Vejledninger

Sådan opdateres MSI bundkort BIOS

MSI er kendt for deres lang række desktop-bundkort såvel som sin markedsføring af “Military Class ”(hvilket betyder absolut ingenting) komponenter i deres hardware - men på trods af tvivlsomme marketingslogans nægtes det ikke, at MSI sammensætter solid hardware i sammenligning med andre mærker som Gigabyte, ASRock og ASUS.

Opdatering af BIOS på et MSI-bundkort er let, men du kan komme ud for komplikationer, hvorfor det er bedst at oprette et gendannelsespunkt, inden du går videre. Formålet med denne vejledning er at guide dig gennem opdatering af mobo BIOS og løse et par potentielle problemer, der kan opstå, når opdateringen blinker.

Krav:

En formateret USB-disk

Den første ting at gøre er at gå til MSI Support-websiden og søge efter din bundkortmodel i feltet "Find produkt".

Når dit produkt vises, skal du klikke på knappen "Download". Du føres til en menu med tilgængelige opdateringer til din BIOS, drivere og hjælpeprogrammer - sørg for at du er på BIOS-fanen, og download den senest tilgængelige BIOS-opdatering.

Når du klikker på download, modtager du en arkiveret .zip-fil, der indeholder BIOS-opdateringen. Nu har du to muligheder her til opdateringen. Du kan enten:

  1. Uddrag arkivet og kopier filerinde i den udpakkede mappe ikke selve den udpakkede mappe - til rodmappen på et formateret USB-drev. Dette er den anbefalede metode.
  2. Kopier den udpakkede mappe til en USB-disk, og kør .exe-opdateringen inde i den udpakkede mappe for at opdatere BIOS fra Windows-miljøet. Dette er ikke den anbefalede metode, fordi ting kan gå forfærdeligt galt, men det er en tilgængelig metode.

Hvis du kopierede filerne til en USB

Genstart din stationære computer, og ved MSI-logoet skal du trykke på DEL-tasten på tastaturet for at komme ind i BIOS.

Gå nu til menuen M-FLASH, og den vil bede om at vælge USB. Klik blot på USB-lageret, der indeholder de opdaterede filer, og det gennemgår processen. Hvis du får en fejlmeddelelse om, at USB ikke indeholder nogen filer til opdatering, kopierede du dem ikke korrekt til USB. Sørg for, at filerne i sig selv er inde i USB-lagringens rodmappe, ikke i en mappe.

Når M-FLASH-hjælpeprogrammet er færdigt, viser det simpelthen en nedtællingstimer på 5 sekunder, før computeren genstartes. Hvis du har fulgt denne metode med succes, skal du springe til afsnittet Fejlfinding i denne vejledning for at løse eventuelle fejl.

Hvis du kører opdateringen .exe i Windows

Dette er en forfærdelig idé, og selv MSI anbefaler imod det, men nogle gange er vi for dovne til at gå igennem BIOS, og denne metode fungerer 98% af tiden. Det er de andre 2% af tiden, der kan forårsage forfærdelige bundkortsten, så du er blevet advaret.

Dobbeltklik blot på .exe-filen, du kopierede til USB-drevet, og opdatereren beder dig om at bekræfte. Ignorer på skærmbilledet, at det står, at din BIOS allerede er den nyeste version, fordi det er et screenshot fra min egen computer. Dybest set skal du bare klikke på "Jeg er enig" og OK, og opdatereren gennemgår processen, så genstarter den din computer.

Fejlfinding

Q: Hjælp! Windows starter ikke / computeren genstartes fortsat efter bundkortets logo!

Svar: Okay, så hvad der grundlæggende er sket, er at efter opdatering af BIOS blev alle de BIOS-indstillinger, du havde, nulstillet til standard eller ændret på en eller anden måde. Den mest sandsynlige skyldige her er, at harddisktilstanden blev ændret til AHCI, IDE eller RAID.

Så tryk blot DEL ved MSI-logoet for at åbne BIOS-indstillingerne, og gå ind i Indstillinger> Avanceret> Integreret perifert udstyr.

Se nu ud for SATA-tilstand - hvis den er indstillet til AHCI-tilstand, skal du ændre den til IDE. Hvis det er indstillet til IDE-tilstand, skal du ændre det til AHCI. Gem og afslut for at genstarte, og Windows skal starte normalt.

Spørgsmål: Efter BIOS-opdateringen forsøger min computer at starte fra CD eller USB?

Svar: BIOS-opdateringen gjorde sandsynligvis noget med din opstartssekvens. Gå blot ind i BIOS og vælg den rigtige opstartsenhed. Gå dertil til Indstillinger> Boot, og sørg for, at din harddisk er den første post i opstartssekvensen, som vist nedenfor.