Vejledninger

Fix: iaStorA.sys Blå skærm

Nogle brugere har rapporteret BSOD (blå skærm om død) nedbrud, der peger mod iaStorA.sys som synderen. Det meste af tiden er den rapporterede fejlkode forbundet med BSOD-nedbruddetDRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (iaStorA.sys) eller SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (iaStorA.sys).

Denne særlige fejlkode signalerer, at en overtrædelse opstod i iaStorA.sys, som er en del af Intel RST (hurtig opbevaringsteknologi). Det er normalt en indikator for, at en kernetilstandsdriver forsøgte at få adgang til en sidehukommelse ved en IRQL-proces, der var for høj. Typisk er denne fejl forårsaget af drivere, der bruger forkerte adresser - i vores tilfælde Intel Rapid Storage Technology tørrer.

Hvis du i øjeblikket kæmper medDRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (iaStorA.sys) eller SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (iaStorA.sys),nedenstående metoder vil sandsynligvis hjælpe dig med at løse problemet. Husk, at alle de personlige rettelser, der er vist nedenfor, bekræftes, at de fungerer af mindst en bruger. Følg hver metode i rækkefølge, indtil du formår at eliminere BSOD-nedbruddet i din særlige situation. Lad os begynde

Metode 1: Fjernelse af IRST-drivere

De fleste brugere har formået at løse problemet efter endelig at have besluttet at afinstallere IRST (Intel Rapid Storage Technology) chauffører. IRST-funktionen på Windows har en stærk og smertefuld historie om at være problematisk og ofte gange helt unødvendig (på Windows 8 og Windows 10).

Hvis du ofte støder på BSOD-nedbrud forårsaget af iaSTORA.sys og den første metode løste ikke problemet, følg trinene nedenfor for at fjerne IRST-drivere fra din computer.

En måde at gøre dette på er at fjerne IRST fra Enhedshåndtering. Her er en hurtig guide til at gøre dette:

  1. Åbn en Run-boks ved at trykke på Windows-tast + R og skriv “devmgmt.msc”Og ramte Gå ind at åbne Enhedshåndtering.

  2. I enhedsadministrator skal du udvide IDE ATA / ATAPI controllere og afinstallerer systematisk hver post der ved at højreklikke på hver af dem og vælge Afinstaller.

    Bemærk: Du skal ikke bekymre dig om at afinstallere alle IDE ATA / ATAPI-controllere, du bryder ikke nogen funktionalitet. Windows geninstallerer automatisk enhver fjernet driver, der er nødvendig for at dit operativsystem fungerer.

  3. Når alt kommer til altIDE ATA / ATAPI controllere er blevet afinstalleret, genstart din pc og overvåger din maskine for at se, om BSOD vender tilbage. Hvis det ikke gør det, lykkedes det dig bare at løse problemet.

Bemærk: Dette er den foretrukne tilgang til at gøre dette via IDE ATA / ATAPI-controllere, men nogle brugere rapporterer, at dette ikke er relevant. Nogle brugere har rapporteret, at IDE / ATAPI-controllere ikke kunne afinstalleres, fordi IDE-controlleren ikke udfyldte Enhedshåndtering. Hvis ovenstående trin ikke fungerede for dig, skal du fortsætte med Metode 2 at udskifte de defekte IRST-drivere med nyere versioner.

Metode 2: Opdater Intel Rapid Storage Technology-drivere

Hvis du ikke kunne afinstallere IRST-driverne ved hjælp af Metode 1, opdatering afIntel Rapid Storage Technologydriver til en nyere version vil sandsynligvis overskrive den gamle.

Nogle brugere, der ikke kunne afinstallere IRST-driverne fra Enhedshåndtering, har formået at løse problemet ved at downloade og installere den nyeste ISRT-driverversion fra det officielle Intel-websted. Sådan gør du:

  1. Besøg dette link (her), klik på Intel Rapid Storage Technology (Intel RST) -driveren, og download derefter SetupRST.exe installatøren og er enig med vilkårene i licensaftalen.

  2. Åbn Opsætning RST installationsprogrammet, og følg vejledningen på skærmen for at installere den nyeste version af Intel Rapid Storage Technology.

    Bemærk: Hvis du får en inkompatibilitetsfejl, mens du åbner SetupRST.exe, skal du downloade og åbne denne driver (her) i stedet for.

  3. Når platformdrivere er installeret, skal du lukke opsætningen og genstarte computeren. Fra og med den næste opstart skal du overvåge din computer for at se, om BSOD går ned forårsaget afiaStorA.syser stoppet.

Hvis du stadig er generet af de samme BSOD-nedbrud (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (iaStorA.sys), gå til den endelige metode.

Metode 3: Foretag en ren installation / Windows-nulstilling

Hvis de to ovennævnte metoder ikke tillod dig at fjerne de uventede BSOD-nedbrud, er en ren installation eller en nulstilling sandsynligvis den eneste mulighed nu. Hvis du har Windows 10, er den bedre mulighed at foretage en Windows-nulstilling, der giver dig mulighed for at gemme dine personlige filer. Følg denne artikel (her) for at nulstille en Windows 10-computer.

Hvis det ikke er muligt at foretage en nulstilling, har du intet andet valg end at foretage en ren installation - her er en hurtig guide (her) om, hvordan du gør dette på Windows 10.