Vejledninger

Sådan løses disk ikke initialiseret problem på Windows 10?

Problemet, når brugere kæmper for at initialisere deres disk på Windows 10, vises normalt, når de indsætter en helt ny ekstern harddisk eller SSD. Dette problem kan også vises i forskellige andre scenarier, og det er virkelig vigtigt at løse det, da du ikke kan bruge drevet, før du løser dette problem.

Ikke at kunne initialisere drevet er noget, der generede mange brugere, og de var i stand til at komme op med flere arbejdsmetoder. Vi har samlet disse metoder i en artikel, så tjek det og held og lykke!

Hvad forårsager problemet med ikke-initialisering af disk på Windows 10?

Ikke at kunne initialisere din disk i noget format er ofte relateret til defekte drev. Hvis drevet er fysisk beskadiget uden reparation, kan du kun tage det til en professionel for at udtrække det, der kan ekstraheres. I andre tilfælde kan du tjekke listen over årsager, vi har udarbejdet nedenfor for at identificere dit scenario!

 • Brug Diskpart i stedet for Diskhåndtering - Brug af Disk Management har vist sig at være en vanskelig måde at håndtere drev på, og mange brugere foreslår, at de kun formåede at initialisere diske ved at bruge Diskpart med admin-tilladelser.
 • Problemer med BIOS-batteri - Selvom BIOS-batteriet synes ikke at være relateret til dette problem, fandt mange brugere ud af, at korrekt rengøring af BIOS-batteriet og dermed nulstilling af BIOS-indstillinger lykkedes at løse problemet med drevinitialisering.
 • Defekte chauffører - Hvis dit drev har en defekt driver installeret, kan det nægte at blive initialiseret, medmindre du installerer en fungerende driver.

Løsning 1: Brug Diskpart til at løse problemet

Brug af Diskpart korrekt kan hjælpe dig med at løse næsten ethvert harddiskproblem, så længe du bruger det omhyggeligt. Følgende kommandosæt udføres i kommandoprompt, og det renser dit drev, formaterer det som GPT, opretter en partition, formaterer det til NTFS-filsystem, og du skal være klar til at bruge det uden problemer. Tjek det nedenfor!

 1. Hvis din computers system er nede, skal du bruge installationsmediet, der bruges til at installere windows til denne proces. Indsæt det installationsdrev, du ejer, eller som du lige har oprettet, og start din computer.
 2. Du får vist vinduet Vælg dit tastaturlayout, så vælg det, du vil bruge. Skærmen Vælg en indstilling vises, så naviger til Fejlfinding >> Avancerede indstillinger >> Kommandoprompt.
 1. Ellers skal du blot søge efter Kommandoprompt, højreklik på det, og vælg Kør som administrator. Indtast blot kommandopromptvinduet “diskpart”I en ny linje og klik på Enter-tasten for at køre denne kommando.
 2. Dette vil ændre kommandopromptvinduet, så du kan køre forskellige Diskpart Den første, du kører, er den, der gør det muligt for dig at se den komplette liste over alle tilgængelige drev. Indtast dette og sørg for at klikke Gå ind bagefter:
DISKPART> liste disk
 1. Sørg for, at du vælger dit drev nøje, afhængigt af hvilket nummer der er tildelt det i listen over diskenheder. Lad os sige, at antallet er 1. Kør nu følgende kommando til vælg det ønskede drev:
DISKPART> vælg disk 1
 1. Der skulle vises en meddelelse, der siger noget som “Disk 1 er den valgte disk”.

Bemærk: Hvis du er usikker på, hvilket drevnummer der hører til dit drev, er den nemmeste måde at gøre det ved at kontrollere dets størrelse i højre rude. Derudover er det samme nummer, der vises i Disk Management-værktøjet.

 1. For at rense denne lydstyrke er alt hvad du skal gøre, at indtaste kommandoen, der vises nedenfor, klikke på Enter-tasten bagefter og forblive tålmodig, indtil processen er færdig. Processen skal nu være vellykket for en ændring. Dette sæt kommandoer opretter også en Primær partition og gør det aktiv så du kan formatere det uden problemer.
Rens Opret partition Primær Aktiv
 1. Endelig vil denne sidste kommando formatere drevet i det filsystem, du vælger. Når man overvejer filsystemet, er tommelfingerreglen at vælge FAT32 til drev op til 4 GB lagerplads og NTFS til større diskenheder. Lad os sige, at du valgte NTFS! Indtast følgende kommando, og tryk på Gå ind bagefter:
format fs = ntfs hurtigt
 1. Afslut kommandoprompt og se om din enhed er formateret og klar til brug!

Løsning 2: Ryd CMOS-batteriet

Rydning af CMOS-batteriet vil effektivt forårsage to ting: BIOS-indstillingerne, der vedrører den måde, din computer starter på, nulstilles, og du starter fra starten, når det kommer til opstarten, hvilket er en ting, der kan løse dette problem alene . Inden du fortsætter, skal du sørge for at slukke for din computer og frakoble alle kabler fra det problematiske drev.

 1. Åbn computerkassen og find batteriet på computerens bundkort. Hvis du ikke kan finde dit CMOS-batteri, skal du se dokumentationen til bundkortet eller computeren. Du kan også surfe på Internettet eller kontakte din computerproducent for at få yderligere hjælp til at finde det.

Bemærk: På nogle computere kan det være nødvendigt at afbryde kabler, fjerne drev eller fjerne andre dele af pc'en for at få fuld adgang til CMOS-batteriet.

 1. Hvis din computer bruger et møntcellebatteri, er det relativt simpelt at fjerne batteriet. Brug fingrene til at få fat i kanten af ​​batteriet og træk det op og ud af stikkontakten, der holder det på plads. Nogle bundkort har et klips, der holder batteriet nede, og du skal muligvis flytte det op for at trække batteriet ud.
 2. Lad den forblive fjernet i 10 minutter, rengør det, sæt det ind igen, og prøv at initialisere dit drev på samme måde som du prøvede før. Kontroller, om der opstår fejl!

Løsning 3: Opdater diskdrivere

Selvom ovenstående metoder er mere komplicerede, har de også en højere succesrate, og det er derfor, vi besluttede at placere dem højere på vores liste. Opdatering af drivere er også en nyttig metode, der kan bruges, hvis du ikke er i stand til at initialisere din harddisk eller SSD. Defekte driverfiler vil gøre det vanskeligt for dig at bruge din enhed, og det er vigtigt at holde dem opdaterede.

 1. Tryk på startmenuknappen nederst til venstre på skærmen, skriv "Enhedshåndtering”, Og vælg posten på listen over resulterende poster ved at klikke på den første.
 2. Du kan også bruge Windows-tast + R-tastekombination for at åbne boksen Kør-værktøj. Indtaste "devmgmt.msc”I dialogboksen, og klik på OK for at åbne Enhedshåndtering.
 1. Da du vil opdatere driveren til din harddisk eller solid-state-drev, skal du udvide Diskdrev sektion ved at venstreklikke på pilen ved siden af ​​deres post i Enhedshåndtering. Højreklik på den rigtige post på listen, og vælg Opdater driver fra genvejsmenuen.
 2. Vælg Søg automatisk efter opdateret driversoftware valgmulighed fra den nye skærm, som vises, og vent på at se, om værktøjet kan finde nyere drivere til dit drev.
 1. Kontroller, om du nu er i stand til at bruge Disk Management til at initialisere dit drev korrekt!
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found