Vejledninger

Den 5 bedste software til organisering af fotos til Windows 10

Hjem/Bedste af/ Den 5 bedste software til organisering af fotos til Windows 10

De 5 bedste fotoselskabssoftware til Windows 10

Af Bill Wilson 15. marts 2020 8 minutter læst

For nogen tid siden var software til fotoorganisering kun nødvendigt for professionelle fotografer. Men med revolutionen af ​​smartphone-kameraet og eksplosionen af ​​sociale medieplatforme som Instagram kan du ikke begynde at forestille dig, hvor mange billeder der gennemsnitligt tages hver dag. Hvilket normalt efterlader folk med et uoverstigeligt antal fotografier og ingen nem måde at sortere dem på.

Det er her, et fotoorganiseringssoftware kommer ind. Det er en software, der hjælper dig med at katalogisere dine billeder, så du nemt kan navigere gennem dem. Dit operativsystem har muligvis en fotoadministrationsapp, men det kan ikke klare det stigende antal billeder. En dedikeret fotostyring gør det let at finde et bestemt billede fra dit hav af fotos. Det giver dig også flere måder at sortere dine billeder på, end du nogensinde ville se i standardfotoarrangøren. Nogle giver dig endda mulighed for at sortere videoer og dokumenter.

Og du ved, hvordan du tager ti billeder og ender med kun at bruge et? Jeg gætter på, at du aldrig husker at slette de andre billeder. Gode ​​nyheder, fotoorganiseringssoftwaren kan automatisk registrere de duplikerede billeder og hjælpe dig med at fjerne dem.

Men ikke al denne software er fantastisk. Så for at sikre, at du ikke bliver skuffet, især efter at have brugt kontanter på dem, giver vi dig 5 af de bedste software til at organisere dine fotos. Hvis du ikke er sikker på dem, anbefaler vi, at du først prøver den gratis prøveperiode, inden du foretager din købsbeslutning. Vi har også inkluderet helt gratis software til god målestok.

Vigtige faktorer, du skal overveje, når du får en Photo Organizing Software

Dette er nogle af de vigtigste aspekter, vi overvejede ved udarbejdelsen af ​​vores liste. Det er, hvad vi føler, definerer en fremragende fotoarrangør. Men i sidste ende afhænger det af brugerens specifikke behov.

Metadatahåndtering

Nøglen til effektiv fotoorganisation ligger i, hvor godt softwaren kan administrere billedets metadata (information om billedet). Ting som fotografens navn, placeringsoplysninger, kameraindstillinger, dette er blot nogle få eksempler på metadata. Fotostyrere giver dig mulighed for at redigere disse oplysninger, så du har en nem måde at identificere dine billeder på. Bonus tip, søgemaskiner er afhængige af disse data for at give bedre resultater, og dermed kan du bruge de rigtige tags til at øge dit billedes eksponering.

Lydhørhed

Hvis du arbejder med adskillige billeder i høj kvalitet, skal din software være i stand til at håndtere det. Din computers specifikationer kan spille en væsentlig rolle i, hvordan softwaren kører problemfrit, men sandheden er, at nogle software er hurtigere end andre.

Brugervenlighed

Det er også vigtigt, at organisationssoftwaren skal være let at bruge. Ligesom enhver opgave vil det ikke være sjovt at organisere dine fotos. Derfor behøver du ikke din billedmanager for at komplicere tingene yderligere. Hvis det er ligetil nok, kan du endda ende med at kunne lide processen.

Redigeringsværktøjer

Selvom redigering er en sekundær funktion i en organisationssoftware, er den praktisk. De udfører muligvis ikke de avancerede tilpasninger, der er tilgængelige i software som Photoshop, men du vil blive overrasket lidt farve justering kan gøre for dit foto.

Sikkerhed

Nogle gange har vi private billeder, som vi ikke ønsker, at nogen skal se. Du kan vælge at skjule billederne via windows, men der er en enklere metode. At sætte dem i en adgangskodebeskyttet mappe ved hjælp af billedarrangøren. Du kan også kryptere billederne ved hjælp af denne facilitet.

