslutter.

Du får muligvis følgende fejlmeddelelse, når du klikker på Start:

“Windows kunne ikke starte den kryptografiske tjeneste på den lokale computer. Fejl 1079: Den konto, der er angivet for denne tjeneste, adskiller sig fra den konto, der er angivet for andre tjenester, der kører i samme proces. ”

Hvis dette sker, skal du følge instruktionerne nedenfor for at rette det.

 1. Følg trin 1-3 fra instruktionerne ovenfor for at åbne Cryptographic Services egenskaber. Naviger til fanen Log på, og klik på knappen Gennemse ...

 1. Indtast din kontos navn under feltet "Indtast objektnavnet, der skal vælges", klik på Kontroller navne, og vent på, at navnet bliver genkendt.
 2. Klik på OK, når du er færdig, og indtast adgangskoden i feltet Adgangskode, når du bliver bedt om det, hvis du har konfigureret en adgangskode. Det skal nu starte uden problemer!

Løsning 4: Udfør en systemgendannelse

Desværre kommer denne fejl undertiden ikke alene. Den samme ting, som forhindrer den problematiske fejlfinding i at starte, kan forhindre andre tjenester på din computer som Windows Update, SFC, DISM osv. Disse ting har nogle fælles afhængigheder og sandsynligvis er den hurtigste måde at rette dem på at udføre en systemgendannelse.

Det gendanner din computer til en tilstand, hvor den var, før fejlen begyndte at opstå, så det er vigtigt, at du nøje tænker over det tidspunkt, hvor fejlen begyndte at opstå, og at du valgte et gendannelsespunkt inden denne dato.

 1. Først og fremmest skal vi tænde systemgendannelsesværktøjet på din pc. Søg efter Systemgendannelse ved at klikke på Start-menuen og blot begynde at skrive. Derfra skal du klikke på Opret et gendannelsespunkt.

 1. Et systemgendannelsesvindue vises, og det viser de aktuelle indstillinger. Inde i dette vindue skal du åbne beskyttelsesindstillingerne og sørge for, at beskyttelsen er aktiveret på dit systemdrev.
 2. Hvis den er deaktiveret med en chance, skal du vælge denne disk og klikke på knappen Konfigurer for at aktivere beskyttelse. Du skal også give en tilstrækkelig mængde diskplads til systembeskyttelse. Klik på Anvend og OK bagefter for at anvende indstillingerne.

 1. Nu opretter systemet automatisk et gendannelsespunkt, hver gang et nyt program installeres, eller der er sket en vigtig ændring på din computer.

Når du har aktiveret værktøjet med succes, lad os vende tilbage til din pc til den tilstand, hvor fejlen "Et problem forhindrer fejlfinding i at starte" ikke opstod. Sørg for at sikkerhedskopiere nogle vigtige dokumenter og apps, du har oprettet eller installeret i mellemtiden, bare for at være sikker, hvis du oprettede dem for nylig.

 1. Søg efter Systemgendannelse ved hjælp af søgeknappen ud for startmenuen, og klik på Opret et gendannelsespunkt. Klik på Systemgendannelse i vinduet Systemegenskaber.

 1. Inde i vinduet Systemgendannelse skal du vælge indstillingen kaldet Vælg et andet gendannelsespunkt og klikke på knappen Næste.
 2. Vælg et bestemt gendannelsespunkt, du har gemt før manuelt. Du kan også vælge ethvert gendannelsespunkt, der er tilgængeligt på listen, og trykke på knappen Næste for at fortsætte med gendannelsesprocessen. Sørg for at vælge den rigtige Når processen er slut, bliver du vendt tilbage til den tilstand, din computer var i den periode.

Bemærk: Hvis dette ikke fungerer tilfældigt, og hvis du modtager en fejl under et hvilket som helst trin, vil vi forsøge at starte Systemgendannelse fra gendannelsesmenuen i modsætning til den klassiske metode, fordi mange brugere, der løste deres problem ved hjælp af denne metode, faktisk ikke kunne start Systemgendannelse med Windows indlæst.

 1. På loginskærmen skal du klikke på strømikonet og holde Skift-tasten nede, mens du klikker på genstart. Dette er en god genvej til at få adgang til gendannelsesmenuen uden at skulle indtaste din gendannelses-DVD.
 2. I stedet for eller genstart vises en blå skærm med flere muligheder. Vælg Fejlfinding >> Avancerede indstillinger >> Systemgendannelse, og for at din computer skal åbne værktøjet.

 1. Du skal være i stand til at følge de samme trin fra det andet sæt fra nedenstående metode (trinene, der inkluderer gendannelse af din pc). Når processen er afsluttet, skal din computer starte normalt for at kontrollere, om problemet stadig er der.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found