Vejledninger

Fix: Din forbindelse er ikke sikker Firefox

Når Firefox opretter forbindelse til et sikkert websted, verificerer det, at det certifikat, der præsenteres af webstedet, er gyldigt, og krypteringen er stærk nok til at beskytte dit privatliv. Hvis certifikatet ikke kan valideres, eller krypteringen ikke er stærk nok, fortsætter Firefox ikke browsingen og viser i stedet en fejlmeddelelse.

Nogle gange kan denne Firefox-fejlmeddelelse være legitim og bør bekymre dig. Men hvis du støder på denne fejl på flere populære websteder som Google, Facebook, Bing osv .; Du kan se på de anførte løsninger og se, om der er noget arbejde i dit tilfælde.

Men inden du går videre med løsningerne, skal du huske på, at Firefox har en kendt fejl for at oprette denne type problemer. For eksempel, hvis du besøger testsite.com/anypage, vil det give denne særlige fejl. Men hvis du først besøger testsite.com og derefter åbner testsite.com/anypage, fungerer Firefox i så fald normalt. Sørg for, at det ikke er tilfældet med dig. Også, hvis du bruger en VPN, skal du enten enten midlertidigt deaktivere den eller ændre serveren til din VPN-forbindelse for at kontrollere, om det er årsagen til problemet. Desuden kan du bruge enhver anden DNS-server som Google DNS til at kontrollere, om din internetudbyders DNS-server forårsager problemet.

Løsning 1: Indstilling af korrekt tid og dato

Hvis din computers tid ikke er nøjagtig, vil det medføre uoverensstemmelse under kontrol og verificering af flere certifikater og får Firefox til at kaste en undtagelse og vise fejlmeddelelsen. Du bliver sandsynligvis også bedt om på fejlsiden, når du har klikket på 'avanceret'. Hvis du har indstillet tiden til automatisk at blive indstillet, eller hvis tiden er forkert, skal du følge de anførte trin og se, om dette løser problemet.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “styring”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i kontrolpanelet, skal du vælge “Dato og tid”Eller“Ur og region”I henhold til den valgte kontrolpaneltype.
 3. Når uret er åbnet, skal du klikke på “Skift dato og klokkeslæt”. Indstil nu det korrekte tidspunkt, og vælg også det rigtige område.
 4. Tryk på 'Ansøge' efter implementering af alle ændringer og kontroller, om du med succes kan gennemse hjemmesiden uden fejl.

RELATEREDE: Safari kan ikke oprette en sikker forbindelse til serveren

Løsning 2: Deaktivering af antivirussoftware

Der er adskillige antivirussoftware, der giver din browser et ekstra sikkerhedslag. Dette ekstra lag af sikkerhed kan undertiden være i konflikt med de eksisterende lag i browseren og dermed forårsage den fejlmeddelelse, der diskuteres.

Den detaljerede fejlmeddelelse er i dette tilfælde “SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER”. Du kan sandsynligvis løse dette problem ved at deaktivering af SSL eller browserscanning fra din computer via dit antivirusprogram.

I denne løsning skal du udforske dig selv og se om der er nogen indstillinger i dit antivirus, der kan bevise det ekstra lag. Du leder efter noget, der overvåger din internetaktivitet.

Hvis du stadig ikke kan løse problemet, kan du deaktiver det antivirus helt. Du kan tjekke vores artikel om, hvordan du deaktiverer dit antivirus. Genstart din computer efter deaktivering, og se om du har adgang til webstederne uden problemer.

Løsning 3: Ændring af 'security.enterprise_roots.enabled'

Der er en indstilling i Mozilla Firefox, hvor browseren stoler på certifikater i Windows-certifikatbutikken, der deles af andre browsere som Explorer, Chrome eller Safari osv. Dette hjælper i tilfælde, hvor du ikke har fuld adgang til din computer og nogle certifikater er umulige at importere af Firefox alene. Vi vil ændre denne indstilling og se, om dette løser problemet.

 1. Åbn Firefox og skriv “om: config”I adresseområdet og tryk på Enter.
 2. Når søgefeltet vises øverst i vinduet, skal du skrive “rod”I dialogboksen, og vent på, at resultaterne udfyldes.
 3. Vælg indstillingen “enterprise_roots.enabled”. Højreklik på den og vælg “Skift”. Dette vil aktiver værdien som først var falsk.
 4. Prøv nu at åbne en webside og se om du har adgang uden problemer. Bemærk, at du muligvis får en meddelelse om advarslen, der er forbundet med at ændre præferencer. Ignorer advarslen, og fortsæt løsningen.

