Vejledninger

Sådan løses 'En applikation anmoder om adgang til et beskyttet element'

En applikation anmoder om adgang til et beskyttet element,betyder simpelthen, at et element, det prøver at få adgang til, ikke har tilladelser til den specifikke bruger eller systemkonto. Denne fejlmeddelelse vises normalt på Windows-systemer ved hjælp af AVG- eller Avast-antivirusværktøjer, og der vises en lille popup, når du prøver at starte en app som din webbrowser eller lignende. Det vises med en bred vifte af forskellige programmer, og det er svært at dække alle mulige årsager til denne fejl.

Fejlmeddelelsen er karakteristisk for AVG og Avast sikkerhedsværktøjer, og din fejlfinding skal altid begynde med at tage sig af dem først og kontrollere, om der er opstået en fejl med dem. Hvis du er inficeret, anmoder en applikation måske om adgang til et beskyttet element uden din viden, så sørg for at køre sikkerhedsscanninger på forhånd.

Sådan løses 'En applikation anmoder om adgang til et beskyttet element'

Nedenfor er metoderne til at løse problemet. Sørg for, at du er logget ind som administrator og har en aktiv internetforbindelse.

Løsning 1: Afinstaller en bestemt komponent på AVG

Der er altid en bestemt komponent, der forårsager disse problemer, men for at være ærlig er der flere problematiske, og du bør sandsynligvis prøve at afinstallere en ad gangen for at se, om problemet er løst. Ingen af ​​disse komponenter er afgørende for at holde din computer sikker, men de er nyttige, så denne løsning inkluderer et bestemt niveau af ofring.

 1. Åbn AVG-brugergrænsefladen ved at dobbeltklikke på ikonet nederst til højre på skærmen (systembakken) eller ved at finde ikonet på skrivebordet. Alternativt kan du søge efter det i menuen Start.
 2. Øverst til højre i AVG-brugerinterfacevinduet skal du klikke på Menu og vælge indstillingen Indstillinger.

 1. Derefter navigerer du til fanen Komponenter, og du kan se den fulde liste over komponenter, der er knyttet til din AVG-installation. Find posten Software Analyzer, og du vil bemærke knappen Afinstaller i vinduet. Klik på den, og bekræft eventuelle dialoger, der måtte vises.
 2. Kontroller, om problemet stadig vises, efter at du har genstartet computeren. Hvis problemet er til stede, kan du installere softwareanalysator-komponenten og gentage den samme proces med ID-beskyttelseskomponenten, da begge disse komponenter har vist sig at være problematiske og årsagen til "En applikation anmoder om adgang til et beskyttet element" fejl.

Løsning 2: Deaktiver visse komponenter til Avast

Ligesom ovenstående løsning har vist sig nyttig for AVG-brugere, er denne metode lige så nyttig for Avast-brugere. Når alt kommer til alt har Avast og AVG samme ejer, og den måde, de fungerer på, er meget ens.

 1. Åbn din Avast-brugergrænseflade ved at finde dens ikon i systembakken, højreklik på den, og vælg indstillingen Åbn. Du kan også søge efter den i Start-menuen, hvis den ikke er åben i øjeblikket
 2. Find vinduet Indstillinger, og naviger til fanen Komponenter i navigationsmenuen til venstre i vinduet.

 1. Find posten SafePrice Browser Extension på listen, og klik på pilen nedad ved siden af. Klik på knappen Afinstaller, og bekræft dialogboksen, der vises straks. Genstart computeren, og kontroller, om ventetiden er gået tilbage til normal.

Bemærk: Hvis problemet ikke forsvinder, kan du geninstallere SafePrice Browser Extension ved at navigere til det samme sted, men denne gang kan du prøve at afinstallere Wi-Fi Inspector-komponenten og kontrollere, om fejlen "En applikation anmoder om adgang til et beskyttet element" vises stadig.

Løsning 3: Fejl, der opstår i Chrome - Deaktiver adgangskodeadministration

Hvis du forsøger at åbne Chrome, og du konstant modtager denne fejlmeddelelse, kan det have noget at gøre med adgangskodebesparelse. Denne fejl begyndte at vises efter ransomware og fjernangreb, som ville bruge din computer til at se de adgangskoder, du har gemt. Imidlertid lavede nogen en fejl, og det får denne fejl til at forekomme hele tiden. Her er hvordan man løser det.

 1. Åbn din Chrome-browser ved at dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet eller ved at søge efter den i Start-menuen og indtaste "chrome: // settings" i adresselinjen. Alternativt kan du klikke på de tre lodrette prikker i øverste højre hjørne og vælge Indstillinger.
 2. Rul ned i vinduet Indstillinger, indtil du kommer til sektionen Adgangskoder og formularer, og sørg for at klikke på indstillingen Administrer adgangskoder. Du bliver nødt til at klikke på knappen Avanceret nederst på siden for at finde dette afsnit.

 1. Under indstillingen Tilbud om at gemme adgangskoder skal du indstille skyderen til fra og genstarte Chrome ved at afslutte og åbne den igen. Kontroller, om problemet er væk.
 2. Hvis fejlen stadig vises, er der andre indstillinger, som kan være nyttige at tilpasse. Øverst i vinduet Indstillinger i Chrome skal du tjekke under sektionen Personer og prøve at finde indstillingen Synkronisering og klikke på den.

 1. Derefter skal du slukke for skyderen ved siden af ​​indstillingen Synkroniser alt, men sørg for at lade alt være markeret undtagen indstillingen Adgangskoder. Genstart Chrome og kontroller, om alt er i orden nu.

Løsning 4: Google Chrome - Fjern adgangskoden, og prøv igen

Hvis fejlen opstår på flere websteder, du har logget ind før, og som du allerede har gemt loginoplysningerne til, kan du prøve at løse problemet ved blot at fjerne adgangskoden til dem og logge ind igen, når du åbner dem. Held og lykke med nedenstående trin!

 1. Åbn din Chrome-browser ved at dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet eller ved at søge efter den i Start-menuen og indtaste "chrome: // settings" i adresselinjen. Alternativt kan du klikke på de tre lodrette prikker i øverste højre hjørne og vælge Indstillinger.
 2. Rul ned i vinduet Indstillinger, indtil du kommer til sektionen Adgangskoder og formularer, og sørg for at klikke på indstillingen Administrer adgangskoder. Du bliver nødt til at klikke på knappen Avanceret nederst på siden for at finde dette afsnit

 1. Tjek under afsnittet Gemte adgangskoder, og prøv at finde det sted, der forårsager disse problemer. Klik på de tre prikker ved siden af ​​det problematiske websted, og vælg indstillingen Fjern. Hvis du faktisk ikke husker adgangskoden, kan du klikke på øjeikonet ved siden af ​​de tre prikker, og du bliver sandsynligvis bedt om at indtaste din adgangskode til din Microsoft-konto.
 2. Kontroller, om problemet er væk, når du genstarter Chrome.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found