Vejledninger

Fix: Du er nødt til at påkalde dette værktøj, der kører i forhøjet tilstand

Denne fejl er velkendt blandt kommandopromptbrugere, der en gang har forsøgt at køre en kommando fra kommandoprompt, men de kunne simpelthen ikke gøre det, da denne problematiske fejlmeddelelse er opstået med det samme. Der er et par specifikke kommandoer, der efterfølges af denne fejlmeddelelse, så der er specielle løsninger til dem.

Hvis du har stødt på denne fejl med en kommando på din Windows-pc i kommandoprompt, kan du prøve at følge nedenstående trin for at rette fejlen "Du skal påberåbe dette værktøj, der kører i forhøjet tilstand".

Løsning 1: Kør kommandoprompt som administrator

Da kommandopromptfunktionaliteten adskiller sig meget, når den køres normalt eller med administratorrettigheder, er det indlysende, at visse kommandoer ikke kan køre via en kommandoprompt med regelmæssige brugerrettigheder, da det betyder, at en gæstebruger på din pc muligvis kan gøre store ændringer til din pc, som ikke anbefales.

Det forklarer, at du skal køre CMD-værktøjet i forhøjet tilstand, hvilket betyder med administratorrettigheder. Følg nedenstående trin for at gøre det.

 1. Hvis du er en Windows 10-bruger, kan du let finde kommandoprompt ved blot at klikke på startmenuknappen eller søgeknappen ved siden af ​​den og skrive "cmd" eller "kommandoprompt". Højreklik på det første resultat, og vælg Kør som administrator.

 1. Hvis du kører en version af Windows, der er ældre end Windows 10, fungerer søgningen i Start-menuen måske eller måske ikke korrekt, men du kan stadig navigere til C >> Windows >> System32, højreklik på "cmd.exe" -posten og vælg Kør som administrator.
 2. Kontroller, om du nu i første omgang er i stand til at udføre og køre den kommando, du havde til hensigt at køre. Se om fejlen "Du skal påberåbe sig dette værktøj, der kører i forhøjet tilstand" stadig vises.

Bemærk: Hvis du ikke kan se Windows-mappen, når du åbner din lokale harddisk, skal du muligvis aktivere visning af skjulte filer og mapper. Klik på fanen "Vis" i File Explorer's menu, og klik på afkrydsningsfeltet "Skjulte emner" i sektionen Vis / skjul. File Explorer viser de skjulte filer og husker denne mulighed, indtil du ændrer den igen.

Løsning 2: Kør kommandoen ved hjælp af den skjulte administratorkonto

Hvis du er den eneste bruger på din pc, og hvis du har administratorrettigheder, kan du stadig ikke være i stand til at løse problemet uden at aktivere den skjulte administratorkonto, der bruges til at løse problemer som denne. Det kan også aktiveres lige fra loginskærmen, og du kan nemt deaktivere det, når du ikke længere har brug for det.

 1. Heldigvis for dig behøver du ikke engang at være logget ind på en konto for at få adgang til kommandoprompten. På loginskærmen skal du klikke på strømikonet og holde Skift-tasten nede, mens du klikker på genstart.
 2. I stedet for eller genstart vises en blå skærm med flere muligheder. Vælg Fejlfinding >> Avancerede indstillinger >> Kommandoprompt.
 3. Selvfølgelig kan du åbne kommandoprompt simpelthen ved at bruge Windows-tasten + R-tastekombinationen og skrive "cmd", før du klikker på OK.

 1. Kopier og indsæt følgende kommando i kommandoprompt, og klik på Enter. Du skal være i stand til at se meddelelsen "Kommandoen afsluttet med succes" på ingen tid.
netbrugeradministrator / aktiv: ja
 1. Log ind på denne admin-konto, og vent et par minutter, før alt er klar.
 2. Nu kan du prøve at genstarte din computer, logge ind på den nye administratorkonto og køre den problematiske kommando i kommandoprompten. Du skal stadig bruge instruktionerne fra løsning 1 til at køre kommandoen.
 3. Når du er færdig med den skjulte administratorkonto, kan du deaktivere den igen ved at åbne en administrativ kommandoprompt og skrive følgende kommando:
netbrugeradministrator / aktiv: nej

Løsning 3: Indstil UAC-sikkerhedsniveauet noget lavere

Hvis kørslen som administrator simpelthen ikke fungerer, kan du prøve at sænke sikkerhedsniveauet relateret til brugerkontokontrol. Disse meddelelser er normalt, når du prøver at åbne en app, der kan medføre ændringer på din computer, såsom "regedit", "Kommandoprompt" osv. Prøv at udføre nedenstående trin for at løse problemet.