#NavnRedigeringsværktøjerDeleindstillingerDatakrypteringBackupdetaljer
1ACDse fotostudie Udsigt
2Smartpix manager 12 Udsigt
3Magix foto manager Udsigt
4Adobe Bridge Udsigt
5Digikam Udsigt
#1
NavnACDse fotostudie
Redigeringsværktøjer
Deleindstillinger
Datakryptering
Backup
detaljer Udsigt
#2
NavnSmartpix manager 12
Redigeringsværktøjer
Deleindstillinger
Datakryptering
Backup
detaljer Udsigt
#3
NavnMagix foto manager
Redigeringsværktøjer
Deleindstillinger
Datakryptering
Backup
detaljer Udsigt
#4
NavnAdobe Bridge
Redigeringsværktøjer
Deleindstillinger
Datakryptering
Backup
detaljer Udsigt
#5
NavnDigikam
Redigeringsværktøjer
Deleindstillinger
Datakryptering
Backup
detaljer Udsigt

1. ACDse fotostudie


Prøv nu

Dette er et af de mest populære organiseringsværktøjer og min personlige favorit. Det har forskellige metoder, du kan bruge til at organisere dine fotos, så det er op til dig at finde den bedste pasform til dig. Du kan arrangere billederne i henhold til deres karakterer, mærke dem med farver eller du kan tildele dem forskellige nøgleord. GPS-mærkning giver dig også mulighed for at finde et foto baseret på den placering, det blev skudt, og kalendermenuen sorterer dem baseret på den dato, du har taget.

En anden imponerende funktion er Opret synkronisering, der giver dig mulighed for at sikkerhedskopiere dine fotos i en anden mappe på computeren, et eksternt drev eller i skyen. ACDSee registrerer automatisk duplikatbilleder i dit bibliotek for dig, så du kan beslutte, om du vil fjerne dem eller ej.

Denne software understøtter også Extensible Metadata Platform (XMP) -standarden, der giver dig adgang til nogle vigtige oplysninger, som f.eks. Kameraindstillingerne, der bruges til at tage et bestemt billede. Dette kan være nyttigt, når du prøver at replikere de nøjagtige kvaliteter af et givet billede. Noget andet, der gør ACDsee til en så god arrangør, er importfunktionen, der giver dig mulighed for at tilføje billeder til ACDsee fra enhver kilde. Det kan være fra dit kamera, smartphone, scanner, CD, DVD eller et flashdrev. Og du behøver ikke bekymre dig om filformatet, da denne software understøtter over 85 forskellige filtyper.

Ud over at lave de grundlæggende redigerings ting som beskæring, ændring af størrelse og fjernelse af røde øjne, giver det dig også mulighed for at lege med fotofarven, kontrasten, farvetone og mætning. Det inkluderer også 54 specialeffekter og giver dig mulighed for at oprette et lysbilledshow af dine billeder med mulighed for at tilføje noget baggrundsmusik. På bagsiden skal de redigerede fotos gemmes separat, ellers overskriver de det originale foto.

Du kan også dele dine billeder via e-mail eller til forskellige sociale medieplatforme, herunder Facebook. Og endelig giver ACDSee dig adskillige video-tutorials og har et aktivt online-community, du kan deltage i for at interagere med andre brugere. Du kan også være en del af den interaktive Live-indstilling gennem deres ACDSee-workshop.

