Vejledninger

Sådan løses fejl 0x80070052 'Kataloget eller filen kan ikke oprettes'

Nogle brugere støder på 0x80070052 (Kataloget eller filen kan ikke oprettes) når du prøver at kopiere filer til et flytbart medie som f.eks. et flashdrev eller ekstern harddisk. I de fleste tilfælde rapporteres problemet at forekomme med fotos, videoer (især dem med et navn på mere end 20 tegn).

Hvis du bruger et ældre filsystem til dit flytbare drev (som FAT16), kan rodmappen kun understøtte et begrænset antal filer i rodmappen. I dette tilfælde kan du helt undgå fejlen ved at indsætte filerne i en undermappe. Men hvis du bruger et ældre systemfilformat, kan du overveje at formatere dit drev og bevæge dig mod en nyere iteration for at undgå problemer af denne art.

Hvis du støder på problemet, mens du prøver at kopiere krypterede filer, er det sandsynligvis fordi krypteringsnøglen ikke kan flyttes ved siden af ​​filen. For at løse dette skal du sikre dig, at Credential Manager og / eller det tredjepartsværktøj, du brugte til at kryptere filerne, kører på det tidspunkt, hvor du forsøger at kopiere filen / filerne.

I nogle tilfælde er 0x80070052fejl kan også være forårsaget af en eller anden form for systemfilkorruption. For at rette det skal du blot køre værktøjet Fejlkontrol og tilslutte mediet igen, når processen er afsluttet.

Metode 1: Kopiering af filerne i en undermappe

Hvis du får denne fejl, mens du prøver at kopiere filerne i rodmappen, kan du muligvis helt undgå problemet ved at kopiere filerne et andet sted (fra rodmappen).

Husk, at uanset hvilket filsystem du bruger (FAT16, FAT32, NTFS), har hver eneste af dem en begrænsning med hensyn til, hvor mange filer rodmappen kan indeholde. For eksempel, hvis du bruger FAT16, kan rodmappen ikke indeholde mere end 128 filer.

Mange brugere, som vi kæmper for at løse 0x80070052fejl har bekræftet, at problemet ikke længere opstod, når de forsøgte at oprette en mappe på det flytbare drev (i stedet for at indsætte filen direkte i rodmappen).

Hvis du mener, at dette scenarie kan være relevant for din nuværende situation, skal du blot åbne dit flytbare drev, højreklikke på et tomt rum og vælge Ny> Mappe. Navngiv derefter den nyoprettede mappe, som du vil, og indsæt derefter de filer, du vil kopiere direkte ind i den (ikke rodmappen)

Se om du stadig støder på det samme 0x80070052 (Kataloget eller filen kan ikke oprettes)selv når du kopierer filerne væk fra rodmappen.

Hvis det samme problem vedvarer, skal du gå ned til den næste potentielle løsning nedenfor.

Metode 2: Formatering af drevet til FAT32

I de fleste tilfælde er 0x80070052 (Kataloget eller filen kan ikke oprettes)der opstår en fejl, hvis det filsystem, du prøver at kopiere filer til, er formateret til et ældre filsystem, der ikke kan håndtere filer af denne størrelse - FAT16 er det mest almindelige filsystemformat, der rapporteres at forårsage dette problem.

Hvis du ikke er sikker på, hvilket filsystem du bruger til din eksterne harddisk eller flashdrev, kan du finde ud af ved at højreklikke på dit drevbogstav i File Explorer og vælg Ejendomme fra genvejsmenuen. På skærmbilledet Egenskaber skal du vælge Generel fanen og tjek Filsystem (under Type).

Hvis du opdagede, at filsystemet er i et ældre format (forskelligt fra FAT32), er der stor chance for, at du vil kunne løse problemet ved at formatere drevet til et moderne filsystem som FAT32. Følg instruktionerne nedenfor for at få instruktioner om, hvordan du gør dette:

 1. Åbn File Explorer, og identificer det flytbare medie, der udløser 0x80070052når du forsøger at kopiere filer på den. Når du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Format fra den nyligt viste kontekstmenu.

  Bemærk: Hvis du har gemt vigtige filer på dette drev, skal du sikkerhedskopiere dem, inden du starter en formateringsprocedure - Denne handling (selvom du går til et hurtigt format) fjerner alle data fra drevet).

