Vejledninger

Sådan rettes Windows Defender eller Security Essentials Error 0x80073b01

Fejlkode 0x80073b01 angiver, at der er en interferens mellem Windows Defender og et andet sikkerhedsprogram, som du har på din computer, eller der er beskadigede systemfiler, der forhindrer det i at fungere korrekt.

Du får muligvis denne meddelelse, når du prøver at tænde Windows Defender på din enhed, og den mislykkes. Du får kun denne fejlmeddelelse sammen med et par andre symptomer som f.eks. Ikke at kunne finde Windows Defender i kontrolpanelet, og du kan ikke starte den. Du får muligvis stadig beskeder om, at Windows Defender kører og beskytter din computer. Du kan muligvis endda få opdateringer til den, men du kan ikke starte den. Du kan endda prøve at gendanne det ved hjælp af et andet antivirussoftware eller et gendannelsesprogram, men det er mere end sandsynligt, at du fejler.

Der er et par ting, du kan gøre for at løse dit problem med Windows Defender, og prøv på alle måder dem alle, fordi de har tendens til at arbejde i forskellige situationer, så en af ​​dem vil helt sikkert fungere for dig.

Metode 1: Afinstaller sikkerhedssoftware fra tredjepart

Den første og oplagte ting at gøre er at afinstallere enhver tredjeparts sikkerhedssoftware. Det er velkendt, at tredjepartssoftware som Norton eller McAfee interfererer med de indbyggede sikkerhedsfunktioner i Windows, så det er meget sandsynligt, at dette er problemet.

 1. Tryk på Windows tast på tastaturet, og indtast Skift eller fjern et program.
 2. Fra listen over aktuelt installeret software, find din tredjeparts sikkerhedssoftware.
 3. Klik på på det, og tryk på Afinstaller nær toppen af ​​vinduet. Følg instruktionerne, indtil softwaren fjernes.
 4. Se webstedet for producenten af ​​din antivirussoftware. Kig efter et værktøj til fjernelse. Dette skal hjælpe dig, fordi det ofte, når du afinstallerer softwaren, efterlader filer og poster i registreringsdatabasen, der stadig kan ødelægge tingene. For eksempel kan McAfees fjernelsesværktøj downloades her, og Nortons fjernelsesværktøj her. Hvis du har en anden software, skal du finde det passende fjernelsesværktøj på webstedet.
 5. Genstart din enhed. Windows Defender skal fungere fint nu. Hvis det dog ikke går videre til den næste metode.

Metode 2: Brug Registreringseditor

Registreringseditoren er et kraftfuldt værktøj, og det kan ofte løse problemer som denne. Sagen er, at du skal vide, hvilke taster der skal redigeres, da det kan være fatalt for din computer at ødelægge den forkerte nøgle. Følg instruktionerne i nedenstående trin nøje.

 1. Tryk på Windows og R taster samtidigt. I Løb vindue, der åbnes, skal du indtaste Regedit og tryk på Enter for at åbne Registreringseditor.
 2. Brug navigationsruden til venstre for at gå til
 1. Genstart din computer, og du skal kunne køre Windows Defender uden problemer.

Metode 3: Kør værktøjet System File Checker

Systemfilkontrolværktøjet er et meget kraftfuldt værktøj, der følger med Windows og er beregnet til at scanne, finde og reparere korrupte systemfiler. Hvis roden til dit Windows Defender-problem er en korrupt systemfil, løser denne metode det.

 1. Tryk på Windows tast og indtast Højreklik resultatet og vælg Kør som administrator.
 2. Indtast følgende kommando, og tryk på Gå ind at udføre det: sfc / scannow
 3. Når kommandoen er 100% fuldført, skal dit problem løses. Hvis det ikke er tilfældet, skal du gå til den sidste metode og se, om det hjælper.

Metode 4: Kontroller for opdateringer

En yderligere mulig årsag til problemet er ikke at have alle de seneste opdateringer installeret. Det er meget let at løse dette og kræver ingen teknisk viden overhovedet, så længe du følger nedenstående trin.

 1. Tryk på Windows tast og indtast Windows opdatering, åbn derefter resultatet.
 2. Klik på Søg efter opdateringer og se om der er opdateringer tilgængelige. Hvis der er, skal du fortsætte med installere dem og genstart når de er færdige.

Da dette er et ret almindeligt problem, vil en af ​​ovenstående metoder utvivlsomt hjælpe dig, så du er velkommen til at prøve dem og se selv.