Download gratis prøveperiode (her)

Fordele

 • Fremragende organisationsværktøjer
 • Gør det let at tage backup af fotos
 • Gør det muligt at spore de anvendte kameraindstillinger
 • Giver dig adgang til grundlæggende redigeringsværktøjer
 • Giver dig mulighed for at dele fotos med sociale medier
 • Stor online support

Ulemper

 • Du skal betale for at få adgang til deres skytjenester

2. Smartpix manager 12


Prøv nu

Dette er en fantastisk billedarrangør, som du også kan bruge til at sortere dine videoer, musik og tekstfiler. Dette resulterer i en indviklet brugergrænseflade, som det måske først er svært at få. Men det gode er, at Smartpix har inkluderet en hjælpeguide, der fører dig gennem standardprocedurer. Smartpix giver dig mulighed for at søge og sortere dine billeder efter deres filnavne, tildelte nøgleord eller beskrivelse. Det genererer automatisk nøgleordene for dig baseret på fil- og mappenavnene, men du kan stadig vælge et selv. Eksempelvinduet på denne software er også større end lignende software, hvilket giver dig et bedre overblik over hvert billede, før du har åbnet det. Det understøtter muligvis ikke det samme antal filtyper som ACDsee, men det er kompatibelt med de fleste af de almindelige filformater som RAW, PNG, JPEG og PSD. Det giver dig også mulighed for direkte at importere fotos fra forskellige kilder som kamera og smartphone.

Nogle af de redigeringsfunktioner, du kan udføre med Smartpix, inkluderer fjernelse af røde øjne og forbedringer af farver. Og hvad der er bedre er, at du kan bruge batchredigering til at anvende ændringer på mange billeder. Desuden, hvis dine billeder har brug for yderligere redigering, indeholder Smartpix nogle knapper, der hjælper dig med at åbne billedet i dit foretrukne billedredigeringsprogram.

Det giver dig også mulighed for at oprette lysbilledshow og dele dem via e-mail, men desværre kan du ikke uploade dine billeder til sociale medieplatforme. Derudover skal jeg nævne, at Smartpix indeholder en sikkerhedsfunktion kaldet Blowfish, som du kan bruge til at kryptere dine filer. Det registrerer også automatisk duplikerede fotos og giver dig besked, så du sletter dem.

Download gratis prøveversion (her)

Fordele

 • Gør det også muligt at sortere videoer og dokumenter
 • Hjælp guiden til at guide dig
 • Større preview-vindue
 • Grundlæggende redigeringsfunktioner
 • Sikkerhedsfunktion til at kryptere dine billeder
 • Automatisk detektion af duplikerede billeder

Ulemper

 • Begrænsede delingsmuligheder

3. Magix foto manager


Prøv nu

Magix har en gratis standardudgave, der vil være fantastisk til grundlæggende organisering af fotos. For avancerede funktioner anbefaler jeg dog deres Deluxe-udgave. Den leveres med flere funktioner og strømline organisationsprocessen yderligere. Det mest bemærkelsesværdige er, at ansigtsgenkendelse kan bruges til at finde fotos af en bestemt person. Deres importfunktion giver dig også mulighed for at tilføje billeder direkte fra din skytjeneste. Denne fotoadministrator er også i stand til intelligent at sortere gennem dit fotobibliotek for at opdage duplikater og dårligt optagede billeder. Du kan derefter vælge enten at slette dem eller prøve at redigere dem for at gøre dem bedre.

Redigeringsværktøjssættet er ikke så indlæst, men det giver dig mulighed for at udføre forskellige funktioner som at justere billedets lysstyrke, farve, kontrast og skarphed. Det giver dig også mulighed for at fjerne røde øjne og inkluderer flere fotofiltre og effekter. Derudover kan du kombinere 8 enkeltbilleder for at skabe et perfekt panorama. Du kan også gøre dine lysbilledshow endnu mere mindeværdige med store overgangseffekter og smuk baggrundsmusik, du vælger.

Med hensyn til sikkerhed kan du kryptere dine filer inklusive dem, der sendes via internettet, så nogen uden adgangskoden ikke kan få adgang til dem. Softwaren har også konstante påmindelser om at sikkerhedskopiere dine data, og det gode er, at du kan gennemføre sikkerhedskopieringsprocessen inde i softwaren. Sikkerhedskopien sikrer også, at du kan hente ethvert foto, som du ved et uheld sletter.