 2. Inde i Format skærm, skal du sikre dig, at rullemenuen er tilknyttet Filsystem er indstillet til FAT32. Indstil derefter Tildelingsenhed størrelse til 4096 bytes.

  Bemærk: Hvis du havde andre korruptionsrelaterede problemer med dette flytbare drev, skal du muligvis overveje at fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Hurtig formatering. Men husk at medmindre du går efter en Hurtig formatering, operationen kan ende med at tage flere timer.

 3. Hit Start for at starte operationen og vente på, at processen er afsluttet.
 4. Når operationen er afsluttet, skal du prøve at kopiere de samme filer, der tidligere udløste 0x80070052fejl igen, og se om problemet nu er løst.

Hvis det samme problem stadig opstår, eller dette scenarie ikke var relevant, skal du gå ned til den næste potentielle løsning nedenfor.

Metode 3: Kopiering af krypterede filer

Hvis du støder på dette problem, mens du forsøger at flytte krypterede filer, skal du tage yderligere forholdsregler for at sikre, at krypteringsnøglen også overføres.

Hvis du brugte den indbyggede krypteringsmetode, skal du blot sikre dig, at den service, der er knyttet til Credential Manager, er indstillet til Automatisk og kører på det tidspunkt, hvor filkopieringen finder sted.

Men hvis du krypterede filerne eksternt (med en tjeneste som McAfee-kryptering eller et andet tredjepartsværktøj), skal du sikre dig, at programmet kører, når du kopierer de krypterede filer.

Her er en generisk trinvis vejledning, der giver dig mulighed for at kopiere krypterede filer på et flashdrev uden at støde på 0x80070052 (Kataloget eller filen kan ikke oprettes):

 1. Sørg for, at det tredjepartsprogram, du brugte til at kryptere filerne, kører.

  Bemærk: Ignorer dette trin, hvis du kun har brugt den indbyggede Windows-kryptering.

 2. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Når du ser Løb boks, skriv 'Service.msc' inde i tekstfeltet, og tryk på Gå ind at åbne op for Tjenester skærm.
 3. Når du er inde i Service skærm, flyt over til højre sektion og rul ned gennem listen over lokalt installerede tjenester, indtil du finder Credential Manager.
 4. Når du har fundet det, skal du højreklikke på det og vælge Ejendomme fra den nyligt viste kontekstmenu.
 5. Inde i Ejendomme skærm af Credential Manager, vælg Generel fanen og sørg for, at Starttype er indstillet til Automatisk. Klik derefter på Start knappen for at sikre, at tjenesten aktuelt kører, og klik på ansøge for at gemme ændringerne.
 6. Kopier de krypterede filer, der tidligere udløste 0x80070052 (Kataloget eller filen kan ikke oprettes).

Hvis det samme problem stadig vedvarer, skal du gå ned til den næste potentielle løsning nedenfor.

Metode 4: Reparation af drevet for korruption

Som det viser sig, kan dette særlige problem også opstå på grund af en eller anden form for korruption, der tvinger den flytbare lagerenhed til at kaste denne fejl. I de fleste tilfælde, som vi kiggede på, er problemet startet efter en uventet maskinafbrydelse.

Problemet er ret almindeligt med SD-kort, der bruges på kameraer (de fungerer helt fint der), men kast denne fejl, mens brugeren forsøger at kopiere filerne fra SD-kortet på deres computer HDD / SSD.

Hvis dette scenario er relevant, skal du være opmærksom på, at nogle berørte brugere har formået at løse problemet ved at udløse en drevreparation fra menuen Egenskaber.

Her er en hurtig guide til scanning og reparation af drevet fra enhver korruption, der muligvis ender med at 0x80070052fejl:

 1. Åbn File Explorer, højreklik på det flytbare drev, som du støder på problemer med, og vælg Ejendomme fra genvejsmenuen.
 2. Inde i Ejendomme skærmbillede, vælg Værktøjer fra den vandrette fane øverst. Klik derefter på Afkryds-knap under Fejlkontrol.
 3. Når du bliver bedt om af UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrativ adgang.
 4. Når du kommer til det næste skærmbillede, skal du klikke på Scan og reparer drev og vent på, at processen er afsluttet.
 5. Når handlingen er afsluttet, skal du fjerne og genindsætte det flytbare drev og derefter se, om problemet er løst, når du forsøger at kopiere filerne igen.
Mærker Windows
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found