Din pc forbliver stort set på samme sikkerhedsniveau som før, og du modtager ikke fejlen sammen med konstante sikkerhedsadvarsler.

 1. Åbn Kontrolpanel ved at søge efter det i Start-menuen. Du kan også bruge Windows Key + R-tastekombinationen, indtaste "kontrolpanel" i dialogboksen Kør og klikke på OK.
 2. Skift visningen ved at indstille i Kontrolpanel til Store ikoner, og find indstillingen Brugerkonti.

 1. Åbn den, og klik på “Skift indstillinger for brugerkontokontrol”.
 2. Du vil bemærke, at der er flere forskellige muligheder, du kan vælge på skyderen. Hvis din skyder er indstillet på det øverste niveau, vil du helt sikkert modtage flere af disse pop op-meddelelser end normalt uden at fjerne fejlen. Fejlmeddelelserne i kommandoprompten, der ligner den, du oplever lige nu, skyldes normalt også brugerkontokontrol.
 3. Prøv at sænke denne værdi med en, hvis den er øverst på skyderen, og kontroller, om det hjalp. Gentag processen, hvis fejlen stadig vises, eller slå UAC helt til.

 1. Vi anbefaler, at du slukker for det nu, da kommandoen sandsynligvis skal køre med succes. Du kan muligvis også køre kommandoen, selvom du ikke deaktiverer UAC fuldstændigt, men du skal bestemt lade den være tændt, da den tjener til at beskytte din pc. Dette gælder især, hvis du kun har problemer med en kommando.

Løsning 4: Fejl med Diskpart

Hvis du prøver at formatere en disk ved hjælp af den administrative kommandoprompt, og du ser følgende fejl, kan du prøve at følge nedenstående trin for at følge den proces korrekt. Dette betyder, at du måske har lavet små fejl, når du gør det for første gang, og fejlen dukkede op.

 1. Du kan let finde kommandoprompt ved blot at klikke på startmenuknappen eller søgeknappen ved siden af ​​den og skrive "cmd" eller "kommandoprompt". Højreklik på det første resultat, og vælg Kør som administrator.

 1. Ved dette kommandopromptvindue skal du blot skrive "diskpart" i en ny linje og klikke på Enter-tasten.
 2. Dette skifter kommandoprompt for at gøre det muligt for dig at køre forskellige Diskpart-kommandoer. Den første, du skal køre, er den, der giver dig mulighed for at se listen over alle tilgængelige diskenheder. Indtast det og sørg for at klikke på Enter bagefter:
DISKPART> listevolumen

 1. Sørg for, at du vælger din lydstyrke nøje, afhængigt af hvilken lydstyrke du vil formatere nu. Lad os sige, at dens navn er bind 1. Kør nu følgende kommando for at vælge denne lydstyrke:
DISKPART> vælg lydstyrke
 1. Der skulle vises en meddelelse, der siger noget i retning af “Volumen 1 er den valgte lydstyrke”.
 2. For at formatere denne lydstyrke skal du blot skrive kommandoen nedenfor, klikke på Enter-tasten bagefter og forblive tålmodig, indtil processen er færdig. Processen skal nu være vellykket for en ændring.

Løsning 5: CHKDSK er problematisk

Hvis du prøver at køre en CHKDSK-kommando, og den viser denne fejl hver gang du vil køre, og hvis løsningerne 1-3 ikke fungerer for dig, er der en måde at køre CHKDSK-kommandoerne på en anden måde, som kan hjælpe dig med at gå omkring problemet og gå igennem med checken. Følg nedenstående trin:

 1. Du kan let finde kommandoprompt ved blot at klikke på startmenuknappen eller søgeknappen ved siden af ​​den og skrive "cmd" eller "kommandoprompt". Højreklik på det første resultat, og vælg Kør som administrator.

 1. Lad os sige, at du ville formatere lydstyrken markeret med bogstavet F: da dette brev normalt er tildelt flytbare USB-drev. Hvis du allerede har prøvet kommandoen “chkdsk / R / F F:” for at kontrollere disken, skal du prøve at køre den samme kommando som denne:
runas / noprofile / bruger: computer \ administrator "chkdsk / R / F F:"
 1. Kontroller, om problemet er væk nu, og om fejlen "Du skal påberåbe dette værktøj, der kører i forhøjet tilstand" stadig vises på din computer.