Løsning 4: Deaktivering af SSL3-præferencer

Hvis ovenstående metoder ikke fungerer som forventet, kan vi ændre indstillingen af ​​SSL i indstillingerne og se, om problemet bliver løst. Vi justerer også mindre ændringer under udførelsen af ​​løsningen.

 1. Åbn Firefox og skriv “om: config”I adresseområdet og tryk på Enter.
 2. Når søgefeltet vises øverst i vinduet, skal du skrive “ssl3”I dialogboksen, og vent nu på, at resultaterne udfyldes.
 3. Lave om begge værdier til "falsk”Ved at skifte nøglen.
 4. Vælg nu menuikonet, der findes øverst til højre i vinduet, og klik på “Hjælp" og så "Oplysninger om fejlfinding”.
 5. Nu under overskriften “Grundlæggende anvendelse”, Klik“Åbn mappe”Foran profilmappen.
 6. Kør nu DataBase Files af “cert8.db”Og“cert9.db”For at de kan opdateres. Du skal lukke Mozilla Firefox først, før du kører filerne.
 7. Åbn nu Firefox, og kontroller, om du har adgang til webstederne uden problemer.

Løsning 5: Aktivering af “Auto-Detect Proxy” og opdatering af Mozilla

Hvis alle ovennævnte metoder ikke fungerer, kan vi prøve at aktivere "automatisk detektering af proxyserver på dette netværk". Du bruger muligvis en proxyserver i en eller anden organisation eller via din internetudbyder uden at du ved det. Aktivering af denne indstilling registrerer automatisk en sådan server og foretager ændringer i konfigurationen i overensstemmelse hermed.

 1. Tryk på menuikonet øverst til højre i vinduet. Vælg nu “Generel”Og klik“Indstillinger”Under overskriften“Netværksproxy”.
 2. Vælg nu indstillingen “Registrer automatisk proxyindstillinger for dette netværk”. Gem ændringer og afslut.
 3. Genstart Mozilla Firefox og se om dette løser problemet.

Hvis dette ikke løser problemet, kan vi prøve at nulstille Firefox og se, om dette medfører ændringer. Bemærk, at alle dine eksisterende indstillinger og bogmærker slettes sammen med historikken. Fortsæt efter sikkerhedskopiering af alt.

 1. Naviger til oplysninger om fejlfinding som vist i de tidligere trin. Klik på “Opdater Firefox”Til stede i højre ende.
 2. Genstart computeren. Sørg også for, at der er ingen antivirussoftware kører på din computer som AVG, Kaspersky osv. Når du har deaktiveret dem, skal du kontrollere igen, om problemet er løst.

Metode: Tilføjelse af undtagelse for et enkelt websted

Hvis du kun støder på denne fejl for et enkelt websted, kan du undtagelse på trods af de yderligere risici, der er involveret. Normalt anbefales dette ikke, men hvis du er opmærksom på webstedsinfrastrukturen og med sikkerhed ved, at der ikke er nogen risici involveret, kan du nemt lave en undtagelse og få adgang til det som et almindeligt websted.

 1. Åbn det websted, du vil have adgang til, hvilket giver dig fejlmeddelelsen. Klik på Fremskreden og vælg derefter Tilføj undtagelse.
 2. En ny dialogboks vises. Bekræfte  Sikkerhedsundtagelse efter at have klikket på handlingsfeltet og se om du kan få adgang til hjemmesiden uden problemer.

Ud over ovenstående løsninger kan du også prøve:

 • Opdatering Windows og Firefox til den nyeste tilgængelige version.
 • Prøv at få adgang til webstedet i Mozilla den andre systemer. Du kan også sikre dig, at problemet ligger på webstedet ved at tjekke det i andre browsere.
 • Brug en ny Firefox-profil, eller prøv at bruge privat browsing.
 • Du kan prøve at bruge Privat tilstand af Firefox.
 • Kontroller adfærden efter at have lavet en ny administratorkonto.
 • Hvis problemet vedrører kun til computere til stede i dit netværk, skal du kontakte din internetudbyder / netværksadministrator.
 • Hvis du har problemer med at få adgang til websteder på trods af alle de nævnte trin, kan du altid overveje at eksportere dine data og erstatte Mozilla med andre browsere der ude.
Tags Browsere Firefox Firefox Fejl
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found