Vejledninger

Fix: IO-operationen ved logisk blokadresse for disk blev prøvet igen

Nogle brugere har fundet ud af “IO-operationen ved logisk blokadresse for Disk blev prøvet igen ”i Begivenhedsfremviser efter at have oplevet generel systemfrysning eller tilfældige BSOD-nedbrud. Problemet rapporteres for det meste at forekomme på Windows 7 og Windows 8.

Hvad er forårsager IO-operation ved logisk blokadresse for Disk blev prøvet igen fejl?

Vi undersøgte dette særlige problem ved at se på forskellige brugerrapporter og de metoder, de brugte til at få problemet løst. Fejlen betyder i det væsentlige, at IRP (IO Request Packet) er afbrudt, mens IO-systemet ventede på, at det var afsluttet. Dette vides at ske af forskellige årsager.

Fra det, vi samlede, er der flere almindelige synder, der kan være ansvarlige for opfattelsen af ​​fejlen:

 • Ustabilitet forårsaget af brug af AHCI-disktilstand - Dette vides at forekomme med ældre systemer, der nu er designet til at drage fordel af avancerede AHCI-funktioner såsom Native Command Queuing (NCQ).
 • Defekt SATA- eller strømforsyningskabel - En forbindelsesafbrydelse eller en slags strømafbrydelse kan være ansvarlig for fejlen. Du kan bekræfte, om det er tilfældet, ved at bytte de kabler, du bruger i øjeblikket.
 • Forældet IDE ATA / ATAPI-controller - Ældre versioner af den Windows-tilvejebragte IDE ATA / ATAPI-controller driver er kendt for at kaste denne særlige fejl. Opdatering af driveren skal løse problemet.
 • Dynamic Tick er aktiveret - På visse computere kan fejlen opstå under videoredigering, samlet kommunikation og andre multimedieaktiviteter. Det meste af tiden opstår problemet på grund af et problem med de dynamiske krydsovergange.
 • FC-forbindelse droppede en pakke - Baseret på Microsofts dokumentation kan dette problem opstå, hvis en informationspakke falder et sted mellem Host Bus Adapter (HBA) og lagringsarrayet.
 • Hardware overstiger definerede timeout - Problemet kan også forekomme, hvis array-controlleren eller en enhed i arrayet reagerer på I / O-anmodningen med en indikation af, at hardwaren overskrider de definerede time-outs.
 • Forældet BIOS-version - En forældet BIOS-version kan også forårsage denne fejl. Dette scenario rapporteres for det meste at forekomme med MSI-bundkort. Symptomerne på dette problem ligner meget en svigtende harddisk eller SSD.

Hvis du leder efter nogle fejlfindingstrin, der giver dig mulighed for at løseIO-handling ved logisk blokadresse for Disk blev prøvet igenfejl, denne artikel giver dig nogle verificerede reparationsstrategier. Nedenfor har du en samling af metoder, som andre brugere i en lignende situation har brugt for at få problemet løst.

For at gøre fejlfindingsforsøget så strømlinet som muligt skal du følge nedenstående metoder i rækkefølge, indtil du støder på en rettelse, der med succes løser fejlmeddelelsen i dit specifikke scenario.

Metode 1: Opdatering af IDE ATA / ATAPI-controlleren

Hvis du opdager konsekventIO-handling ved logisk blokadresse for Disk blev prøvet igenfejl i Begivenhedsfremviser,du kan se dem, fordi du bruger systemet med en forældet IDE ATA / ATAPI-controller.

Flere brugere, der kæmper for at løse den samme fejlmeddelelse, har formået at få problemet løst ved at opdatere controller-driveren til den nyeste version. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “devmgmt.msc”Og tryk på Gå ind at åbne op Enhedshåndtering.
 2. Inde Enhedshåndtering, udvide IDE ATA / ATAPI-controllere Drop down menu. Højreklik derefter på hver post under IDE ATA / ATAPI controllere og vælg Opdatering chauffør.
 3. Klik på på det næste skærmbillede Søg automatisk efter opdateret driversoftwareog følg vejledningen på skærmen for at installere den nyeste version.
 4. Gentag proceduren ovenfor (trin 2 og trin 3) med hver ATA- og ATAPI-controller, indtil du sikrer, at hver post kører med den nyeste driverversion.
 5. Genstart din computer og se omIO-handling ved logisk blokadresse for Disk blev prøvet igenfejl er stoppet med at vises inde i Begivenhedsfremviser.