Download gratis prøveversion (her)

Fordele

 • Ansigtsgenkendelse for bedre identifikation af billeder
 • Automatisk detektion af duplikater og dårlige billeder
 • Tilstrækkelige redigeringsværktøjer
 • Gør det muligt at oprette et panorama fra enkeltbilleder
 • Gør det muligt at kryptere dine billeder
 • Letter nem sikkerhedskopiering

Ulemper

 • Noget kompliceret brugergrænseflade

4. Adobe Bridge


Prøv nu

Bridge er den mest oversete software i Adobe Suite, men det er et fremragende værktøj til fotoorganisering. Og det er overraskende let at bruge i modsætning til Adobe Photoshop og Adobe Lightroom. Desværre tillader det ikke meget redigering bortset fra billedrotation.

En god ting ved denne software er, at den også understøtter scannede fotos, hvilket muligvis ikke gælder for det meste af den anden software. Manglen på redigeringsfunktionalitet betyder også, at grænsefladen er mindre rodet og lettere at forstå.

Bridge gemmer ikke dine billeder i en central database. I stedet får du adgang til hver fil fra den nøjagtige mappe, som den er gemt i systemet. Det gode er, at hvis du har brug for at gemme et billede i en ny mappe, behøver du ikke afslutte programmet for at oprette mappen eller undermappen.

Der er mange måder at organisere dine fotos på Bridge, som inkluderer at give dem en stjernebedømmelse, tildele dem nøgleord, stable dem eller mærke dem ved hjælp af tekst og farver.

Softwaren giver dig adgang til fotoets Metadata-panel, der indeholder forskellige felter såsom Camera EXIF, Video- og lyddata og GPS. Den gennemsnitlige bruger forstår muligvis ikke de fleste af disse muligheder, men Bridge giver dig mulighed for at oprette en metadataskabelon, der kun indeholder de fleste felter. Ligesom datoen for billedet taget. En anden imponerende funktion er batchredigering. Det giver dig mulighed for at oprette en bestemt formel, som Bridge vil anvende på alle dine valgte fotos.

Download Bridge (her)

Fordele

 • Understøtter scannet format
 • Enkel brugergrænseflade
 • Talrige måder at organisere dine billeder på
 • Batch omdøbning
 • Letter nem overgang til Adobe Photoshop og Lightroom

Ulemper

 • Ingen redigeringsfunktioner

5. Digikam


Prøv nu

For helt gratis software er Dijikam helt sikkert fyldt med fantastiske funktioner. Den første ting, du kan lide, er, hvor let det er. Det installeres hurtigt og bremser ikke andre programmer, mens det kører. En anden god ting er, at det er open source-software. Dette betyder, at det er under støtte fra et samfund af udviklere, der regelmæssigt gennemgår det og forbedrer det. Og hvis du har en evne til programmering, kan du også finjustere den, så den passer til dine behov.

Nogle af måderne, hvorpå du kan sortere dine fotos, inkluderer navn, filstørrelse, dato og titel. Det inkluderer også mærkningsværktøjer, der giver dig mulighed for at tagge, bedømme og mærke dine billeder. Du kan tilføje kommentarer til dine billeder for at fungere som en påmindelse om, at der skal foretages yderligere handlinger på dem. Dijikam giver dig mulighed for at oprette mapper og undermapper, hvor dine fotos kan gemmes.

Softwaren pakker et komplet sæt redigeringsværktøjer, der giver dig mulighed for at udføre enkle opgaver som beskæring og justering af billedfarve og skarphed. Desuden kan du udføre nogle avancerede handlinger som kurvejustering og oprettelse af panoramaer. Softwaren giver dig også mulighed for at eksportere dine billeder til forskellige sociale medieplatforme eller en fjerncomputer ved hjælp af KIO-protokoller.

Download Digikam (her)

Fordele

 • Let og let at installere
 • Det er open source
 • Fantastiske måder at organisere fotos på
 • Fantastiske redigeringsværktøjer
 • Helt gratis
 • Understøtter forskellige delingsmetoder

Ulemper

 • Ikke den nemmeste brugergrænseflade
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found