Vejledninger

Hvad er JNLP-fil og hvordan man åbner den?

Hver fil med en unik udvidelse er tilknyttet et program, der kører det. De fleste brugere, der ikke kender Java eller lige er begyndt at vide om det, vil ikke være opmærksomme på nogle af filtypenavnet. Mange brugere spekulerer på, hvad .jnlp filer er, og hvordan man åbner dem. Da det er muligt, at JNLP-filerne kan blive tilknyttet et andet program, hvilket får det til at åbne forkert. I denne artikel vil vi dække, hvad JNLP-filen er, og hvordan man åbner den.

Hvad er JNLP-filen?

JNLP eller Java Network Launch Protocol er et filformat, der bruges til at starte Java-eksekverbar over internettet eller netværket. Denne fil kan indeholde oplysninger om fjernadressen til download af et Java-program og den indledende klasse, der skal køres. JNLP-filerne vil være i XML-filformat og kan redigeres eller ses med et teksteditor, der understøtter XML-format. Disse filer kan let udføres på det system, der har et Java Runtime Environment (JRE) installeret. Dette skyldes, at JRE inkluderer Java Web Start-teknologi, der åbner JNLP-filer. Der kan være forskellige typer JNLP-filer, afhængigt af hvad de bruges til. Brugere har altid den vigtigste JNLP-fil, der peger på alle andre filer.

Åbning af JNLP-filen via Java Web Start

I denne metode bruger vi Java Web Start til at åbne JNLP-filen. Java Web Start er inkluderet i pakken Java Runtime Environment (JRE) siden 5.0-udgivelsen af ​​Java. Ved at bruge JavaWS kan brugerne starte applikationer med alle funktioner med et enkelt klik. Nogle gange vil Windows dog have et andet program indstillet som standard for JNLP-filer. Så brugerne skal åbne filerne ved manuelt at vælge JavaWS fra Java-biblioteket. Følg nedenstående trin for at prøve at åbne JNLP-filen via Java Web Start:

  1. Højreklik på JNLP-fil og vælg Åben med på listen.
  2. Rul ned og vælg Kig efter en anden app på denne pc mulighed.
  3. Gå til følgende placering, og vælg javaws.exe.
    C: \ Program Files (x86) \ Java \ jre1.8.0_261 \ bin
  4. Klik på Åben knap for at åbne JNLP-filen ved hjælp af Java Web Start.

Åbning af JNLP-filen i en teksteditor

Denne metode er for det meste at kontrollere eller redigere koden for JNLP-filen gennem teksteditoren. JNLP fungerer ikke for det, den blev lavet, men simpel åben i en teksteditor som en tekstfil. Formålet med denne metode er, at du kan åbne filen, selvom du ikke har Java installeret på computeren. Nogle gange vil en bruger gerne udtrække et stykke specifik information eller kontrollere koden for en JNLP-fil. Brugere kan bruge notesblok eller andre teksteditorer til at åbne JNLP-filen. Nedenfor viser vi dig trinene til åbning af JNLP-filen i Notepad ++:

  1. Højreklik på JNLP-fil og vælg Notesblok ++ på listen.

    Bemærk: Du kan også vælge Notesblok. Hvis du ikke kan se nogen teksteditor, kan du vælge Åben med og søg derefter efter teksteditoren.

  2. Dette åbner filen i Notesblok ++ og så kan du kontrollere eller redigere koden i JNLP-filen som vist nedenfor:
Mærker Java
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found