Nogle brugere har rapporteret, at for dem hjalp det også med at indstille strømplanen til Høj ydeevne. For at gøre dette skal du åbne en Kør dialogboks (Windows-tast + R), skriv “powercfg.cpl”Og tryk på Gå ind. Når du er inde på skærmen Strømindstillinger, skal du indstille den aktive strømplan til Høj ydeevne eller opret en ny fra bunden.

Hvis du stadig oplever den samme adfærd, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 2: Deaktivering af dynamisk kryds

Nogle brugere har formået at løse problemet efter deaktivering af den dynamiske krydsfunktion. Dette rapporteres for det meste at være effektivt i de situationer, hvor systemet tilfældigt holder op med at reagere eller hænger, når der udføres multimedie- eller kommunikationsaktiviteter.

Baseret på brugerspekulation kan problemet opstå på grund af et problem, der har at gøre med interaktionen mellem maskinen, der kører dynamiske krydsovergange, og maskinens kørselsændringsændringer.

Bemærk: Denne procedure er kun bekræftet, at den fungerer til Windows 8.

Hvis du støder påIO-handling ved logisk blokadresse for Disk blev prøvet igenfejl under udførelse af multimedie- eller kommunikationsaktiviteter, skal du følge instruktionerne nedenfor for at deaktivere Dynamisk kryds:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “cmd”Og tryk på Ctrl + Skift + Enter for at åbne et forhøjet kommandopromptvindue. Når du bliver bedt om det af UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrative rettigheder.
 2. Inde i den forhøjede kommandoprompt skal du skrive følgende kommando og trykke på Gå ind at deaktivere Dynamisk kryds:
   bcdedit / sæt invalidynamictick ja
 3. Når kommandoen er behandlet med succes, skal du genstarte din computer og se, om problemet er løst ved næste opstart.

Hvis du stadig støder på problemet, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 3: Forøgelse af TimeOutValue ved hjælp af Registreringseditor

Hvis din computer er tilsluttet et lagringsarray såsom FC (Fibre Channel) -lagring, kan problemet opstå på grund af en tabt pakke eller på grund af en array-controller, der sendte en alarmerende anmodning.

I disse situationer anbefaler Microsoft, at du formindsker disk.sys TimeOutValue så lavt som muligt. Flere brugere, der støder på det samme problem, har rapporteret, at problemet er løst efter at have udført nedenstående trin:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “regedit”Og tryk på Gå ind for at åbne Registreringseditor. Når du bliver bedt om det af UAC (brugerkontokontrol),klik Ja at give administrative rettigheder.
 2. Inde i Registreringseditor skal du navigere til følgende undernøgle ved hjælp af menuen til venstre:
  Computer \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ Disk
 3. Inde i disknøglen skal du gå over til højre rude og dobbeltklikke på TimeOutValue.
 4. Indstil Værdidata af TimeOutValue til ikke større end 30.
 5. Luk Registreringseditor, genstart computeren og se om problemet er løst ved næste opstart.

Hvis du stadig støder på det sammeIO-handling ved logisk blokadresse for Disk blev prøvet igenfejl i Event Viewer-applikationen, gå ned til metode 4.

Metode 4: Deaktivering af Paging Executive

Der er en midlertidig løsning, der er blevet anvendt af flere brugere, der støder på det samme problem. Det indebærer at deaktivere Paging Executive ved hjælp af Registreringseditor. Paging Executive forhindrer Windows i at bytte hukommelse, der bruges af enhedsdriverne, ud til personsøgningsfilerne.

Her er en hurtig guide til, hvordan du deaktiverer den personsøgende leder:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “regedit”Og tryk på Gå ind for at åbne Registreringseditor. Når du bliver bedt om det af UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrative rettigheder.
 2. Inde i registreringseditoren skal du navigere til følgende placering ved hjælp af menuen til venstre:
  \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management
 3. Når Memory Management-tasten er åbnet, skal du gå over til højre rude og dobbeltklikke på DisablePagingExecutive.
 4. Med DisablePagingExecutive Dword åbnet, skift det Værdidata fra 0 til 1 at deaktivere Paging Executive.
 5. Luk Registreringseditor, og genstart computeren for at håndhæve ændringerne.

Ved næste opstart skal du se, om symptomerne er løst. Hvis du stadig ser detIO-handling ved logisk blokadresse for Disk blev prøvet igenfejl i din Event Viewer, gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 5: Ændring af SATA-kablet på harddisken

Et par brugere, der støder påIO-handling ved logisk blokadresse for Disk blev prøvet igenfejl har rapporteret, at fejlene ikke længere opstod, efter at de udskiftede SATA- og strømstikkablet, der forbinder drevet til bundkortet og strømforsyningen.

