Vejledninger

Hvad er defragmentering, og hvor lang tid tager det?

Diskdefragmentering er et værktøj til stede i Microsoft Windows, som er designet til at øge diskadgangstiden ved at omarrangere de gemte filer. Det forsøger at gemme alle data på sammenhængende lagerplaceringer. Hovedformålet med defragmentering er at reducere hovedets rejsetid (det er den tid, dit diskdrev tager at pege på en målplacering og er klar til at få adgang til den).

Fra og med Windows Vista er Windows Diskdefragmentering blevet meget forbedret og betragtes som bedre end sin forgænger. Diskdefragmentering kører en lav prioritetsopgave i baggrunden uden at påvirke computerens ydeevne. I de fleste tilfælde kører defragmenteringen kun, når din computer er inaktiv.

Hvorfor har vi brug for Diskdefragmentering?

Lad os tale mere almindeligt. Når du sletter en fil fra din computer, markeres dens plads som fri. Når du gemmer en fil, placeres den i den første ledige ledige plads. Hvis den ledige plads ikke er stor nok til at rumme filen, opdeles filen. Noget af det opbevares der, mens den resterende del gemmes på den næste gratis placering. Imidlertid gør nogle operativsystemer det ikke først. Hvis der er plads på disken, som aldrig er blevet brugt, gemmer den fortrinsvis filen der. Dette betyder, at hele dit drev bliver fyldt med tomme mellemrum.

Defragging af din disk er processen med at fjerne alle tilfældige ledige rum, derefter samle alle filerne og gemme dem i sammenhængende hukommelsesblokke. Dette gør filhentning på dit system meget hurtigere.

Din harddisk består af et hoved, hvorfra det læser dataene. Operativsystemet har en kortlægning af alle filerne, og hvor de er gemt. Det leder hovedet til en bestemt placering og får adgang til de data, der er gemt der. Hovedet skal derefter krydse gennem disken til det sted og læse dataene. Forestil dig nu, om drevet på din computer havde filer gemt med mange mellemrum imellem. Hovedet skulle ændre sin placering igen og igen for at læse en fil. Dette vil effektivt øge filadgangstiden. Diskdefragmentering forsøger at eliminere denne ekstra tid.

Hvad er mekanikken i Diskdefragmentering?

Som standard defragmenteringsværktøjet defragmenterer kun de filer, der er under 64 MB i størrelse. Fragmenter af denne størrelse indeholder allerede mindst 17000 sammenhængende klynger. Dette betyder, at store filer såsom spil og film ikke bliver defragreret ved hjælp af standarddefragmenteringen. Du bliver nødt til at videregive en bestemt kommando for at sikre, at den gør det (-w som forklaret senere).

Inden computeren kan begynde at defragtere dit drev, skal den lave et kort over hele disken, især alle de tomme rum og filstørrelserne. Det vælger filen fra den første ledige plads, der skal flyttes. Hvis den ledige plads er stor nok, gemmer den filen direkte der. Hvis ikke, finder den filen ved siden af ​​den ledige plads og flytter den midlertidigt et sted. Dette gør den ledige plads større, indtil den er stor nok til at flytte den første fil der i et smitsomt stykke (smitsom betyder ikke at nedbryde filen og gemme den som en helhed). Det fortsætter med at gøre dette, indtil der ikke er ledige pladser tilbage på disken.

Der er et par punkter at huske:

  • Diskdefragmentering defragmenterer ikke de filer, der allerede er i brug.
  • Diskdefragmentering defragmenterer ikke filerne i papirkurven. Dette er forståeligt, da du spilder dine ressourcer, hvis filen alligevel skulle slettes i sidste ende.
  • Diskdefragmentering defragmenterer ikke følgende filer: Safeboot fs, Bootsec DOS, Safeboot CSV, Hiberfil sys, Safeboot RSV, Windows-sidefil og Memory Dump. Der er et par parametre, vi kan bruge til at sikre, at det også defrager boot-filerne.

Hvor lang tid tager defragmentering, eller hvor mange passerer har det brug for?

Defragmentering afhænger virkelig af den hardware, du bruger. Jo større harddisken er, jo længere tid tager den; jo flere filer der er gemt, jo mere tid vil computeren kræve at defragmentere dem alle. Tiden varierer fra computer til computer, da hver enkelt har sin egen unikke sag.

Tiden kan variere fra flere minutter til flere timer til afslutning. Selvfølgelig kan du fortsætte med at bruge din computer, når processen er i gang, men det anbefales at undgå at kopiere eller flytte filer, da det kun vil gøre processen meget længere. Tiden kan endda gå til 24 timer, hvis du har et kæmpe drev, der er fyldt med alle mulige ting.

Defragmentering udfører også opgaverne i afleveringer. Det foretager en grov pasning i starten og forfiner det næste gang. Efter hvert pas bliver din harddisk mere organiseret og hurtigere at få adgang til.

Hvilke yderligere kommandoer kan vi overføre til modulet?

Der er et par kommandolinjemuligheder, som du kan erklære, hvilket får defraggingprocessen til at ændre, som du vil. Hovedkommandoen i kommandolinjen er “defragmentere C:”, Hvor“ C: ”er det drev, du prøver at defragmentere.

-r Dette er standardindstillingen for defragmentering, og det defragmenterer kun filsegmenter mindre end 64 MB

-c Denne kommando defragmenterer alle diskenheder på din computer. Du behøver ikke at angive et diskbogstav, når du bruger denne kommando.

-w Dette udfører en fuld defragmentering af filer i alle størrelser på en bestemt disk uanset størrelse.

-jeg Dette gør, at defragmentering kun kører computeren er inaktiv.

-v Denne kommando sørger for, at defragmenteringsmodulerne viser komplette rapporter for dig efter afslutningen.

-b Det optimerer kun opstartsfiler.

-en Denne kommando analyserer det valgte drev og viser en rapport bestående af analyse- og defragmenteringsrapporter.

Du kan nemt videregive kommandolinjerne ved hjælp af kommandoprompten, når du starter diskdefragmenteringen manuelt. For eksempel kan vi udføre kommandoen “-w” på lokal disk C ved at udføre følgende kommando:

defrag C: -w

Du kan også videregive flere parametre på én gang ved at adskille kommandoen med mellemrum imellem. For eksempel kan vi køre “-w” og “-i” ved at udføre følgende kommando:

defrag D: -w –i