Dette antyder, at fejlen også kan være forbundet med hardwarefejl. Mest sandsynligt opstod problemet for dem på grund af forbindelsesafbrydelse eller på grund af strømsvigt.

Hvis du har mistanke om, at du muligvis støder på fejlen af ​​de samme grunde, og du har nogle ekstra HDD-forbindelseskabler, kan du prøve at bytte dem med dine nuværende. Hvis du ikke har ubrugte forbindelseskabler, kan du prøve at bruge dem fra din DVD-brænder og se, om fejlen ikke længere opstår.

Hvis du ikke ser nogen nye omtaler afIO-handling ved logisk blokadresse for Disk blev prøvet igenfejl, mens de nye kabler er på plads, er det netop lykkedes dig at identificere synderen.

Metode 6: Ændring af SATA HDD til ATA (eller IDE) fra AHCI

Flere brugere, der støder på de samme brugere, har formået at løse problemet efter at have skiftet disktilstand fra AHCI til ATA eller IDE.Selv hård AHCI er den nyere måde at grænseflade til SATA-controlleren, nogle systemer er ikke designet til at drage fordel af funktioner såsom Native Command Queuing. Dette kan ende med at udløse IO-handling ved logisk blokadresse for Disk blev prøvet igenfejl.

Husk, at medmindre du følger denne procedure, ændrer din disktilstand fra AHCI til ATA fra BIOS, at din Windows ikke starter. Denne procedure gør det muligt for systemet at indlæse de korrekte BIOS-indstillinger, der er knyttet til ATA (eller IDE) -disktilstand, og tillade, at registreringsdatabasen omkonfigureres.

Her er en hurtig guide til, hvad du skal gøre:

 1. Klik på Start ikon (nederste venstre hjørne), og klik derefter på magt ikon. Med Flytte tryk på tasten, klik på Genstart knap. Dette genstarter din computer direkte i gendannelsesmenuen.
 2. Ved næste opstart starter din computer direkte i gendannelsesmenuenNår du kommer dertil, skal du klikke på Fejlfinding indtast derefter klik på Avancerede indstillinger.
 3. I Avancerede indstillinger menu, skal du klikke på Opstartsindstillinger.
 4. Klik derefter på Genstart for at genstarte din maskine i Opstartsindstillinger menu.
 5. I begyndelsen af ​​den næste opstartssekvens skal du trykke på Opsætningstast gentagne gange, indtil du indtaster din BIOS-indstillinger.

  Bemærk: Husk, at Opsætning (BIOS) nøglen er specifik for din bundkortproducent, men den vises under den første skærm. Det er normalt en af ​​de F-taster (F4, F6, F8, F10, F12) eller den Del-tast. Du kan også søge online efter din specifikke opsætningsnøgle.

 6. Når du er inde i dine BIOS-indstillinger, skal du kigge efter en SATA-drift indstilling og indstil den til VED EN.Sørg for at gemme dine ændringer, inden du afslutter dine BIOS-indstillinger.

  Bemærk: Husk, at de nøjagtige indstillinger og placeringer kan variere afhængigt af dit bundkortproducent. Hvis du ikke kan finde tilsvarende trin til at ændre SATA-operationen, skal du søge efter specifikke trin i henhold til dit bundkort.

 7. Vent, indtil din maskine starter op i Opstartsindstillinger menu. Når du kommer dertil, skal du trykke på tasten 5 (eller F5) for at starte i fejlsikret tilstand med netværk. Dette giver dit operativsystem mulighed for at få de rette drivere til de BIOS-indstillinger, du lige har indlæst på systemet.
 8. Når opstartsproceduren er afsluttet, skal du foretage en normal genstart for at starte i normal tilstand. Ved næste opstart skal du ikke længere støde påIO-handling ved logisk blokadresse for Disk blev prøvet igenfejl.

Metode 7: Opdatering af BIOS til den nyeste version

Flere brugere, der støder på det samme problem, har formået at løse problemet, efter at de opdaterede deres BIOS-version til den nyeste tilgængelige version. Dette rapporteres typisk at forekomme med MSI-bundkort, men den samme løsning kan være gældende for forskellige bundkortproducenter.

Husk, at opdatering af din BIOS ikke er så kompliceret som før. De fleste af de største producenter af bundkort pakker firmwareopdateringen i en eksekverbar fil, der let kan installeres ved at dobbeltklikke.

For at kontrollere, om en ny BIOS-opdatering er tilgængelig til dit specifikke bundkort, skal du besøge producentens websted for specifikke instruktioner relateret til din specifikke model. I dag har hver producent sit eget flashprogram, der opdaterer for dig (M-Flash til MSI, E-Z Flash på Asus osv.)

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found